打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第五回:台幻與雷戰車

關閉 [複製鏈接]
你會無想 300 咁者係你好有錢不論巨錢或港幣成本都唔平不過你有錢合神威力比無想300的雷戰車更強
tommy1008 發表於 7-9-2012 21:11

2轉將可以無想300唔代表有雷戰車就要無想,,,就基本配點同武器追加配點,,雷戰車單靠呢點就,,無論清場定打boss威力都一定比台幻強
的確要做到無想同上石鬼針需要有一定財力,,呢1點係無容置疑
但我想提出係..請台幻要95信,,就算單國唔轉國,,我相信短時間係冇可能由1信升到95信,,
你可以話台幻升到200後放番出去//比自己合神係1個唔錯選擇,,
不過今次係雷戰車同台幻比較,,講到合神又係另一碼子事,,
而且基本上個個台男,,200台幻相對其他幻石係會平,,

單睇能力1定係雷戰車較優勝~~

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

有錢到雷戰車既然可以無想300信用同幻牌成本呢兩個不足以成為問題
    武器方面: 雖然台幻無上石或 ...
tommy1008 發表於 7-9-2012 21:11

有錢並唔代表有95信用可以使用幻牌,
而且係雷戰車與台幻的比較,所以就算有錢合神,都唔可以與雷戰車/台幻相比
加上雷戰車1LV就有秒位技能,但台幻就只能升到100LV再有足夠金錢先可以有武器
並不是人人能夠比得起
所以總結黎講雷戰車都比較有優勢

評分

查看全部評分

回復

2轉將可以無想300唔代表有雷戰車就要無想,,,就基本配點同武器追加配點,,雷戰車單靠呢點就,,無論清場 ...
hokinpanben 發表於 7-9-2012 21:31

清場能力不會比台幻好 假設大家都1lv空裝 以冥象作試驗台幻的時間同用法量一定比 雷戰車少 雷戰車就算一下一隻 有10隻要15秒到台幻只需開技不需睇秒點
單睇技術台幻不需技術也能做成傷害 雷戰車也能不過傷害不大
所以台幻比雷戰車更好用更以用

評分

查看全部評分

回復

清場能力不會比台幻好 假設大家都1lv空裝 以冥象作試驗台幻的時間同用法量一定比 雷戰車少 雷戰車就 ...
tommy1008 發表於 8-9-2012 21:21

你係以大家都1lv空裝為例,,姐係大家ge起始技作比較,,但2招性質不同,,如何相比
你拎範圍技同對boss技比較,,冇任何意義可言,,,
另外,,回到最初,,你要2隻1lv,,台幻要95信同幻牌先請到,,而雷戰車僱用條件1定比台幻低,,
明顥雷戰車已經優勝,,
最重要個1點,,朋友你完全忘記,,台幻起始技要10lv先可以開始使用,,雷戰車1lv就可以
所以真係以你個例子黎講,,1隻只有普攻兵對1隻有技兵,,就算個技廢,,只要有攻擊力,,要殺冥象1定比普攻容易啦~~
所以你個例子根本不成立
同雷戰車係優勝過台幻~~

評分

查看全部評分

回復

你係以大家都1lv空裝為例,,姐係大家ge起始技作比較,,但2招性質不同,,如何相比
你拎範圍技同對boss技 ...
hokinpanben 發表於 8-9-2012 23:17

不如我問番你雷戰車如果勁過台幻咁點解易家d人大多用台幻多過雷戰車
  我排除合神既可能 用雷戰車既人少之有少
   你可能會話只係d人唔識用或易家唔再係2轉時代等等理由
   設定成95信同10先有技如果無意思既話 咁d人就會完全無視雷戰車
  你可能會話咁同台幻勁過雷戰車但係咁你細心諗下如果唔係咁既話台幻就會完全令雷戰車被無視
咁足以證明台幻比雷戰車更實用同多元化

評分

查看全部評分

回復

設定成95信同10先有技如果無意思既話 咁d人就會完全無視雷戰車
  你可能會話咁同台幻勁過雷戰車但係咁你細心諗下如果唔係咁既話台幻就會完全令雷戰車被無視
tommy1008 發表於 9-9-2012 22:15

認真唔明呢2句- -",,唔明你想表達d咩
我就住其他我明ge句子講
雷戰車比台幻勁不等於所有人要用雷戰車代替台幻
老實講我兵陣仲有雷戰車,,
每個玩巨商都有自己ge愛將,,你唔可以話用台幻ge人比用雷戰車多就等於台幻比雷戰車多元化
姐係如果排除變賣神石,,用朱雀ge人比用白虎ge人多,,所以朱雀就比白虎勁??
根本就係強詞奪理ge說法~

評分

查看全部評分

回復

我係支持台幻
1.升lv  台幻40lv開始係冥界好好升,如果係台仔有林平2配合, 只要一定一技就完場,無乜技術可言,相對易同埋無咁費神,一心多用都得
2.帥位  就算開晒都係得6個帥位,我係玩5隻一轉(王巨,金時,燕,孔明,柏)加祖2或柏換林平2,無位畀許2出黎
3.帶升  台幻平生技唔弱,傷害平均,範圍大,所以帶升一流
基本上,打料,打王,做任都好洗好用
回復

我係支持台幻
1.升lv  台幻40lv開始係冥界好好升,如果係台仔有林平2配合, 只要一定一技就完場,無乜技術可言 ...
abccba2010 發表於 11-9-2012 00:28

1.雷戰車由1LV都會好好升
    2.尼度係雷戰車同台幻既比較,所以同你既兵陣係無關係
    3.台幻天生技其實威力並唔係好勁 同雷戰車差不多
       只係台幻天生技較集中所以打怪快D 但係雷戰車既威力唔輸過台幻

評分

查看全部評分

回復

1.雷戰車由1LV都會好好升
    2.尼度係雷戰車同台幻既比較,所以同你既兵陣係無關係
    3.台幻天生 ...
a402972345 發表於 11-9-2012 21:48

1雷戰車升LV多數打咩怪多?
如果係台幻我會打冥界一路上到6樓
2.姐係完全唔理其他因素?咁MP多同少呢?頂怪能力呢?打法同配合呢?(抵抗就咁睇雷戰車強少少,但係無輔助都係上唔到大場面)
3.唔係太明,可否解釋得詳細小小/換個講法
天生技係 大範圍果招? 因為我習慣係冰牆欄一下,前排D怪就無咁快黎到,所以好少會話一技打一隻,同埋用平2定左,就算一隊有12隻都可以一招清
雷戰車係用緊天生技定係封解技去比較? 天生技高傷但係好難一招清怪,封解技係持續傷害,如果唔定住/封住好難活用到最大傷害,相對黎講台幻就無呢個問題,一電就扣完

1.雷戰車既最強威力係高D,因為佢可以無相300同埋高LV兵->帥->2轉,點數上多好多,同埋封解/武器上點數又多D
回復

頭像被屏蔽
回復