查看: 5962|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[角色技能] 琳4轉技能 光與暗的技能對比

因為琳下星期終於出2轉
所以上網搵左琳4轉d資料
而且詳細的2,3轉資料有一位大大開左post所以就唔再重覆

4轉最大特點係可以好似羅恩敢變身
(變做天使 有30秒時限  變完身後30秒內唔可以再變)
天使有天使本身的技能

光4轉

暗4轉

技能對比
回復

整體上算唔錯
美中不足既就係變身既模組好似怪怪地..體型都太大了
回復 支持 反對

整體上算唔錯
美中不足既就係變身既模組好似怪怪地..體型都太大了
hj1op2 發表於 18-12-2012 22:19

限時先係奇怪,萊4都唔限時
回復 支持 反對

睇完個技能對比其實差別唔係好大,只係暗既Dash combo同普攻比光好用。
回復 支持 反對

首先係到講下我冇介紹4轉原因
因為本人實在太懶 加上對GC既興趣開始下降緊
(每次想開個陣 更新畫面又ALT+F4關左...!)
所以真係無咩心情去整 (見3轉整得咁差都知咩事)

但我係到簡單講解一下(以下"引用"的內容 樓主自行複製至#1 或 不用理會)

4轉大至上技能
技能樹一共有2頁

第1頁為共通技
包括 【X鍵效果強化(不包變身X技)】 【倒地後回避(不確定)】 【倒地後攻擊(不確定)】
       【魔力恢復上升】 【起始魔力量:1格】
       【爆擊率上升】【DASH攻擊後回避】【MP2】【MP3】

第2頁為變身技能
此頁技能位置是固定的無法改變

技能包括
【變身(變身前技能)】【取消變身(變身後技能)】【MP3(使用後變身解除)】

以下技能2揀1,但技能可以全部學習  
。【HP恢復率上升(1)】【HP恢復率上升(2)】
    (1)變身後自動發動 (2)發動率不詳

。【基本攻擊回復HP】【基本攻擊回復MP】

。【MP1附加引力】【MP1附加緩慢】

。【麻痺盾】【反彈盾】(X鍵發動 CD:1秒)[像賽格特1轉 格檔]

。【變身時間上升】【屬性能力上升】

。【特殊技能1-1】或【特殊技能1-2】(名稱已忘記)
只改變附加效果 光:龍捲風  暗:地震
光:引力 或 緩慢
暗:混亂 或 詛咒

。【特殊技能2-1】或【特殊技能2-2】(名稱已忘記)
只改變附加效果 【光/暗】同樣彈飛對方
光2-1: 麻痺        光2-2:不詳
暗2-1: 強力擊飛  暗2-2:跳躍移速上升

大至上我只係記到咁多
其他等韓服朋友詳細介紹
我最多只係做到咁多
真係要對各位期待4轉的朋友  十分抱歉

呢幾個月 因私事 我都應該唔會長時間上樂古
不過我都會抽時間上黎 睇一下個版
我呢個冇用既版主 真係要同各GC版朋友 講一聲[抱歉]

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
hj1op2 + 1 辛苦了

查看全部評分

回復 支持 反對

都世界末日拉 仲玩黎做咩阿~

又唔係既, 過段時間又會想上返gc, 過渡期黎姐
其實我有d唔明 琳既3轉係邊?
出得真係太快 一個月裹面就4轉哂 真係跟唔到個速度
回復 支持 反對

4轉先岩我口味
回復 支持 反對

鐘意暗2轉mp3
但又好想用光4轉mp3(好型..)
光天使有天使feel多d
但暗天使又好似好用d....

頭暈~_~
回復 支持 反對

玩開小愛既人,,,多數都鍾意玩暗~~~
回復 支持 反對

首先係到講下我冇介紹4轉原因
因為本人實在太懶 加上對GC既興趣開始下降緊
(每次想開個陣 更新畫面又ALT+F4 ...
kioik 發表於 19-12-2012 04:24

辛苦晒了..
家陣我GC都係每日打三場戰慄就off(升85)
回復 支持 反對