查看: 7098|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

到底係咪手足口.

3日前發燒.喉嚨痛,冇力。去睇醫生2日退燒,喉嚨痛加劇,係一吞口水就痛,平時冇太大感覺,搞到3餐都係食下蛋糕。再去睇醫生。
琴日,喉嚨果種痛各而更加嚴重,今次睇政府醫院,打針,開D止痛藥。
今日都仲係咁痛,飲野會乸,食野就痛,痛得好辛苦,行路果陣隻腳會有種痛。
條舌頭都係,用牙齒細細力磨一下會有種好酸ge痛,手腳掌冇紅點,但係小腿有好多極細小紅點,同網上睇ge唔同,到底係咪手足口病,萬分感謝,
回復

睇醫生囉
我地又唔係醫生,點解答你
傻的嗎
回復 支持 反對

回復 2# H20_希古恩

點解我要上黎問呢?我都睇咗幾次啦..用咗唔小錢。手足口都冇藥醫。上黎問下有冇有類似經驗既人,睇下有冇人試過手足口但係冇紅疹出現。如果有幸知道結果我當然會開心,如果真係冇既話咁我唯有自行處理啦..
我諗咁樣都唔算過份對吧?何必一嚟就咁講野呢?
回復 支持 反對

回復  H20_希古恩

點解我要上黎問呢?我都睇咗幾次啦..用咗唔小錢。手足口都冇藥醫。上黎問下有冇有類 ...
AlonEsTaR 發表於 12-10-2013 21:07

咁証明左D咩?
你睇個醫生無銀用囉
而你又搞笑WO,睇左幾次都未好返仲唔識轉醫生睇
轉醫生睇識唔識?
回復 支持 反對

回復 4# H20_希古恩

其實3次既醫生都唔一樣,閣下可否先冷靜?
回復 支持 反對

回復  H20_希古恩

其實3次既醫生都唔一樣,閣下可否先冷靜?
AlonEsTaR 發表於 12-10-2013 21:14

咁仲好笑,醫生都幫你唔到,你想我地點幫你
回復 支持 反對

回復 6# H20_希古恩

閣下可否請你細心閱讀我打既字..唔想變成鬧戰,Please,唔好咁偏激好冇..睇醫生既時候我都係比較似係感冒,直到第三個醫生,佢話我可能有病毒,但冇確定係d咩
我上黎問就係睇下有冇有經驗之人,就係咁多。閣下冇必要搞到咁,如果你冇類似經驗,請求你唔好再回覆此帖,我唔期望一定會搵到人解答,寧願由呢個帖沉都唔想離題。
回復 支持 反對

回復 7# 呀楊

都只係最普通美心果種..
回復 支持 反對

手足口病既話 你個口D飛滋 多到你唔信 基本上唔洗食野..開唔到口
回復 支持 反對

識人手足口都係喉嚨極痛..
但詳細既你都係睇多次醫生啦, 反正你食完藥好唔曬都係要睇醫生

同埋你真係手足口既話自己小心D清潔, 因為好易傳比身邊人, 尤其開始轉凍更容易病..

btw. 網上世界好多癡線佬, 升爆無視技就無事
回復 支持 反對