查看: 5100|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

打online game有感而發....

唔知有玩任何電子遊戲o既朋友有冇發覺,初初仲係新仔o既時候,毫無壓力咁玩,係比成為老手玩得開心呢....
yesterday cso版搞左個活動,我地成班一齊玩cso,活動名為"尋找被遺忘的感覺",我真係尋找倒,尋找倒新仔輕輕鬆鬆打機o既感覺....我自問都算係cso o既老手啦,成日要追求更好o既技術,但換尼o既壓力就更大,總係冇心情hea住尼打....yesterday真係玩得幾happy,雖然唔認識其他會員,但係真係玩得好舒暢...
希望大家打機唔好只係為左不斷追求贏o既成功感,而嘗試尋獲新仔時一無所知,卻又毫無壓力o既快樂~
回復

打機為快樂還是成功感?
回復 支持 反對

我都覺得初初咩都唔識(3年前)咁玩個陣好開心~~~(仲同個大我4歲既同學一齊係網吧玩)
之前玩傭兵營個陣上看版,D屍會人踩人咁上。
果然做新手個陣會因為自己咩都冇所以冇壓力。
回復 支持 反對

打機為快樂還是成功感?
刺客先生 發表於 3-7-2012 21:18

只係有時會不知覺咁沉醉係成功感中
回復 支持 反對

我覺得打機一定要同friend挽先係最開心!!
打機贏左都會有成功感唔出奇好正常
但係如果只係打贏某人快樂
而唔係同friend一齊分享喜悅
我覺得會差小小...
回復 支持 反對

對我黎講玩online game只為娛樂 追求技術會帶來壓力
令自己越玩越要求高 當對方不能配合時就會怪責對方
以呢種心態去玩 最終會換來責駡 搞成咁又何必呢
個人見解
回復 支持 反對

老手已經熟悉晒D技術 佢地只會更上一層樓

我都有玩過一陣 不過全部時間都係自己一個玩 有時覺得團隊一齊玩都幾開心

特別係叫咪黎針住一個人果時><
回復 支持 反對

挽久左會有壓力
回復 支持 反對

幸好我玩既Game都有一班for fun既朋友,0壓力
回復 支持 反對

吾好諗咁多...玩得開心就okay
回復 支持 反對