查看: 4517|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 針對買賣無想傭兵投票之版規改動

關閉 [複製鏈接]

經過短時間快閃投票意見咨詢,得知投票參與人51.22%投選應該禁止買賣無想傭兵。

另外亦有48.78%認為應該許可買賣無想傭兵。

為滿足雙方參選人要求及意見,本人思考過後決定在交易區試行以下一新版規。

新試驗版規將為版規八其中的附加版規一,即八.一

版規八
嚴禁發佈任何代打/代升資訊及交易220級以上之傭兵單位
代升包括帶升、帶解任務、代升傭兵單位
傭兵單位所指為「普通傭兵、怪物、合怪」
處分:初犯禁止發言7日,再犯禁止發言

版規八.一:
無想傭兵賣家需要在貼子:
註明所售賣兵種 (以防止外掛提供訂造服務)
註明售賣兵種等級 (根據版規八,只可售賣220等級或以下)
注:不能有所有或絕大部份兵種 (明顯是外掛)
例一:賣無想300 220等大刀武士,無想300 200等念。✓
例二:賣無想300中國,日本傭兵。✘
例三:賣無想300 250等陰。✘
處分:關閉貼子直至貼主更改貼子後再申請重開。
(此處分只針對無想傭兵,其餘一律根據版規八處分)

投反對票的會員請回覆提出可修改的位置或建議

有用的將獲得樂點

單選投票, 共有 14 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

57.14% (8)
42.86% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

220lv好明顯係外掛 升200lv要2日 我覺得都合理 220lv要幾日好明顯
有d兵無可能咁快升到 只可以吸 eg念力 陰 點係短時間吸到咁高?200lv都難啦
同一兵種有多隻都係外掛所為

提出問題亦盡可能建議如何限制。  發表於 24-5-2016 13:06

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
小妍~ + 50 贊一個!

查看全部評分

回復

Song~ 發表於 24-5-2016 13:00
220lv好明顯係外掛 升200lv要2日 我覺得都合理 220lv要幾日好明顯
有d兵無可能咁快升到 只可以吸 eg念力 陰 ...

那麼你建議應該限制無想300 200等級?
回復

我反而覺得225要禁,反而223以下可以囉。等人升下
回復

注:不能有所有或絕大部份兵種 (明顯是外掛)

三條都適用於正常兵
回復

無想包裝賣個D好大部分都係掛兵
正常人好少可會好地地升無想兵變兵賣(冷門兵除外)
先升得咁辛苦 通常有都自己用先
仲要吸到225 手動既話真係唔多信
不過買唔買都係睇買家既決定
完全唔會阻到佢地交易

只係外掛不太受玩家歡迎,亦不想在樂古太光明正大。  發表於 24-5-2016 14:00
回復

狗龍X 發表於 24-5-2016 13:35
我反而覺得225要禁,反而223以下可以囉。等人升下

其實223沒什麼意思 要是220上太皇 要是225換225套
回復

foolruner 發表於 24-5-2016 13:46
注 ...

先在無想兵上試行
回復

無論你限制係幾多lv以內, 都係冇意思, 因為的確會有人吸到隻咁高lv既兵出黎
p.s 我自己就練左超過10次既250lv(唔係同一個ac), 如果係同一個ac..早就吸到250兵仔出黎

反而我認為可以限制每次賣既數量&相隔時間
例如: 每次只能叫賣1隻無想兵, 隔3日可以賣另一隻(因應lv越高, 相隔時間越耐)

雖然想要禁絕外掛係冇咩可能, 但起碼限制左佢地利用樂古賺錢既空間
回復

玩得無上300,當然要唔想再升,225係可以上任何裝。223已經冇左要一黎馬上玩得呢支歌仔。從而減低買家數目
回復