查看: 6266|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 求救,問一隻三國game??

我好耐之前玩過...但係唔記係三國志幾....但玩法係---選一個國家..蜀國果d...但個城出面有塊地在特定位置先可以起野..例如:商家...騎兵營同步兵營!!!而且打關卡果陣..仲會拋石頭的!!
有無人知???.因為我個隻係好似aoc咁,,無咩劇情..仲有我記得一開波一個將軍(可以用騎兵.步兵.弓兵)
加d步兵一tim得3-4個...跟住就係係個城到彈出來..d騎兵差唔多同個城咁大隻!!
後來打得多會升呢之後一tim最多可以去到10幾人到...將軍同將軍相遇時候有機會單挑win左可以捉或殺(隨機)
個城你要係出起步兵營先有得出步兵,,騎兵有騎兵營...弓兵也有...仲有得起商家搵錢(商家個樣好似間草屋咁)
有d城出面起野位置好小..有d大城出面可以起好多..(但只要比人打一下...城就會自動出兵防守,,d兵打完就自己番入去)
d兵河下水會自動變船仔,,上岸又會變番人!!!(d兵個樣近似aoc入面d兵但呢隻比較大隻小小)

可能未必係三國志,,因為果陣買老番,,你知嫁啦(封面同內容會唔同)..so我唔肯定
最記得係用兵圍住城打,,,打爆個城無血就得...個城刀會自動出兵防守!
仲有係個城好似三國群英傳7...個d城咁,,個城強大就會變高大靚...!!
但唔係三國群英傳7果d戰鬥模式!如果要打人,,,就直接按城出兵打!
某d將軍係步兵後面跟住d兵仔行得好慢...而騎兵又唔係行得好快!!
唔該各位c兄,,玩過記得,,請話比我知!!
回復

san11?
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3333067
唔好介意係其他論壇

評分

參與人數 1樂點 -1 收起 理由
妹仔仔 -1 下次其他論壇pm講

查看全部評分

回復 支持 反對

唔係,,,我呢隻成5-6年前玩過!
回復 支持 反對

三國志9?
睇到你果句 <仲有係個城好似三國群英傳7...個d城咁,,個城強大就會變高大靚...!>
回復 支持 反對

刀唔係,,d兵無咁細隻!!!
回復 支持 反對

刀唔係,,d兵無咁細隻!!!
kony~龍 發表於 5-10-2011 13:39

呃..
好似aoc咁..
我諗會唔會係星海風雲?
回復 支持 反對

三國群英傳3
回復 支持 反對

三國志11???