打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第一回:日男與火龍車

關閉 [複製鏈接]
緊係日男啦 又有百武又有特性 範圍大唔再講 重點係百武勁平!

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Hellkite + 5

查看全部評分

回復

明顯日男
可以爆擊 上了200s 打地怪orBOSS 基本都打到 PS...有技術的話
火龍車唔係唔好 但一定無日男咁好用~~

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

首先,如果單單就自身打怪黎睇
昌二無可厚非係比有百武+特點+大力等等有利因素輔助既日男來得遜色
而且日男技亦比昌二既火龍易中好多,打怪更快更方便

但係兩者必須選其一的話我還是選昌2
點解?因為巨商係玩兵陣唔係玩單體.....
係眾多既傷害輸出帥、神下,日男同昌都唔係必需品
咁係唔玩冰斧王巨既情況下,純粹想搵隻遠攻型打下怪既話,
當然(正常來說)不會因為上述講既日男利好因素而放棄台男/明女/台女等強大既輔助技

再者,昌二都係潛力股,身為第一代二轉帥被改強/三轉的可能性肯高啊@0@
而係愈出愈勁既槍槍下,一張解封能引發更強的威力
當然日男都拎得,但都係果句,其他主角比他好用,而你不是gm不能有兩個主角...

最後,條火龍比發刀術型呀!!(細細個玩得太多r-lf2 = =")

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Hellkite + 20

查看全部評分

回復

首先,如果單單就自身打怪黎睇
昌二無可厚非係比有百武+特點+大力等等有利因素輔助既日男來得遜色
而且日男 ...
魔多多 發表於 18-7-2012 12:58

你搞到我有少少想玩番r lf2

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
Hellkite -5 離題

查看全部評分

回復

日男~ 因為能力肯定比火龍車高先
而且3刀可以爆擊 ,最重要果點係比火龍車容易控制
火龍車既控制比較難,冇咁適合新手

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

火龍車~
其實如果純看實力自然係日男較強
但係重點係火龍車係帥日男係主角
主角既潛力高幾多 例如玩台男就可以又補血又頂
一隻當幾隻 無必要為左日男勁D而玩
而且當你唔想自己升想吸D勁怪經 玩隻日男(當然係力)又點吸呢

再者
火龍車唔想玩轉第D可以入倉 想玩拎番出黎就得
用既錢多極有限
反之日男唔玩就要食人妖/入籍
想玩番又要食番人妖/入籍
成本太高了

所以 玩火龍車好多了

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
Hellkite + 15

查看全部評分

回復

殺傷力方面:
如果論每一HIT攻擊就日男勁

但火龍車Hit數多日男5-7,計番每一技總傷害可高過日男一段距離
火龍車條火龍尾可以再有2倍傷害,日男要好彩先爆到擊
攻擊範圍方面:
火龍車條龍雖然寛度細日男小小,但日男技刀與刀之間常有空位,5中怪,而火龍車則無空位問題
而且日男150LV下得1-2,攻擊範圍極細,而火龍車1-250LV都有中級攻擊範圍
HIT數方面:
火龍車Hit數多日男5-7
紅利方面:
日男轉職得1,火龍車有2,仲可無想,紅利有優勢

食法方面:
日男一技300MP,火龍車只係200M
P
流動方面:
日男5用要轉國/食人妖書,火龍車只需入倉/炒

評分

查看全部評分

回復

日男型!!!
回復

我覺得日男勁過火龍車。
首先加點方面日男除左自身既力量之外,仲有特性點可以加強技能既攻擊力(暴擊/基本傷害)
另外日男可以用唔同種類武器配合唔同技能使用,例如獨角鬼弓,但火龍車武器只可以用槍
技能方面日男範圍比火龍車大,可以打到既怪亦都較多,亦都較易上手
另外火龍車要用一個將帥位,但若果用日男可以配合多一個將帥(孔明/王巨漢/金時敏)等等增強自己既攻/防
所以應該日男勁小小

評分

查看全部評分

回復