打印 上一主題 下一主題
收起左側

打online game有感而發....

樓主說出我心聲
回復 支持 反對

唔知有玩任何電子遊戲o既朋友有冇發覺,初初仲係新仔o既時候,毫無壓力咁玩,係比成為老手玩得開心呢....
y ...
影子使者 發表於 3-7-2012 21:11

要勁就係要對自己有要求
付出既同時就會冇左開心既feel
回復 支持 反對

唔know有玩任何電子game o既fd有冇發覺,初初仲is新仔o既時候,毫無壓力咁play,係比成為老手play得happy呢....
yesterday cso版搞左個活動,we成班一齊play cso,活動名is"尋找被遺忘的感覺",me真係尋找倒,尋找倒新仔輕輕鬆鬆打機o既感覺....me自問都算係cso o既old hand啦,成日要追求更好o既技術,but換尼o既壓力就更大,總係冇心情hea住尼play....yesterday真係play得幾happy,雖然唔認識其他會員,但係真係play得好舒暢...
希望大家打機唔好只係為左不斷追求贏o既成功感,而嘗試尋獲新仔時一無所知,卻又毫無壓力o既快樂~
回復 支持 反對

回復 13# 9988776565

呃帖都咁呀~copy我個post,將部份中文轉做英文-_-
回復 支持 反對

明串你啦 一d用英文一d唔用 笑死人
回復 支持 反對

回復 15# 9988776565
懶得全部打中文呀-3-
回復 支持 反對

初初仲係新仔o既時候,毫無壓力咁玩,係比成為老手玩得開心呢....其實我好認同 做新仔hea玩又得 做錯野又無事 個種感覺真係好free

為左升商團經 我團日日都會搞日任團 由中手/神手帶埋一班新仔/中手/神手玩
雖然我5係神手 好少機會係我帶 但係當我帶人個陣 真係好開心 因為我係團咁耐終於有服務他人的機會
雖然速度比神手慢DD 但係大家都無介意^^

話說呢排又有新目標 但係無錢玩 又5想再放咁多HKD 就決定自力更新
學番幫新仔咁 日日打寶搵錢 打左幾日料整裝/搵錢 個陣真係好正 尋找到當初玩game的原因

我自問都算係老手啦,雖然技術極度殘廢...但都無認真咁練
人地成日要追求更好的技術,捶到大混戰咁 開心咩

hea住尼打 呢個都係我打機的態度
從來無強迫自己升lv 人地一個月升完 我就用左一年
雖然係慢 但係當慢慢累積的成果顯然 個野真係好鬼正
呢個都係我守左佢6年的原因
回復 支持 反對