打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第五回:台幻與雷戰車

關閉 [複製鏈接]

1雷戰車升LV多數打咩怪多?
如果係台幻我會打冥界一路上到6樓
2.姐係完全唔理其他因素?咁MP多同少呢?頂 ...
abccba2010 發表於 12-9-2012 01:32

1.雷戰車一樣可以從冥界1打到6
    2.因為係比較台幻與雷戰車的比較,如果兵陣有麒麟 咁尼2隻自然無得作一個比較
    3.食幻為例,2者都需要燕黎起冰牆打,雷戰車用左解符後 威力都不弱台幻

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

1.雷戰車由1LV都會好好升        A:台幻仲好升 唔會比許2慢 你都唔用拎許2打d廢怪升~ 個個都吸經嫁啦 ...
simonAQAQA 發表於 12-9-2012 07:49

1.我只係話雷戰車的速度不輸台幻 並無話到台幻唔好升
      吸唔吸經就真係見仁見智,
    2.咁你點解回避雷戰車係無裝帶符有滿天花雨呢?以1lv 大家打喬喬狗為例,一樣可以1招技清到
    3.如果我係回避台幻武器的話 ,咁你都回避左解符後的滿天花雨?你又回避200lv傭兵配帶200太套的雷戰車?
       滿天花雨可以持續扣血 落雷只有單一扣血,,,我唔覺雷戰車輸比台幻wor yayayay~

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

台幻
技能 打天地 配合武器 更有秒怪物功能  
雷戰車
技能 只可以打地  配合武器 更有清怪物功能  

雷戰車 2轉位 ,幻獸不用

入手方式
雷戰車 一般玩家就容易有      
台幻95信用

台幻,雷戰車
天生抗性 有一段距離  

可是如果怪物有異常攻擊 暈,凍結 大定技  
台幻和雷戰車 可不可以一樣防到異常攻擊?  我不知道
回復

1.雷戰車一樣可以從冥界1打到6
    2.因為係比較台幻與雷戰車的比較,如果兵陣有麒麟 咁尼2隻自然無 ...
a402972345 發表於 12-9-2012 17:03

1.雷戰車打到但係要用既下數同時間會比台幻多,所以比較低效率,
2.當然唔係講緊奇能呢D咁強既陣,因為我想強調一個帥位既重要性,當雷戰車佔左呢個帥位,就要放棄一隻輔助帥
例如德村家康既加攻,200LV可以加90攻,250就115攻,咁就可以補足到台幻天生點數唔夠雷戰車既缺點,令到兩者威力上既比較更有爭議性
例如個位係孔明,就可以利用回MP黎增加戰場上既可用MP,咁就令到台幻可以殺勁D既怪
例如係柏,就可以殺王快D
例如係平2,就可以定怪,唔洗封冰都集中到被台幻清

3.威力上既比較好難比較,我地應該從邊一方面討論?
A.攻擊力相同(清怪技VS清怪技,打王技VS打王技)
B.同一LV同一套裝(武器不同)
對同一隻怪既一下技能傷害

因為雷戰車有轉帥優勢,而台幻天生技要40LV,武技要150LV 先可以發揮出最大表現
回復

頭像被屏蔽
回復

1.我只係話雷戰車的速度不輸台幻 並無話到台幻唔好升
      吸唔吸經就真係見仁見智, A 不輸台幻?實 ...
simonAQAQA 發表於 12-9-2012 23:46

咁請你比出實質的威力圖出黎睇左先
回復

頭像被屏蔽
回復

叫人比先 唔該自己比先~
simonAQAQA 發表於 13-9-2012 02:31

你咪又係一樣無圖比,,咁你講既又會成立?哈哈
雷戰車既滿天花雨你又知肯定輸比落雷,,呵呵
原來咪又係一樣口講無憑
回復

頭像被屏蔽
回復

唔該請你係我舊psot到搵~仲以為你會點都搵人既片又好偷人POST又好 都會轉許2招滿天花雨出來證明天~點知唔 ...
simonAQAQA 發表於 14-9-2012 02:18

講還講 尼度係辨論,唔好下下人身攻擊,搬埋人地啊媽出黎?
EQ唔該高少少啦,又爆粗 又話人地啊媽,,你威哂啦
回復