查看: 2913|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

國巨 另類新手開局一問

想整翻只220印刀配毒刀 之後唔想dum錢落去 應該玩咩國? 暫時應該單國 入籍都幾貴下... 日本單國頂唔頂到怪? 定台灣? 明朝3寶玩到悶悶地...
定系差唔多ge錢可以有更好ge配置?
回復

玩台吧   有台柱用 同王巨加打抗
遲d仲有花3玩  可以要黎打天:)

再唔係變性做台女玩反怪又得
回復 支持 反對

玩台吧   有台柱用 同王巨加打抗
遲d仲有花3玩  可以要黎打天

再唔係變性做台女玩反怪又得 ...
下..唔係掛 發表於 23-11-2015 12:57

同意...其實有 印刀做主力 加台男唔錯
OR 用明女 + 祖2 夠打哂所有地怪
回復 支持 反對

台男最方便..又有柱坦+範圍回血
回復 支持 反對

想整翻只220印刀配毒刀 之後唔想dum錢落去 應該玩咩國? 暫時應該單國 入籍都幾貴下... 日本單國頂唔頂到怪 ...
chengkw1996 發表於 23-11-2015 19:35

玩台女吧,台女裝備需求不大(女忍+海/王建魂手頂智就夠)

台男對你而言太廢,除非你要放錢下去上全隊裝,否則只有一隻至兩隻要回血(其他都是一下秒,死兵是不用回血的)
用林平回血足夠了
回復 支持 反對

唔系太明點解台女好d?(新手冇concept) 但系台女冇得回血... 其實台男會唔會好d?
回復 支持 反對

但系如果台的話3將應該點配? 計埋一印刀, 另外打段又點解決? 現階段可以打到蜘蛛(一隻一隻) 應該快d谷主角轉定點慢慢升佢到200? 另外可以點升級?
ps. 220印刀 配毒刀 太三寶
回復 支持 反對

建議正常玩法  一開始就台  你後期只會多花一本入籍
回復 支持 反對

但系如果台的話3將應該點配? 計埋一印刀, 另外打段又點解決? 現階段可以打到蜘蛛(一隻一隻) 應該快d谷主 ...
chengkw1996 發表於 24-11-2015 13:31

台男作用在於範圍少量回血(真的很少,尤其改廢後= =)
台女在於硬,180上配女忍沒有金巨都未必易死,更何況有巨,但只能頂單隊。

多人用台男,因為即使MP女加上回血都不會死,於是你可以打六隊,升級快(據聞這種打法叫暴走)
前題是上裝。沒錢的話,一招台凶技都秒你八隻(冰宮),剩印刀(或許還有主角和MP女),你會不想升,暴走是行不通的。

如果打一隊,不如用不死的台女,技術好的話可以全隊不被打,配合雷公,不會死,好過頗為豆腐的台柱吧

最高紀錄(當年港巨):
冰劍太套祖承訓(一轉)90介在前,主王建魂手海頭甲90介
燕孔平陰帕 + 一堆MP女 + 驢,全部廢裝(不超過虎頭甲,射天化天那些)或者空裝,做完印度任(地怪)

三隻二轉嘛:
轉主前用平2巨2帕2,過段後帕/平收起,轉印刀,收平無補血,死怪要重召,收帕無打天,自己平衡
回復 支持 反對

台男作用在於範圍少量回血(真的很少,尤其改廢後= =)
台女在於硬,180上配女忍沒有金巨都未必易死, ...
foolruner 發表於 24-11-2015 15:44

單國燕項孔  已經可以打晒全部地怪...速度另計..4 5分中1場都叫夠打嘛.......
回復 支持 反對