打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第一回:日男與火龍車

關閉 [複製鏈接]
支持昌2 情意結:s

用日男都要權頂怪
而昌2可配合唔同既一轉主

雖然都需要二兵位 但配合台男台女等可頂耐啲
而且使用較小mp
回復

投日男
因為日男係主角唔計將位 而且可以高速爆青龍符 方便控兵 又有特性搭救 又可以食大力丸

火龍車
唔係唔好 但要勁 要狂谷 赤槍加無想300 先好打 搞咁多野 不如合明凶台凶啦講真而家神凶年代將領齊谷戰用 打始終靠神凶 所以昌2 自改版同新野出現後 佢已經成為舊時代既產物

日男好睇唔好用 要玩主 就台男 台 明 女 不過主都係輔助野黎 扲黎主打完全哂氣

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Hellkite + 20

查看全部評分

回復

昌昌都幾型架喎
滿天星 發表於 11-7-2012 22:42

昌昌係行霸氣路線!!
回復

中立
個人認為日男技比火龍車技容易控制/上手
日男係主角有得食大力又有特點 威力一定比火龍車強
但諗下其他方面 要用日男就即係要捨棄用其他主角 尤其是實用既台男
加上日男技係物理攻擊要用念
大多打怪主力兵如麒麟朱雀都係用陰
大部分人都唔會帶備念師
所以用日男好可能要多浪費一個兵位
回復

當然係日男夠為高一層次
一黎天生有3刀 范圍比火龍車為大
而且特點有爆擊&傷害↑(加埋日男百武又再次增加)
日男更可以換冰劍 冰斧等等武器作為另一技能
加上仲可以用埋天下&變身書既屬性
礦工又可以再加力
證明主角可以從好多既方面得到升lv而外既紅利
造成比火龍車只可以靠無相300更為高

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
Hellkite + 30

查看全部評分

回復

玩日男好似哂左咁  話會暈怪  可能暈到幾多隻姐==  要日男不如台男/明女好過 都係覺得主補血果d 比較實用 日男可以開大力姐
昌2 可以無想300 遲d又改勁

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
Hellkite + 15

查看全部評分

回復

支持日男
因為本身日男有百武+埋爆擊扣好金
第2,有3條,點都易中過火龍的一條
第3,如有需要,日男仲可以食埋大力
第4,帥位的問題,要放昌出黎,可能唔夠理想出帥
第5,日男比較易上手,同升lv
第6,日男令仔d=]:lol

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

日男有得食大力都屈左機
回復

首先~~~我先各列出 昌/日男既好處先啦~~
日男好處:
首先佢係主角啦,你12隻兵一定要有佢(佢又能成主力)
第二:日男隨了天生技(150LV後的三刀),還可以裝EQ(例冰劍,冰斧,方火,軍槍等等)
第三:佢可以裝大力,多一倍力(緊記等同等一倍傷)
第四:傷害大
第五:可以用特性黎加強傷害(例裝百武)
到昌2既好處啦啵:
首先:佢係一隻帥啦,食齊孫子可以有6帥,加上佢又係打王帥(加權可以清埋怪~),無神玩家絕對好有用
第二:佢都可以用方火等武器
第三:佢可以利用無想轉生(仲可以著齊裝轉TIM~)黎幫助佢既紅利數
第四:有秒位
第五:用法量比較少(出多D技)
以上既好處其實唔至咁少,只係我暫時唸唔哂咁鬼多,所以你見我每一點都有一D 相同點
我地依家比較下 以上每樣既各種比較喇WO~
首先: 佢係主角啦,你12隻兵一定要有佢(佢又能成主力) VS佢係一隻帥啦,食齊孫子可以有6帥,加上佢又係打王帥(加權可以清埋怪~),無神玩家絕對好有用
我個人睇法:其實日男150LV前既雙刀,什至單刀,我可以叫做廢(垃圾)什至180LV日男先開始強勁,而昌2 我個人好少用 我認為高LV 先會強勁D(不認同可PM我,我會先做出更改),
所以我認為呢點打和
第二:日男隨了天生技(150LV後的三刀),還可以裝EQ(例冰劍,冰斧,方火,軍槍等等) VS  昌2都可以用方火等武器
我個人睇法:日男185LV後(可以用到冰劍),我認為會比較強,因為三刀技/冰劍技等,配合權2,陰/念,都可以殺到好多怪,而昌2 如果你想用方火技,就一係要用昌1(但主題係昌2啵),所以唔成立,所以只可裝解封符 才能用到方火技 而解封符價錢也比較貴 所以我認為呢點 日男勝
第三:佢可以裝大力,多一倍力(緊記等同等一倍傷)vs佢可以利用無想轉生(仲可以著齊裝轉TIM~)黎幫助佢既紅利數
我個人睇法:呢點我當日男同昌2既裝一樣,(日男武:鬼火,昌2武:鬼紫)日男加大力同埋一隻唔低lv既念同權, 都可以打生打死了,而昌2 只可用無想轉生黎幫助自己加多d力,但係無想轉生隨了貴,仲要花大量時間黎吸(就算你用方火或其他武升都好,時間都要比日男加強既時間少),所以呢點 我認為 日男勝
第四:傷害大vs有秒位
我個人睇法:其實呢點大家都差吾多,上下場大家都有死位,左右場大家都係打得咁快(我指加權後,同埋日男冇大力啦),所以呢點 打和
最後(即第五):可以用特性黎加強傷害(例裝百武)VS用法量(出多D技)
我個人睇法:可能你會問2點有乜相同點呀?  第一:首先當日男係用百武,大家都知百武技係加傷同埋要用100法黎開啦,而三刀就係300法一下,如果你隻日男係1500法,先開百武後就會只剩1400法,如你如常開三刀技就會開得4下,而昌只要用a技打一下兵陣是但一隻兵,就會加傷,不過我個人認為如果你兵陣有孔,如常開日男武冇問題的.(可能我主觀左dd)
個人認為 呢一點係打和既都係
最後啦 其實人人都講到陰念既問題,我就認為你冇兵位既, 其實你日男用冰劍都得既,都係用陰架,如果你有兵位既 我個人認為用百武+念比較好~(因為 平d)
總結: 日男2勝 3和  昌2 3和 2敗
     又有人講到神獸問題,其實我就覺得,有神獸始終主角真係用台男比較好既(昌可有可冇吧)

評分

參與人數 2樂點 +40 收起 理由
滿天星 + 10
Hellkite + 30

查看全部評分

回復

簡簡單單就係日男150lv三刀又大又快 加青龍符就真係88

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復