查看: 1967|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今次大劑,部電腦熄左

40樂點

轉左個處理器+顯示器冋火牛之後,今日玩玩下冇啦啦熄左,之前轉處理器果陣用左一排都冇事,我覺得係個顯示卡有問題,我到依家都未開得番,仲有我smell到個火牛有D膠味,仲有個處理器d白色野亁哂,請高人幫忙!!!!!
補充:個開機鍵禁一下有著燈,格離個戈橙色燈都有著到,不過冇閃,全部野冇開到,仲有我熄機果陣個火牛同個顯示卡係最熱

回復

顯卡熱好正常...

你個CPU D散熱高乾哂= =..有機會係CPU燒左...

同埋D散熱高最好每年都換一次(我就浪費D,半年左右就會換一換,果陣D散熱高已經冇岩落去果陣咁濕)
一支GC都係80蚊而已..一支可以用幾次..

因為你話著到燈..但係其他野唔開..
回復

回復 2# s15ooooo

點先知cpu燒左?仲有個火牛有膠味又冇聲,仲有我個cpu岩岩先買,點會咁快燒....
回復

回復  s15ooooo

點先知cpu燒左?仲有個火牛有膠味又冇聲,仲有我個cpu岩岩先買,點會咁快燒.... ...
kelvin971234 發表於 4-3-2012 16:00

好難講...你話D白色野乾哂..咁可以係CPU上面既又只有散熱高...
如果連散熱高都整到乾埋會燒都唔出奇
回復

回復 2# s15ooooo

我台電腦用到4年半,乜也都未換過。零件廢到無論,都冇事
回復

回復 4# s15ooooo

我岩岩試左轉之前個戈cpu,都係得個機箱燈著,同埋佢隔離個戈橙色燈著,到底係咩問題?
回復

回復 4# s15ooooo

個鍵有著到,只不過我部相機既閃光燈閃到搞到好似白色咁http://imgbox.com/aawE9hs4  

呢個係我個火牛既牌子同資料:http://imgbox.com/aaqoBtgs
我唔知係咪流野,750w,made in China既
岩岩試過開住部機一陣,姐係禁左個鍵,過一陣個火牛熱熱地,仍然同冇開既一樣
回復

我岩岩試左轉之前個戈cpu,都係得個機箱燈著,同埋佢隔離個戈橙色燈著,到底係咩問題? ...
kelvin971234 發表於 4-3-2012 16:47

你部機有冇裝蜂鳴器??
你一條定兩條RAM???
兩條的話試試單插一條RAM落去睇下著唔著到
AX750???CORSAIR果隻???

話說大多都係中國製架喇...唔係流野= =

分分鐘你同我成部機8成以上都係中國製
回復

我台電腦用到4年半,乜也都未換過。零件廢到無論,都冇事 ...
寡人有禮 發表於 4-3-2012 16:16

電腦野好講運氣,我張GTX580LIGHTNING 1.5G版買半年入廠兩次
回復

咁快壞,真黑仔
回復