查看: 4513|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 勇online正式被香港遊戲橘子為大家服務~

關閉 [複製鏈接]
有保障! 放心去玩! 因為之前又無香港代理接手,搞到個個都驚玩完會汁...唔洗驚lu^^

大家到時做fw人- -" 雀係最強^o^

yaya!!!!!!!!!! 終極部等您[[bao_32]] 好興奮!好期待!

香港亂又唔知減少幾多人玩囉=.=+ 我相信勇online在香港推出伺服器一定好多人...希望打破天龍八部@v@哈哈=.=+傻左
回復

港亂我諗會愈來愈少人..
回復 支持 反對

原帖由 阿原 於 2-7-2008 16:23 發表
有保障! 放心去玩! 因為之前又無香港代理接手,搞到個個都驚玩完會汁...唔洗驚lu^^

大家到時做fw人- -" 雀係最強^o^

yaya!!!!!!!!!! 終極部等您[] 好興奮!好期待!

香港亂又唔知減少幾多人玩囉=.=+ 我相信勇o ...

唔好咁快咁開心住...
e家依斯楚公司表明如果原廠o係香港再開分ser會採取法律行動.....

睇下文
依斯楚鄭重聲明絕無敗訴
將對韓商銘信數位娛樂有限公司台灣分公司採取法律行動

【2008年6月】依斯楚在此鄭重聲明『依斯楚絕無敗訴』對於2008年6月20日韓商銘信數位娛樂有限公司台灣分公司所經營網站上,宣稱:「依斯楚數位娛樂有限公司在韓國及台灣地區對本公司進行多項訴訟,目前法院已經裁決的部分,依斯楚數位娛樂有限公司皆為敗訴。」云云,係為誤導社會大眾行為。

韓商銘信數位娛樂有限公司台灣分公司網站上所援引之假處分裁定書一事,係由英屬維京群島商依斯楚數位娛樂有限公司(假處分申請人)為保全相關權益,向韓國首爾中央地方法院提起對韓國Min Communication Inc(假處分被告人)進行假處分。

依斯楚為導正誤謬之言詞,亦在此公開假處分之裁定書內容,為避免原文與翻譯之誤差,故提供原法院韓文裁定書之內容:(如附件一)

依斯楚特此澄清及聲明以下幾點:
(1) 假處分提起之目的,係於未提起訴訟前,申請人為防止權利及其他法律關係被變更。
(2) 依據裁定書內容,法官判斷:「…被告人有違反契約之行為,而違反契約之損失均可以金錢填補,因此看不出在損失賠償之前緊急要求被告人的行為禁止之必要性。…」。
(3) 本公司之假處分申請雖被韓國法院駁回,但本公司已對假處分裁定提出抗告,並將依定決書內容依法提出損害賠償之請求。
(4) 目前於若干網路上已發布對本公司不實訊息部分,本公司已採取法律行動(律師函如:(附件二),並且要求訊息發布者儘速移除不實之公告;未來若有任何損及本公司名譽之行為,本公司將依法追訴。
※ 為保護第三者隱私,裁定書文字涉及其他公司行號,部分予以遮蓋。

又,2008年6月26日香港遊戲橘子所經營網站上,發布「MIN台灣與香港遊戲橘子正式服務香港玩家,共同合作《勇online》在港營運」新聞,文中:「依斯楚數位娛樂有限公司在韓國及台灣地區對本公司進行多項訴訟,目前法院已經裁決的部分,依斯楚數位娛樂有限公司皆為敗訴。」等不實消息,本公司除重申上述聲明外,雲起遊戲代理有限公司為Ran Online在香港地區唯一且已營運三年之合法代理公司,如有其他公司未經本公司同意,擅自營運Ran Online,本公司將進行必要之法律行動。

不過比我都會支持原廠.而家唔係原創者話事.比返個代理咬返轉頭..無言...私自改版.仲要越整越似私服(d野既加值太似私服)
回復 支持 反對

人地原廠勇個主網都出左通知喇...有假的嗎??

加上遊戲橘子代理埋...橘子代理公司仲大過雲起啦= ="
回復 支持 反對

原帖由 阿原 於 3-7-2008 11:53 發表
人地原廠勇個主網都出左通知喇...有假的嗎??

加上遊戲橘子代理埋...橘子代理公司仲大過雲起啦= ="

- -我諗你要攪清楚版權,合約代理既概念....
e家人地依斯楚係告原廠違反合約內容.私自開與亂online相同或相近之內容
侵犯版權..(因為依斯楚同雲起係代理權持有人.未經同意係唔可以私自開的.呢個行為同開私服差唔多...)

所以麻煩樓主要熟識有關概念先.唔係邊間大唔大過既問題.(合約,代理權大哂..可以咁講)
(另外.台灣o個邊只係同遊戲橘子合作.可以用gash卡買點數商品)
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

其實我都吾想勇出,
都系中意亂onlline多d...
希望勇出吾成啦
回復 支持 反對

原帖由 harumi7890 於 3-7-2008 15:17 發表

- -我諗你要攪清楚版權,合約代理既概念....
e家人地依斯楚係告原廠違反合約內容.私自開與亂online相同或相近之內容
侵犯版權..(因為依斯楚同雲起係代理權持有人.未經同意係唔可以私自開的.呢個行為同開私服差唔 ...

但你又知5知依楚同雲起私自改遊戲又系咩既行為?
同埋依楚告同min埸官司已經判左
因為埸官司系韓國打既..所以就要根據韓國既法律
對依楚個面贏面好大折扣
到現嫁香港方面..自min同橘子宣佈橘子代理勇之後
雲起1直都冇公開回應..而只系依楚
如果真系到香港打既結果可能1樣
回復 支持 反對

原帖由 大陸新 於 4-7-2008 07:51 發表

但你又知5知依楚同雲起私自改遊戲又系咩既行為?
同埋依楚告同min埸官司已經判左
因為埸官司系韓國打既..所以就要根據韓國既法律
對依楚個面贏面好大折扣
到現嫁香港方面..自min同橘子宣佈橘子代理勇之後
雲 ...

不過呢d野都係算啦....對玩家黎講都係想玩到夢寐以求既野ja...都唔會點理呢d事....
(p.s:香港係跟台灣更新.雲起無份私改)
回復 支持 反對

遊戲橘子都幾好

佢既點可以2oo 2oo咁買

吾同雲起!一買就吾買88
回復 支持 反對

爛橙萬歲=口=[[bao_36]]

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
笨笨小子 -5 回覆時字數不足

查看全部評分

回復 支持 反對