打印 上一主題 下一主題
收起左側

問題

50樂點
我由hp a4311f機換左火牛:750w,顯卡:gtx 560ti, CPU:AMD 960t用左冇耐部機燒左,我搵人整,佢話主機板同火牛燒左,依家我order左新既case:http://www.amazon.com/Raidmax-Tornado-Tower-Gaming-ATX-238WU/dp/B002NGO5NW/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1332262191&sr=1-1主機板:http://www.amazon.com/MSI-890GX-Chipset-Motherboard-890GXM-G65/dp/B003B5NO5E/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1332262072&sr=1-1同火牛:http://www.amazon.com/Corsair-Enthusiast-Certified-Compatible-platforms/dp/B004MYFODI/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1332262368&sr=1-1
我想問下個主機板MSI AM3 USB 3.0 + SATA 6Gb/s 890GX Chipset AMD Motherboard 890GXM-G65for唔for我個CPU,因為我個cpu係am3+,同埋個case好唔好,火牛夠唔夠大,如果我買完長開機會唔會燒?仲有我要唔要買多個風扇散熱
仲有一樣野:我個主機板燒左會唔會燒埋第2D野
唔該哂!!

回復

下..燒左拎返代理咪得..洗乜換新..
960T唔係AM3+,係AM3
塊版OK
正常黎講你唔超頻,對流有搞得好,係冇乜可能燒
回復

回復 2# s15ooooo

一開始換左個CPU24小時長開就冇事,一換埋張顯卡開左幾日就燒左
回復

回復  s15ooooo

一開始換左個CPU24小時長開就冇事,一換埋張顯卡開左幾日就燒左 ...
kelvin971234 發表於 21-3-2012 19:38

-___-人家也不清楚,從來冇試過24小時長開咁虐待部電腦

PS.燒左既話通常一拎上去代理就有得換過塊比你..
回復

回復 4# s15ooooo

不過塊板好似唔多掂,不如一次過換過個仲好啦,我依家ORDER個塊O唔OK?其實貴既板係咪襟用過平既板,仲有我塊板燒左會唔會影響到之前插左入去個D hard ware架?
回復

正常,amd好易壞,一壞就死板死cpu

近期死好多
回復

首先如果你不需要2張顯卡係5洗750w甘大...550-600w夠曬如果係GTX560ti第2機箱ok冇問題
主機板update bios可以開核 support你960t既
回復

首先如果你不需要2張顯卡係5洗750w甘大...550-600w夠曬如果係GTX560ti第2機箱ok冇問題
主機板update bios可 ...
5567 發表於 25-3-2012 15:04

2張顯卡係咪勁好多?例如2張560TI連埋一齊係咪雙倍功效?主機板update bios之後係咪100%開到核?唔該哂~
回復