打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 【巨商小小攻略】更新日期:2015年月13日(細佬已轉日巨)

比D料你啦

國戰
唔係6點先申得 可以申請遠比6點早
打國戰所拎既貢獻度 係戰力最高既人先有
戰勝個邊最高既3000 戰敗個邊最高1000
殺人爆城係冇得加 換言之低戰既只係黎幫最高戰既爭多2000分
最後申請請係3個字之前 當然你可以試10分鐘先去 但最後5分鐘就包你唔得
回復 支持 反對

回復 61# 聖殤

已加入,狠感謝 大神介唔介意成篇睇一睇,睇下有咩加/更新,而且補上各大神威名
回復 支持 反對

回復  聖殤

已加入,狠感謝 大神介唔介意成篇睇一睇,睇下有咩加/更新,而且補上各大神威 ...
clb4a15sam 發表於 5-4-2015 09:41 AM

我唔是大神啦:O)
只係想多D人玩0-0

●稱號
天外橫禍 去隆山仲好 至少比漢拏山易 而且 佢一落雨電到你傻((親測 解任比佢電左幾十次))
仲有個廢人 ←好似幾難拎 3000任不過+50體50智 只要肯努力日日解日任 肯定有著數((順手149信
時間是金 ←+50敏 匠人200LV 都係順手升
買賣商人 ←+25力50智 只要npc滿100e(好似係) 是咪好簡單)

神獸符其實好平 雀玄龍都有用 收個羊馬符都差唔多神獸符 而且一世包用 唔怕OUT

打怪個到 食云火CE個D 其實係最好既賺錢地方
唔同打精氣石 呢D可以順手升埋LV
如果係怕冇人收食牙火尾既 商一我有朝女AC 想要既我可以比ID 至少都61M=1 愈多愈貴

上面個D單國組合國個D 唔討論
廢事講完俾人話唔岩
回復 支持 反對

傭兵倉係共用,咁如果其中一個角色食左1日倉,
咁另外個角色用唔用到倉?
回復 支持 反對

傭兵倉係共用,咁如果其中一個角色食左1日倉,
咁另外個角色用唔用到倉?
浩abcd 發表於 5-4-2015 10:43 AM

而家d野好似全部都係一個食就成個ac有用
回復 支持 反對

匠人(藥師、礦夫):
每一個地區有3/4樣野
頭2/3樣掘到熟練度+1 第3/4樣+2
每樣野都要學 而加熟練度最多係LV+30
姐係如果樣野10LV學 你掘到佢直到40LV都有熟練度加 但去到41LV就冇

礦夫:
金、銅、鐵都有人收 around 10萬=1
石炭、黑鉛、石炭岩 都有人收 用黎整黑鐵塊
雷、水、火碎都有人收 大約50萬左右

藥師:
太多草有用啦...
只講最後3個地區
白虎林: 川芎 桑黃菇 風之花_3樣都有人收 但定位唔同 定價亦然 由幾萬=1到50萬=1 但總算3樣野都有人收
介馬: 好似得童子蔘有用 見d人最低都收40萬=1
神秘洞: 火草 九指草 太草_火草同太草用黎整粉 肯定有人長收((沖鬼用到)) 九指草...拎黎回血回mp算啦
當然其他草都有d好有用 不過可能比較少人收/平
回復 支持 反對

回復 63# 聖殤

細佬無G問問-0-其實個買賣商人意思係買+賣夠100E?兵陣唔怕講-0-反正都係參考同埋,其實神符都算貴,睇自己能力買?同埋..其實解任3000次..好似有D難度-0-
回復 支持 反對

我唔是大神啦:O)
只係想多D人玩0-0

●稱號
天外橫禍 去隆山仲好 至少比漢拏山易 而且 佢一落雨電到 ...
聖殤 發表於 5-4-2015 10:34

買賣商人<<(應該)係指跑商淨賺100E,,可參考底部黑色BAR個D路線,,,,平時同一個地方一買一賣=蝕錢>>唔計數
回復 支持 反對

回復  聖殤

細佬無G問問-0-其實個買賣商人意思係買+賣夠100E?兵陣唔怕講-0-反正都係參考同埋,其實神 ...
clb4a15sam 發表於 5-4-2015 11:06 AM

買賣商人我都唔知 我仲做緊:O
神符港紙都係幾蚊姐
解任3000次...
真係唔難 係恆心:O
回復 支持 反對

買賣商人唔計數
~小冬瓜~ 發表於 5-4-2015 12:34 PM

朝女NPC呢
回復 支持 反對