查看: 9870|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

羊符既真正作用 你以為只有雙倍血?

#

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
foolruner + 50 資料區貢獻,補足50分

查看全部評分

回復

推薦
其實好耐之前都有講過關於祖2招生死決既公式
同樣裝備 高LV同低LV會有不同表演
佢分擔傷害係受自身抗性同血 ...
好人巴打 發表於 18-1-2016 16:26

1,祖2不受生死決影響
2,片中祖並沒有施展生死決
3,祖、柱和精都有減損血量
回復 支持 1 反對 0

其實似係扣一半血...
羊符開左+左1倍血...
回復 支持 反對

其實羊符重可以減人防@@
回復 支持 反對

其實似係扣一半血...
羊符開左+左1倍血...
咁羊符同原本血一齊扣...咁未分開每邊50%
回復 支持 反對

假設你有1000血,未開符扣650,開符扣300,每3hit回2000血(明女),但一開始開技需時,要第4hit才回( ...
foolruner 發表於 20-1-2016 08:11

羊FU, 唔會開符補血的功能...岩岩再次測試完
回復 支持 反對

其實你知唔知羊符多出黎既血係回唔番
如果只怪大力到可以一下打你三分一,基本你你開咩符都死
仲要HIT數 ...
魔界幻龍 發表於 20-1-2016 17:57

不明白舉例二字的意思就無法了

至於是否潑冷水,大家定論吧
回復 支持 反對

天使放一下先.再比野打一下開龜符..之後個膜會要到16秒嗎?
回復 支持 反對

咁講用天使加龜符..咪好硬- -
回復 支持 反對

1000血
青龍都講緊4000血
低lv青龍太套都2000血

有咩兵得1000血

假設你有300血,未開符扣650,開 ...
魔界幻龍 發表於 20-1-2016 16:12

滿足你願望
---------------------------------------------------------------------------------------------------
    假設你有100000血,未開符扣65000,開符扣30000,每3hit回200000血(明女),但一開始開技需時,要第4hit才回(如果有人人手能及得上電腦的話,我無話可說)
羊符
1HIT = 35000/100000>>>2000/2000(開符補血)
2HIT = 135000/200000
3HIT = 70000/200000
4HIT = 5000/200000
回血 = 200000/200000
4HIT = 135000/200000
5HIT = 70000/200000

龜符
1HIT = 35000/100000
2HIT = 5000/100000
3HIT = 0/100000死

明明100000血開龜頂3HIT是足夠的,卻因為第一下沒有補滿血而死
-----------------------------------------------------------------------------

呀一不小心多按了一個零
回復 支持 反對

睇完咁多次,我都覺無咩特別優勝之地對於
羊FU會勁過龜FU
我睇唔出 有無天使/同用咩FU 有咩關係

2者 ...
wc030201 發表於 20-1-2016 15:33

假設你有1000血,未開符扣650,開符扣300,每3hit回2000血(明女),但一開始開技需時,要第4hit才回(如果有人人手能及得上電腦的話,我無話可說)
羊符
1HIT = 350/1000>>>2000/2000(開符補血)
2HIT = 1350/2000
3HIT = 700/2000
4HIT = 50/2000
回血 = 2000/2000
4HIT = 1350/2000
5HIT = 700/2000

龜符
1HIT = 350/1000
2HIT = 50/1000
3HIT = 0/1000死

明明1000血開龜頂3HIT是足夠的,卻因為第一下沒有補滿血而死
回復 支持 反對

睇完咁多次,我都覺無咩特別優勝之地對於
羊FU會勁過龜FU
我睇唔出 有無天使/同用咩FU 有咩關係

2者都係要食一下先開FU 加啦
在死與不死之間,我都唔覺得 羊一定比龜FU

你2陪血都係好快清哂
回復 支持 反對