查看: 4867|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 點解你地咁鐘意分內毒同外毒

毒龍最大優勢,係有內攻既同時又有外攻
攻速高,暴擊高,內功高
3高如果放棄是但一樣唔係太浪費???

我玩台灣Server,暫時排毒龍榜暫時排19
我Server毒龍二十大都係內外雙修

講一下雙修有咩好處....
練外毒,你地覺得,到80級後還會打出一千多的外攻???
哈哈~~打怪就得
隨便找個80級都過400防
靠外攻打唔死,咁點?
咪用內功囉,既然你要用內攻,點解仲分內毒定外毒
因為化勁係好難升高,外防就太簡單
我係玩全敏型
點敏既原因,因為要快!!!
唔係攻速快,而係集氣
玩毒龍都知有暈,暈既時間係黃金時間
我要係暈入面既時間打出最高傷害...
全敏可以幫我減少集氣時間!!
7秒內我可以用晒我所有內招
先暈,再落大毒,邪龍潛,吸血,混亂,邪龍潛,殺招,殺招
我同人pk係打埋身,唔係周圍走囉,毒龍一定要打埋身
你走係冇用,放技能既每一下都加一下普攻
唔好睇少依幾下普攻,200就200,出5招打5下有1000
加埋大小毒吸血,每2秒扣到3000以上
7秒內,淨係計毒已經扣到5000以上
我普攻都有一定殺傷力,我外攻技能全100
我82級要殺一個同級裝既86刑天,無極,風雲,好容易
再講一項重點,練外毒對上風雲開甲,或600防既刑天
你會點???無奈嗎???
練內毒既遇上血高型,所以內功都出晒
但對手仲未死???你又會點???

所以點解唔雙修呢?單練一定不會比雙修強
當然雙修係好困難,不過要變強從來就不容易
最容易就係花錢衝裝,不過既然已經衝到好裝
點解唔雙修進一步加強自己實力

題外話,我發覺好多毒龍唔識pk
同刑天打經常先暈落完大小毒,跟住就開始周圍走
等刑天毒死,不過你地知唔知刑天招盤古係埋身出唔到
你一直追住佢打埋身,佢係暈唔到你
普通殺招傷害有限,佢暈到你有機會贏
比佢暈既兩秒,隨時可以將你秒殺
玩毒龍重點就係係最短時間將傷害做到最大
要走不如埋身同佢打,係最短時間內打死佢

最短時間,點做到最大修害,雙修是唯一出路!

回復

因為玩外功同內功有分別- -''
咪分囉, 就好似問緊點解分物攻同魔攻咁...
點講?
回復 支持 反對

原帖由 榤奇 於 7-11-2008 21:05 發表
因為玩外功同內功有分別- -''
咪分囉, 就好似問緊點解分物攻同魔攻咁...
點講?
但我覺得初始屬性個十幾點,分別不大!!!
到後期根本就冇分咩內毒外毒!!!
回復 支持 反對

外功毒一樣要升內功 用作抵銷人地回血藥效
就算對方防上400 外功毒普攻也是放血的
65lv的我用刀 裝同你差唔多 都有81x攻 101內功傷
要是上了80 用上刀技禁用回血藥那怕對手唔死
70 lv連擊上70% 攻最小有1000 400防就算有埋減傷只打人400一下普攻
不出招殺 最小7秒都可以放人6500以上 用埋禁藥技 7秒最小8000
用刀 根本上了75 pk 可以稱王 上了85 可以話根本mo得打
回復 支持 反對

原帖由 霍仔 於 8-11-2008 03:08 發表
外功毒一樣要升內功 用作抵銷人地回血藥效
就算對方防上400 外功毒普攻也是放血的
65lv的我用刀 裝同你差唔多 都有81x攻 101內功傷
要是上了80 用上刀技禁用回血藥那怕對手唔死
70 lv連擊上70% 攻最小有1000 400 ...

封影~~唔係淨係用刀先學得
我都有學呀,不過我用槍
無敵會唔會講得太早,到你升上去你就知
唔係你諗得咁簡單
岩岩我幫入面先有個外攻毒同我講
佢依家用外攻打唔死人,問我點重點好
佢裝比你更加好,全+12,80lv
不過都係打唔贏我xDD
回復 支持 反對

槍那個是禁用真氣藥 不是禁血藥
禁真氣點打死人 pk都唔開自動補真氣
回復 支持 反對

原帖由 霍仔 於 8-11-2008 09:51 發表
槍那個是禁用真氣藥 不是禁血藥
禁真氣點打死人 pk都唔開自動補真氣

用槍都可以放刀技
你唔知....=_=
我刀槍爪技都有學!!!
回復 支持 反對

我用刀都有學爪招返怒..
回復 支持 反對

回復 6# 的帖子

當你面對d神品裝果陣就會發現以毒龍ge外功(神品武神品攻玉)跟本打人唔扣血!
回復 支持 反對

原帖由 乂雪吹風 於 8-11-2008 23:49 發表
當你面對d神品裝果陣就會發現以毒龍ge外功(神品武神品攻玉)跟本打人唔扣血!
哈哈~~~
終於有個知道...外攻既缺點

好似我幫主過千防,用外攻基本打唔贏
不過用毒一樣打得佢死[[bao_28]]
回復 支持 反對