打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 普天之下. 幗國烈士. 該醒了

關閉 [複製鏈接]
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 04:29 發表

咁令你誤會
我唔好意思

人人有唔同見解
冇需要再嘈了

我都係引用你呢到    張我既感覺講出黎     我都講聲唔好意思先
回復 支持 反對

原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 10:55 發表

說我做人的要求
我做人有要求
要求不在於一個遊戲!
我要求既野多的是
我會要求食牛扒要八成熟
我會要求我部電腦有4GB  ram
我的要求怎算也比較實際
而我不會去要求一個遊戲要做到點
game有得玩就開心
...

你不要求自己玩的遊戲的質量 game有得玩就開心 ..
那你又何必要求牛扒要八成熟 有得食就開心啦(生食仲好味?) 部電腦有4GB  ram 有得用電腦就開心啦..你的要求怎算也比較實際? 大囧
你覺得你有咩合理原因去話我地玩遊戲就唔好要有要求呢... 其實玩遊戲同做其他野又有咩唔同呢? 很多事情都是尋樂的
打機係想開心 打打下冇得打 我就怨2下 你就看得開 另一方面 你不一樣又在這裡開post話叫大家看開點 唔好怨 你自己看得開 就覺得大家都要看得開 唔好甘多要求 , 那麼你可以回答我 有什麼事你是會怨 會有要求的嗎? 用你自己想到的答案來和玩遊戲來對比一下 給出一個合理說服自己打機這個事情是不值得要有要求的?  

我自己覺得每個人對不同事情都有不同的價值觀 你在這裡以覺得自己覺得是對的價值觀
來否認其他人的價值觀 你覺得是對的?

好想你明白有時候話個服 點點點 怨個服 都係想佢改善 對任何事情來說 進步通常是好事情
如果人人都:像你這樣覺得 自己覺得無價值/價值不高的東西 就不用去要求太多要求 不去要求進步
               :像你這樣覺得很多事情都是任其自然發展 覺得就算我地點怨點話個服都好 都是無用的,這個世界就無進步了

私以為你本身做人都冇乜要求 because你通常會話:[其實呢d野有咩價值呀..廢事甘多要求 ..看開點仲好] 來逃避事物?

ps:個人觀點
回復 支持 反對

價值觀問題
人人想法都不同
都已經冇野好講
唔想再嘈了

對不起
回復 支持 反對

色即是空. 空即是色

唔明白點解關事-_-a
回復 支持 反對

回復 支持 反對

原帖由 williamwo 於 29-7-2008 11:50 發表

咩叫有否權利去怨?
個serve係傑大開  傑大係冇條件比班玩家玩,佢唔會因為你冇比錢就唔比你玩
就算你有入點 佢都有比番點你丫
簡單咁講傑大冇野欠你地班電車男
咁你有咩權去怨??
傑係神人?
之前話開亞城果次又 ...

個服的確係傑大開 的確無條件比我地玩 我又的確無比錢
旦你明唔明白 一個服同班玩家之間的關係
個服冇人玩 傑大就浪費左時間同金錢 個服多人玩 傑大目標就係想多d人玩 (呢點唔會錯掛)
當個服出現問題 d玩家係會不滿(視事情嚴重度) 一次 二次 玩家們就唔會太介意
你又知道傑大係暴君政策開
呢次事情出現後 大家就開始勁怨
你話其實玩家們是沒有權利去怨的 其理由就係傑大無同我地做過咩交易
同埋我地唔洗比錢都可以無條件甘玩
我又唔係幾識形容..就好似你去上學 去政府d中學 係唔洗比錢就有得去嫁啦
當a老師做出一d 不合理的行為/無啦啦放飛機 甘d學生冇得上課 佢地/佢地d家長有冇權利去說a老師的不是?a老師又有無責任?
學校方面又會唔會話 : 你地又冇交學費 有咩權利話a老師唔岩呀! 甘樣?

你又可以話 甘d老師做錯野唔會比人炒嫁啦 工都冇得做 !佢自己的責任來的 唔關其他人事 其他人無權話佢怨佢
又如果好多老師都甘學a老師甘
(得閒放下飛機去做其他野,等等,佢地唔怕炒?現在的情況就是全間學校就係甘衰 得佢自己有權力炒人 唔炒自己人)
呢個情況學樓主話甘 看開點 有得上課咪上課囉 我地又冇交學費 無權做任何野個啵 我信間學校嫁 等佢自己改善囉
可怕在當中有B家長出來提出不滿,仲比某d家長插佢話:我地冇交學費無權怨佢嫁!b家長:T_T那麼我只好幫我個仔換學校了)

你說這間學校下場會如何?

傑大都唔想個服冇人玩 佢玩出來就係想多d人玩 ~好似你甘 一見有人罵傑大 話傑大 怨傑大 就跳出來亂插
個服死得啦 (唉不過好在呢種人唔多,一想到這裡心情又好起來,希望個SER快D重開 多D人玩)

回復 支持 反對

我想話人人的確係唔同價值觀
你覺得我地打機唔值得甘樣做
仲有其他好事物等我地追求
其實我又唔係單單追求打機
我都正在追求其他事物
之不過我幾乎對任何事物都有要求
而你岩岩好對打機無要求
你沒有錯 不用說對不起
同時如果有我有任何說話傷害到人

真的對不起!

..其實我唔覺得 大家正在嘈/吵架 只是討論一下了 沒什麼的

回復 支持 反對

[quote]原帖由 yaucheukfan 於 29-7-2008 09:55 發表
回復 支持 反對

原帖由 隊長 於 29-7-2008 04:06 發表

人地豁達係可以   但係人人都唔同見解  你唔可以用自己既見解加係人地到

其實樓主都冇話迫你地去接受
只係站在自己角度講下心聲姐
回復 支持 反對

原帖由 but 於 29-7-2008 09:49 發表
色即是空. 空即是色

唔明白點解關事-_-a
原帖由 laikilaiki 於 29-7-2008 10:11 發表

色=有
空=冇

有即是冇   冇即是有

我唔識解比你地聽
但係諗諗下有機會會明白

色即物質
樓主引用只係想講有無都係一線之間
就好似班打機打上腦既
有冇都要嘈一輪
所以樓主借心經入面呢句
勸你地唔好再為冇得玩魔力而搞到神經衰弱啦
回復 支持 反對