查看: 3424|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[角色技能] Dio 4轉 武器combo 惡魔迴旋問題?

呢一招其實可唔可以控制方向?定係隨機?我試左好多次都唔得
係咪唔可以係隻怪係面出尼?
回復

只要有一隻以上怪物企你周邊 你用惡魔迴旋就會自動係怪物身後飛上
你話控制方向我唔識 請下面解答
回復 支持 反對

正常會係後面出,不過有d怪太大隻,有機會係正面出
回復 支持 反對

其實DIO4轉下修既人如果唔玩太多花巧
可以裝4轉下修COMBO第一招ZZZZZ就夠
其他DASH攻擊根據喜愛加返1-3轉拉
回復 支持 反對

"Dio4轉-惡魔迴旋"講解:
基本4轉(武器原力)combo
-----------------------------
Z+Z+Z+Z

在combo中加上"惡魔迴旋"
(以我自己為例)
Z+Z+上+Z[(連擊)---->(最大力的一下)]

在combo中加上"惡魔迴旋"(調整方向)
向怪物"正面"攻擊
Z+Z+上(<- / ->)+Z
向怪物"後面"攻擊
Z+Z+上(跳上來的時間按住<- / -> , 但在跳上來攻擊前按-> / <-)+Z

(以上全為個人COMBO打法,還是那句老話:不喜勿插)
回復 支持 反對

我都係覺得呢招係隨機,
如果有得控制,應該好難= =
我試過不停Z再上
佢有時會去左怪後面,有時原地出(同一隻怪)
試左上下左右都控制唔到
回復 支持 反對

1隻怪 一定係怪後面出
2隻以上 原地出

(固定"牆位")個類怪物1定原地出
所以係冇得控
回復 支持 反對

回復 7# kioik

唔明=.=   你試下古代,一開始扣1果道門,係門左面用,係會係門右面出尼,但調轉,就唔會..
回復 支持 反對

回復 8# gnngnng

因為門 左手面=正面
              右手面=後面
所以點飛都係佢後面
回復 支持 反對

回復 9# kioik

但我試其他怪,雷神果d,都係有時唔會係後面出
回復 支持 反對