查看: 84393|回復: 106
打印 上一主題 下一主題
收起左側

亞莉ㄨ技術分享集中帖

活動目的: 為了製作各職業技術精華帖,故此希望透過以下的活動收集各方人士的技術心得。

活動日期:    即日至3月31日12:00pm

活動內容:   

。參與獎勵由1至20樂點不等

。若果附加對戰片段,可獲5至40樂點不等(視乎原創性,對戰質素以及影片質素等等,影片需以youtube形式表示)

。活動完結後,各版主會選出較優秀的幾篇文章,撰寫為本帖的#1,如一經採用,作者則另加40樂點。(結果會由眾會員投票選出,Nakuz 會保留最終決定權。)

希望各位會員能踴躍參與。謝謝。
回復

久違了的莉技術分享帖啊(心形)
莉全部職都一定要練捉.捉人已經扣左一半血(我玩c+就係)
莉1..先說技能(不用鎖技!!)
舞者1技:可以原技/lv3
原技有機會捉..lv3係唔想比人捉
2技:不用說了- -反正vs唔會出..打任就用最高lv果招啦
3技:同上

武者1技:原技..因為可以連出1技
2技:最高lv..唔轉方向一錯向好大獲..中2技必死的(除cut技外)
3技:用2技重勁過3技-.-但係堅持要用呢..用lv2果招..lv1果招一cut技就冇

dash技方面.舞者ge技樹冇乜用.用番原技
武者就可以用技樹果招..範圍夠廣

共通技..祝福打任先有用

莉3同莉4主要都係玩前前z
莉4可以玩埋炮
我有一個小小的習慣..就係當我用莉3/4而對方正想向自己衝埋黎果陣
我會用射寵(z前)/炮黎黎定/炸佢
咁對方會本能地要避開你招技..同埋佢會覺得有機會打你
所以我有時會用呢個方法引對方過黎再出招打番佢..
個人認為莉3唱歌2技係用黎重創對手..另外果招2技都可以.而且可以係對方冇血逃走果陣用
多數可以打中..只要大家都係同一個水平面
因為呢招可以打得好遠
適合呢個情況用

小小莉的vs tips:
1.用莉1/3/4的話..可以出完一次下z後即刻禁x..再向對方衝過去捉人
效果不錯的
2.善用前前z.好易打到對方的說
3.個人不喜只用下zz黎玩vs..因為根本唔講求技術..唔應該咁樣玩

暫時係咁多啦^^(伸手要樂點)
= =一次過開哂咁多角ge帖令其他post都沉了..
而且顏色太多..感覺好眼花..= =
回復 支持 反對

莉如果識大跳同貼地
加上速度會勁好多

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
小雪冰 + 5 望大師赐教=D

查看全部評分

回復 支持 反對

莉如果識大跳同貼地
加上速度會勁好多
clarence2468 發表於 14-3-2011 22:44

加埋有少少lag既話冇人打到你

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
小雪冰 + 2 ok u win

查看全部評分

回復 支持 反對

莉如果識大跳同貼地
加上速度會勁好多
clarence2468 發表於 14-3-2011 22:44

其實唔識都已經好強勢...
回復 支持 反對

講真, 識星跳已經可以稱為神手,,
本人比較想分享3,4轉,  

3轉的,, 用唱歌模式, 左左z, 亂出都可以殺到人,,
然後可以用戰鬥模式1技->第2段攻擊再出唱歌模式1技, (相信好多人都識,    [ 認為幾有效.
奸星, 下下z,     (識既人,, 都好似吾系好多..
用大跳 效果會更佳..  (本人覺得大跳幾好用的..   [想睇可以搵我1.1- -   (only for amy..
有時仲可以睇時機, 捉人,  

4轉,  只要識出1技 = 贏硬,, 可以練下玩捉,,  
本人幾中意玩捉人的.. 如果玩裝既話/團戰既話,
上爆吧. 3x爆都夠, 1技, 秒人.  
建議哥斯拉吾好點出.. 冇太大殺傷力,, 用另一個模式既3技 會好好多,
人地系後面既時候 都可以勾到佢.

當然, 技樹=主力, 好多人打莉..輸左之後,, 就話.. lv3防, 無限跳,
我認為呢d都系莉最勁既地方0.0 吾識玩莉既人,, 可以試用lv3防玩vs,

以上都系森林既玩法..   玩山場既朋友 用星跳/槍跳,  吾洗太多技術都可以贏的- -.

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
小雪冰 + 10 如果要用技術個方法就有好多唔同lu ...

查看全部評分

回復 支持 反對

只好找hihikatty
回復 支持 反對

3轉的,, 用唱歌模式, 左左z, 亂出都可以殺到人,, ...
sd907555 發表於 14-3-2011 23:51

4轉招ET車我真係投哂降
又要高傷又要易連
強大既職
回復 支持 反對

3轉的,, 用唱歌模式, 左左z, 亂出都可以殺到人,, ...
sd907555 發表於 14-3-2011 23:51

星跳同槍跳即係?
回復 支持 反對

星跳同槍跳即係?
coldsorrowful 發表於 14-3-2011 23:54
3轉個星星跳攻同4轉個槍跳攻?
回復 支持 反對