查看: 8830|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 玩過中華英雄後的感想(純粹分享)

當在樂古看到有出新game時就按了下去
封測前數天看一看過官網的介紹
感覺上畫面質素和題材等都很吸引
然後正式封測那天,下午四時就開始等
可能人數太多,然後都等了半個多小時
然後一進去畫面開始有動畫,
在此時之前都覺得其製作非常用心
一直到創角,進入遊戲
玩下了發現特色也沒什麼
根據論壇某人文章才知原來與別的遊戲分別不大
然後一直玩了兩天
發現遊戲當中可以不斷獲得經驗加成的原因
原來即使180%經驗值,也對打怪升等沒什麼影響,
因為經驗依然很少,少得一個程度發現根本是靠解任升等
非常失望,原來跟天龍八部差不多,但是人家打怪也能升等

不知大家對此遊戲的感覺是什麼,但是不喜勿插thx
回復

任務多都無問題...因為到後期任務會變少  問題在於打怪經驗太少"...即使開了30% 再+組隊 成效不大

副本也比較多...但系任務+副本只夠大概升1-2等吧 令到一些靠打怪升lv既玩家吾習慣

我初頭都覺得Ok...玩左日 都可以跟住頭十名 之後轉玩刀 都可以跟住30多名到.....

不過之後我覺得悶了-.- 中華不是沒有打王" 不過打王跌d野 得好少機率有寶  

例如我打x龜x 至 水x戰場 既4隻王  不停重複打 只有一次跌了一個價值1萬既npc強化卷

當然你地會話呢d低lv 問題系..高lv王好難搵  我搵左好耐 只系知一隻40lv王 不過隻野好明顯-.-

要去升lv或做任都會見到-.-".. 依家覺得悶了-.-本身公測肯定玩都變成未必玩-.-"...
+10裝通街比人沖到吾知有幾多了-.-....玩game有時有一些野可以榮譽一下 有x足感...
當然公測吾會送大洋  不過又將會好似天龍甘...比金錢推倒既遊戲...

不喜物插"...只純粹屬於個人感受...對以上言論感到不安或討論 請見諒"
回復 支持 反對

我覺得 沖裝難 冇任做難升到爆
目前41 orz
回復 支持 反對

隻隻Game 特色唔同姐 ..
你想好似巨商咁喪打巫女升lv ..
定係好似天子咁掛機升lv ..
又或者好似天龍八部咁升 ..
我就覺得中華英雄比較好...
雖然佢D怪係少經d .. 但係佢有副本同活動頂住 ...
起碼等D人冇咁悶 ...
但係如果樓主靠任務同打怪等等升lv ..
咁我又想問下 .. 現時有邊隻唔係靠呢D黎升lv呢 ? lol
回復 支持 反對

"問題在於打怪經驗太少"...即使開了30% 再+組隊 成效不大"

This is really a problem for this game. Hope GM really do something on it, only just copy the bad things from previous games like Wong Ye and Wu Lin!
回復 支持 反對

打怪根本無乜經...我37lv卡左好耐-,-
回復 支持 反對

其實主要問題真係佢打怪d經勁少囉
搞到卡等卡到煩
回復 支持 反對

到時沖裝仲煩... 下下d港/台幣戰士都玩哂...
回復 支持 反對

(回上文)首先網龍  d game對像係在職人士5係你地A 班小朋友 ,所以網龍  d game大部份都要用好多錢玩黎換取時間,同埋如果冇哂你地所謂的港/台幣戰士,你覺得你地有sever 玩嗎A 個世界冇免費午餐的小朋友,小朋友想玩網龍  d game冇番千幾2千一定5會勁,各位hk 小朋友5好天真OK ?
回復 支持 反對

我覺得我會玩收費game 都好過玩網龍呢d game 囉
回復 支持 反對