查看: 3327|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] SF 問題

有冇人教我玩SF...??
我而家都係用三步上籃得分同pick下人咁打法
仲有學咩技好..??
我而家有Fade away,,連續轉身,,,變向,,,假投傳真,,SS pass,,拉桿
SF 有招好似雙手射波既三步上籃技....係咩黎架???
多多指教...
回復

雖然唔太建議a
但雙假係必須買~方便打野團可以a 0.0
三步上籃個招唔錯嫁
快,好多人都以為係假投唔理(包括反應慢既我)
回復 支持 反對

雙假我唔夠位放同未有錢買...
技格裝左W檔,,,假投,,,轉身,,SS pass,,,,拉桿
未高lv 唔想買技格住-0-"
回復 支持 反對

多多指教
變向是- -?.....那過人的技喔?
該學呀@.@"
可多呢    反跑呀   假投不傳"認真\ " /"   inface    跑位............←不用錢
技我只差雙假和後A    "人家不多A拉><
雙手投球     耶?    每個都是雙手哇(沒記錯的話)難道是站立投籃- -  用的好爽
有 三步技    輕巧上籃  31等沒買   建議買"沒恆心去儲錢"泣...

回復 支持 反對

inface 跑位係咪三步上籃果陣撞到面前果人跳唔到???
如果我解岩,,,我怕變騎射..始終彈唔太高...
雙手--我指既係用雙手既三步上籃...
以我所知,,,果下唔係輕巧上籃
唔該曬你>3<"
回復 支持 反對

原帖由 淆底B 於 15-4-2008 00:06 發表
inface 跑位係咪三步上籃果陣撞到面前果人跳唔到???
如果我解岩,,,我怕變騎射..始終彈唔太高...
雙手--我指既係用雙手既三步上籃...
以我所知,,,果下唔係輕巧上籃
唔該曬你>3

@o@"我嚴重誤解"羞"
inface跑位  只是sf的基本常識  
而你所說的是因為大前發了什麼瘋可以在人前亂3步dunk(蓋不到拉丌"丌)
小前   只要被卡死就不要幻想自己是大前(至少我不會)
投籃算    inface+_+"   帥..
雙手的3步......沒有...暫時
牽強的說   有...
不過是dunk
回復 支持 反對

後向運球都幾實用, 建議買埋
回復 支持 反對

不過我真係見過人用雙手三步上籃Wo(只限sf) -v-"
原來inface 位就係"入你面"的射波^^"
其實我想買後退多過雙假@@"

雙手上籃...好似騎射咁三步上籃^^"有冇人明我講咩XD?
回復 支持 反對

後退冇用~~~~晒錢@_@"
sf全部技都冇用@_@"  得ds 似樣d
回復 支持 反對

原帖由 淆底B 於 15-4-2008 00:01 發表
雙假我唔夠位放同未有錢買...
技格裝左W檔,,,假投,,,轉身,,SS pass,,,,拉桿
未高lv 唔想買技格住-0-"

講真SF 得5個位玩唔到SF架波

5格位技能:DS,W,SS(一定要)||轉身,拉桿,後A,DD補(4選2)
回復 支持 反對