查看: 42267|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

兵堡係一個超級成功的劇 大家同唔同意

發表e個投票因為我發現 無論咩時候 咩日子 幾點鍾都好 拉兵堡場一定會有人入 幾時都會有
單選投票, 共有 258 人參與投票

投票已經結束

71.32% (184)
28.68% (74)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

要講成功緊係la,但對番地圖泥睇就......作者好懶-o-
回復

我都覺得個作者勁懶 但係又真係好好玩
回復

我無得唔承認
簡單得黎多人玩
又長存...幾多劇不斷更新都無人玩
相佢兵堡作者唔更新咁耐都咁多人玩
仲要勁到樂古都要改個樂古版兵堡出黎
邊忽睇到唔係神劇?
無理由因為佢觸發簡單,玩法簡單就否認佢既吸引力
回復

從結果來說是成功的,但是對於一個戰略遊戲來說其實很糟糕(平衡度意味)

雖然這和實有本身有關,但是兵堡的平衡度幾乎是公認的爛。

要不是本身設定為4v4令文明變化增加,這傢伙大概老早就被其他劇打下來了。

兵堡是超看重合作性的遊戲,只有四位玩家合作無間才能戰勝對手。

但是要令隨便找來的四人合作倒是一個難點(笑)
回復

我吾覺得係超級成功-0-
回復

回復

曾經令我玩半日既劇
回復

同5同人玩有5同既過程^^好過隨機器
回復

從結果來說是成功的,但是對於一個戰略遊戲來說其實很糟糕(平衡度意味)

雖然這和實有本身有關,但是兵堡的 ...
羽羽 發表於 1-10-2010 10:53

當年4個冥域高層一齊打兵堡, 一日打10埸贏足10埸, 10埸有8埸係30分內打死晒對面4家
莫講街埸, 即使5-8p都係經常打開兵堡既冥域人
1-4p果4個高習不論抽中咩文明都係贏下家ge
當中好似team1大腦ge 冥域 六月, 一開波睇晒8家文明就即刻有對策
不斷咁落指令, 指令又係準確無誤, 加上隊友既技術都係唔差, 打親兵堡都係無堅不摧
照咁睇, 究竟平衡既定義又係點既呢?
地圖形狀? 資源數量? 1111111
super sorry我真係唔係刷鞋
事實上相對於所謂ge平衡, 合作、技術、有良好指揮同埋concept重要得多多聲11111111
回復