查看: 2847|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

歐聯分組賽分析(個人觀點)

以下全係個人觀點 文明討論thx

A組
波圖(葡萄牙)
基輔戴拿模(烏克蘭)
巴黎聖日耳門(法國)
薩格勒布載拿模(克羅地亞)

首先,薩格勒布載拿模幾乎肯定出局
因為呢隊波真係好廢 上年對里昂竟然輸1-7
當然唔知係唔係假波啦 不過講人腳 呢隊波我真係無個識
呢組應該係其餘果3隊爭出線
PSG唔洗講 買左好多球星 不過暫時睇落佢地仲未有默契可言
聯賽就3連和 加上無咩歐聯經驗 有可能會出局
波圖不嬲就係歐聯常客 實力都唔係差PSG好多
如果侯克fit既話 加上表現穩定 出線就應該無咩問題
基輔戴拿模都唔可以睇少 之前都win過曼城
再加上佢係位於東歐城市基輔 主場之利應該會陪增(之前就係歐霸win過曼城2-0)
如果可以係主場偷到波圖or PSG其中一隊雞既話 再+上薩格勒布載拿模太廢
出線唔係奇
本人認為 A組首名:波圖 次名:巴黎聖日耳門
=======================================

B組
阿仙奴(英格蘭)
史浩克04(德國)
奧林比亞高斯(希臘)
蒙彼利埃(法國)

B組就咁睇好似阿仙奴出硬線 但其實唔係
因為阿仙奴歐聯史上作客史浩克04同奧林比亞高斯係輸晒
之不過咁 輸晒某程度上係因為阿仙奴果陣巳經出左線 所以派D後備去打
有樣野要提醒下各位就係阿仙奴作客係差咁D 作客04同奧林比亞高斯隨時會輸
所以佢首名唔太穩陣 不過阿仙奴整體實力3強過其餘3隊 主場3場win晒唔難
作客就變數多D 睇雲加點搞
04雖則放走"老矣" 但都入番阿費利  整體實力唔錯 有法芬 亨特拿 攻力強橫
有機會雙殺到蒙彼利埃or奧林其中一隊
分分鐘首名出線
奧林係歐聯常客 上年仲可以次名出線添 今年有力同04,阿仙奴爭出線 次名唔係話無機會
蒙彼利埃走左基奧特 又無歐戰經驗 真係出局居多
不過睇得出呢隊波鬥志好勁 你睇佢上年擊敗PSG拎到法甲就知
如果戰意搭救既話加上保留上年拎法甲既功臣 有力係主場拎到1勝1和
客場對阿仙奴同04就唔使點諗 不過有機會作容奧林偷雞拎1分or win埋
拎個歐霸返黎
本人認為 B組首名:阿仙奴 次名:史浩克04

====================================

C組
AC米蘭(意大利)
辛尼特(俄羅斯)
安德列治(比利時)
馬拉加(西班牙)

呢一組 我唔覺得AC會拎到首名
本身放走E巴同堤亞高C華 仲有其他好多球員 差唔多成10個人走
買果D人就唔多識 得蒙杜利禾有D創造力 咩艾斯比果D真係無得同C華比
中場得蒙杜利禾有D創造力 防中又無晒勁既人
前線就要依靠柏圖 羅賓奴呢隊巴西組合 實力就點都差左D
一個易傷 一個...唔好提...
辛尼特唔講得笑 佢個主場鬼咁凍 要WIN安德列治就唔難
對住馬拉加就55波 不過佢歐戰經驗多
係呢組出線唔出奇
馬拉加雖然個情況同AC差唔多 都放走左D核心 不過多數主力都留隊
e.g迪米捷利斯 祖亞昆 杜拿蘭
要拎3-4場勝仗唔係話無可能
安德列治就陪跑多= =
總括黎講 AC依家實力應該仲差過同馬拉加少少
辛尼特就差呢2隊少少 不過有地獄主場
即係話AC有可能只係係安德列治身上拎到6分
辛尼特就要睇下爭唔爭氣 主場3勝
馬拉加WIN安德列治同主場擊退辛尼特唔係問題 對住AC就係關鍵
如果馬拉加雙殺AC既話 AC就真係88
本人認為 C組首名:馬拉加 次名:辛尼特

