打印 上一主題 下一主題
收起左側

[角色技能] 幾日琳2轉嘅小小心得

琳對於我黎講係好可怕既人物黎
未出2轉前:
普通攻擊中距,打mp話咁易,打一堆怪唔駛10秒就出得mp3~~
mp3+mp4打圖冇難道可言,仲有符咒幫吓手
完全係繼瑪琳之後又一惡女之作

到出2轉後:
人物變咗amp,打mp唔再以前咁爽,用桑亦回唔到mp3,係天堂趺入地獄
老實說,老子幾失望的~~
靠地圖裝打滾既我,打算打烊唔玩琳
不過諗諗下,其實又唔係差既

唔,好多人話暗修有幾勁有咁勁,我都不得不服暗修真係好勁
2技攻擊力高,3技範圍大,舊3技一招愛美神飛彈 boom~~ 隻怪聲都未出就屎咗
技咁爽不特止,仲可以奸田回血
咁屈機有邊個唔想修架 ?

當我攞到金任後,我係練習場用咗半個鐘去試光同暗,結果我仍然修光
本人修光既目的都唔太清楚,用起上黎真係比暗修差好多,不過我又少pvp,都唔成大問題

成個2光修主要都係輔助隊友為多,不過只輔助1位咁多多既隊友,所以我排技完全冇放過任務輔助隊友技能,係時候講技~
2技係防禦技,0攻擊力可言,所以攻擊力轉移到1技
1技攻擊力比1轉1技有所提升,且傷害結果介乎係1技到2技之間,非常可觀
3技一粒過,清一層怪物絕對好駛好用,可惜當怪物走埋一堆既傷害,只限於1.2隻致命

普通攻擊拉長至3個身位,打mp雖然唔及未改時,不過打2隻一齊既怪就有未改時既mp速度
輔助技只用限時無限符咒,限時內可連放8-10個符咒
而且有雙跳,打地圖方便好多

睇起上黎,真係輸蝕過暗修,但係我想講 ! 因為光修未見真章 !
光修攻擊力同輔助技比暗修差,但試諗諗,3轉對暗修作用唔見大,到3轉同4轉先係光修真正實力
3轉暗修只係技能上強化,pvp玩山場根本唔會鐘意技能強化
反之,3轉暗修需要既只係普通攻擊強化
3轉光修技能強化,普通攻擊全面強化,整體普通攻擊都係for pvp用,而且實用到不得了
技能強化度,1技本身攻擊力正,加上穿透.......正
2技轉為攻擊技,山場打柱位冇難道
3技加彈,上中下必食,山場右位冇難道

睇晒全部轉,2轉光修唔可觀唔吸引 垃圾,2轉暗修快靚正
咁就錯啦, 當初我係叫朋友暗修果D人黎,
但係出到4轉之後,我先明白到光修既真面目
回復

我都係光修的
光修mp2果招唔錯下,係招技範圍內就可處於無敵壯態
combo又遠左
3轉光修mp3強化左放3粒波,果3粒波打中怪/人傷害係計1粒波定3粒波?
回復 支持 反對

我都係光修的
光修mp2果招唔錯下,係招技範圍內就可處於無敵壯態
combo又遠左
3轉光修mp3強化左放3粒波,果3 ...
一碌木 發表於 27-12-2012 17:13

道理上,中1粒得1粒
回復 支持 反對

事實上
光4轉招mp3好似好勁(最緊要好型)
而且
光3,4轉的確比暗3,4轉強得多
暗可以講到有用的只係2轉mp2打返黎同mp3出完有小型風(?)
4轉mp3好難話有用(除非果d波波唔只係打一隻怪 而是可以同時打幾隻怪)
但係光就真係強化唔少

不過用左暗招吸血之後
就好似吸毒敢戒唔到佢~_~
未出2轉之前我有諗過出左4轉轉玩光
不過e+玩完吸血之後
我諗我好難會轉返玩光....

(其實暗的真諦在吸血 不是風?)
回復 支持 反對

事實上
而且
暗可以講到有用的只係2轉mp2打返 ...
lianddy1994 發表於 28-12-2012 12:37 AM

吸血的爽,依加我等緊3轉既上飛下插x_x
回復 支持 反對

事實上
而且
暗可以講到有用的只係2轉mp2打返 ...
lianddy1994 發表於 28-12-2012 00:37

暗講求實用,光講求花巧
所以技能上暗修只係簡單強化,光就有多種組合
又,果30分鐘練習場我都諗左好耐修光定暗....................
不過太屈機既人物好快會有厭倦既感覺
回復 支持 反對

暗講求實用,光講求花巧
所以技能上暗修只係簡單強化,光就有多種組合
又,果30分鐘練習場我都諗左好耐修光 ...
EC膠 發表於 28-12-2012 01:22 PM

最尾個句最中肯。
回復 支持 反對