打印 上一主題 下一主題
收起左側

當年世紀帝國點解會同斯文打起上黎?

留名等睇此post於不久將來發展成罵戰聚集地
星空傳說 發表於 4-6-2015 23:45

唔會啦都咁多年 而且商二都就快變成往事
呢個post都係比老手們回味一下 一齊話下當年

仲有冇人記得天然漢方呢個台灣大房 記得佢好好人
仲有當年火炎解散既一幕真係好傷心

唉 真係唔想港巨執 不過連328周年都冇活動已經feel到出事
回復 支持 反對

回復 41# keung0258

我都記得天然漢方 佢自己講話佢個名係春藥黎 佢係接手打理夢家園既台灣大房 聽閒佢依家有玩台巨  至於火炎解團 大概係火炎人心佢想淡出巨商 個時 火炎好似話立埸上有衝突 所以火炎團變左中立 退出左斬斯聯盟
跟住都斬斯失勢後 斯文就敵埋火炎個團 之後佢地就被迫解團
回復 支持 反對

搵晒所有backup原來都只係得1張咁多多
冇惡意 純粹拋出黎比大家回憶下
記憶中好似係普通小戰一場

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

哈哈,我其實果陣都係斯文!
認真講,唔理果陣點樣啦!
最緊要玩得開心姐!
果陣攻城真係好鬼好玩,幾個大團開戰,
打足兩個鐘都未必有結果,又有偷爆,戰略,又要分幾多小組去守去攻!
我同個朋友一齊攻城,日日傾,日日升LV。
諗起都正!
回復 支持 反對

回復 43# 星空傳說

好懷念舊既攻城系統
Btw 果陣大房好似係小弟@@
回復 支持 反對

回復  星空傳說

好懷念舊既攻城系統
Btw 果陣大房好似係小弟@@
西藏之神 發表於 6-6-2015 13:33

我自己鐘意岩岩開SERVER果時既攻城系統...只係打座城, 唔使變身果隻, 大房/大行首入房狂禁兩粒鐘唔停得手, 水都唔飲得
回復 支持 反對

我ED細團打雜食花生~
回復 支持 反對

回復 33# fpeter

嘩........斯文同天魔自己周圍搶人城打壓細團,
尤其係天魔,
佢地打d無能力對抗既細團既時候大家有目共暏
仲打正旗號「維護商二和平」
然後話其他反對佢既人係小人,
就算係大頻話佢一句收聲
都要敵人團攻人城洩忿,
緊係一個「出色的領袖」啦

你話佢多敵,
就應該諗下點解一個普通團會咁多敵.
商團一向係應該人不犯我我不犯人,
自己搞咁多攻城出黎用錢扔人仲好意思講自己多敵人要小心d行.

「資本比對面少」
岩既...斯文乜都冇係得返錢
除左錢之外係真係比對面少.

天魔一博人品好好好人有正義感真係笑到嘴都咧-.-
用外掛用到出神入化, 攻城彈人game身為斯文管理層既你唔知?
天魔一博兩條友.
識到佢地真係眼界擴闊唔少

唔好誤會我, 我係講緊人唔係講緊團,
d人幫斯文天魔攻城出於咩心態我唔知,
可能為左玩可能為左其他野我冇怪過佢地,
但係佢地唔明佢地係幫緊一個自私既勢力掘起,
佢開團佢攻城要錢,
比佢打果d團開團唔洗錢?

留名等睇此post於不久將來發展成罵戰聚集地
星空傳說 發表於 4-6-2015 23:45

其實唔想同人講陳年舊事,
但係有d事非黑白要分清楚.
回復 支持 反對

回復 48# 瘋了!之比~

我年代 斯文團城 , 是小4, 一博借, 當時借給我們是非常冒險, 因為會被敵, 因為對方通緝我們, 一定攻城
他們對朋友係義氣, 無論如何, 他們都是好人

所以掛佬敵我們時, 我因為城不是我, 所以要斯文上線決定
之後攻城勝利, 掛佬和談, 他給了我們同盟 之前投了我們的城, 20-30城, 之後我們才有團城

斯文本人, GAME 中除了錢之外什麼都有, 他對我, 朋友, 團友非常好, 連敵團有人都認同
我提意他不好用真錢, 因為城控制權, 外掛投城, 我們一定沒有可能保, 因為我們沒有外掛

.......................................................................................................
我時代 , 斯文所有全攻城

斯文攻城有恩怨就打, 不論對方聯盟團大定小
我時代, 斯文所有攻城打團, 有 文, 云火, 熙, 米蘭, 地神, 牛奶仔, 絕愛(外掛), 大家都君子沒有用掛彈人
我們戰力人數 3:1左右 所以大勝 , 敵人全部死敵

其他攻城(義務),

細團投訴文外掛, 文惡意投細團城, 細團敵文, 之後 斯文大行 怒影橫盟(老鳴)義務 幫指揮, 因為文出印度城, 當時不能爆城, 沒有打爆文團

最後一戰,

因為文惡意投點點 南京城, 之後天魔加入我方聯盟, 大家一齊打文 , 文 3團10城全滅

攻城時我本人全分身試打印度城成功知道可以打, 最低acc 3w攻打爆一城(本人最低攻 衝車 打爆一城)

當然我只會計我團長時巨商情況, 即是你們之前打4-5年, 我是不會知道, 我都未玩巨, 也不會理
因為人和事, 我都不認識

...........................................................................................................
天魔2年之前的確沒有用掛, 他的LV 是手動升, 我吸過他經

他和點點, 對我們, 朋友, 團友好好
天魔和點點 性格很隨和, 好易相處, 可以講和差不多一定可以, 他們可以敵人, 我真是很難想像,

這2年我沒有玩巨商, 因為入不到巨, 真實朋友叫我去了魔獸世界, 你們發生什麼事, 我不清楚
回復 支持 反對

回復 49# fpeter

我就是因為話樂古串佢比佢敵架人20個人打我1個打唔爆城出外掛彈我
回復 支持 反對