查看: 5168|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 抗性VS戰力 你地揀邊樣?

孔2泥講
天王套高D魔抗  
220太平均

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
foolruner + 20

查看全部評分

回復 支持 反對

問題泥啦  
1.你地會揀戰力定抗性
2.如果係抗性既話  揀平均雙抗定係單抗高
3.雙抗190左右又夠唔夠打D怪呢?
4.單抗230 另1個只有150  又足唔足夠呢?
回復 支持 反對

henryns 發表於 11-7-2016 16:59
問題泥啦  
1.你地會揀戰力定抗性

問題泥啦  
1.你地會揀戰力定抗性
        我都不知道,應該要綜合來看。例如我主會選抗性,馬會選戰力(天王),其實都一直矛盾
        我必然選平均雙抗,因為打怪時還要思考那怪是物攻還是法攻,就太不爽了
3.雙抗190左右又夠唔夠打D怪呢?
        你思考一下明女物抗夠不夠190吧
4.單抗230 另1個只有150  又足唔足夠呢?
        看甚麼怪,總有不足
回復 支持 反對

220夠了,高戰,抗平均.唔洗打怪就住就住要去打法傷怪- -
回復 支持 反對

nickkwan 發表於 11-7-2016 17:51
220夠了,高戰,抗平均.唔洗打怪就住就住要去打法傷怪- -

唔明你講乜
220太  160物120魔  ......唔係平均  
220太咁低魔仲要走去打法傷怪?
回復 支持 反對

個人喜好 LOL 戰力定抗性
回復 支持 反對

除左花,其他天王套打咩都輕鬆好多.如果孔用太套回血個到MP未必夠用,不過依D好死睇你自己想打咩怪啦,你220太套如果升蠍子一定好用好多,我覺得升到225LV套裝可以換再轉220都OK LV先係點
同埋呢如果上天王孔應該170/225 170物防加埋其他野巨夠高LV可以去到頂防

天王孔有圖你睇啦 唔洗應該  發表於 13-7-2016 00:09
回復 支持 反對

其實戰力既野除左攻城國戰同威D之外係冇意思
夾硬同人比較只會令自己唔開心
220雖然雙抗係幾好
但MP真係唔多夠用 輔助用都還可以 谷假戰係太平年代又冇意思
抗而家好似都係300=爆抗  其實金巨夠高LV就夠
225有台柱天使呢D補救一下就夠打好多怪 至少熱門升LV地方升LV唔會死兵先
做任就睇你打咩怪囉 做任有D怪唔會想暴走咁打掛
個人比較鍾意 225個3套  原因:較易爆抗 MP較高
套裝屬性較好(主力/體/智) 唔洗用生死打物/法怪  自己又有祝斧分擔傷害
自己再覺得唔夠用咪用玄武符/精靈黎補救唔夠抗
當然真心想企街型D咪全220太S  高戰D 做團入面有關職位機率都大D
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 12-7-2016 15:36
其實戰力既野除左攻城國戰同威D之外係冇意思
夾硬同人比較只會令自己唔開心
220雖然雙抗係幾好

我猜戰力應該指打怪能力
如果指的是括號內的戰力,我永不會選擇戰力

戰力緊係指戰力啦.........抗性先係同打怪有關  發表於 13-7-2016 00:10
回復 支持 反對