==================================

D組
皇家馬德里(西班牙)
曼城(英格蘭)
阿積士(荷蘭)
多蒙特(德國)

呢組係死亡之組 4個來至4個唔同聯賽既冠軍
4隊之中 曼城兵力應該係充足
不過皇馬整體實力又高過佢
阿積士同多蒙特就打整體戰
我個人估計阿積士都係爭歐霸算
皇馬有可能作客輸比曼城
但強大既攻力足以打爆阿積士同多蒙特
多蒙特今年既目標係至少16強
佢地有古沙 萊斯 同哥斯基奧斯呢D前場好手
絕對有機會WIN曼城
曼城今年目禁係拎歐聯 自然會博盡
拎個次名都好
本人認為: D組首名:皇馬 次名:曼城

聽日再寫咩其他既組 累~~

評分

參與人數 4樂點 +30 Bravo! +3 收起 理由
FoUoCoK + 1 內容精彩 命中核心
一人力 + 1 原創分析
蜜瓜荳奶 + 1 原創內容
H20_希古恩 + 30 認真討論

查看全部評分

回復

幫你寫埋H組

作為一個魚拉突 咁既分組真係得啖笑

講真咁同直接宣佈曼首名有咩分別。

令我地班魚拉突 totally no mood to 捱夜睇波 嗱,我又分析下 首先布咩加,唔好玩啦 葡萄牙野,6分穩陣

加拉塔沙雷,,如果係加泰狗就有可觀性(順便可以報上次ga仇)(不過算啦,入到決賽又會見到面) 我真係冇睇過依隊野..曼半力夠WIN,又6分

最後一隊,我連名都唔記得 我地出青年軍練下is ok,又6分

加上我地4大尖刀 朗尼,Pussy ,小豆,碧克 加上關鍵王香川.. 根本場場大炒,,,,

18分就一定..係睇下破唔破到得失球.咁一面倒ga比賽,我冇興趣,大家16強見

P.S.比d咁ga對手魚拉突..is侮辱..哈

呢段潮文真係萬能
回復 支持 反對

幫你寫埋H組

令我地班魚拉突 tot ...
一人力 發表於 31-8-2012 23:07

球迷世界
回復 支持 反對

幫你寫埋H組

球迷世界= =
回復 支持 反對

以下全係個人觀點 文明討論thx

A組
波圖(葡萄牙)
基輔戴拿模(烏克蘭)
巴黎聖日耳門(法國)
薩格勒布 ...
leekongwa 發表於 31-8-2012 21:57

btw  都認真回一回先

A組: 同意樓主觀點
B組: 唔好睇少蒙彼利埃同奧林比亞高斯, 佢地絕對有力亂局, 呢組第二阿有排爭
C組: 馬拉友一冇錢, 二冇足夠人腳, 三冇歐戰經驗, 倒數第一我就睇好
正路都係AC, 人地前線除左巴西兩膠外都有柏仙尼同保贊. 岩岩又入埋迪莊, 雖然整體實力下降, 但係o係呢組攞首名唔難
次名就係Zenit 同安德列治爭
回復 支持 反對

咩料 無人睇...咁我仲打唔打好
回復 支持 反對

幫你寫埋H組

下年都仲用得
回復 支持 反對

回復 6# leekongwa

我有睇呀....不過無人回姐
    同埋呢到比較小人
回復 支持 反對

較睇好多蒙特
回復 支持 反對

下年都仲用得
蜜瓜荳奶 發表於 1-9-2012 14:10

只要魚拉突唔好o係死亡組就得