查看: 5617|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 求 兵, 帥, 怪加點方法

有冇人可給我 所有國家 兵, 帥, 怪加點方法 網/列表給我啊?

我上網搵都係比較舊果種來的  已經2008年-,-
回復

推薦
裝備 紅利 喜好 用法 都會影響到加點方法喎
回復 支持 1 反對 0

1句講晒  戰力睇公式 主力純加攻 法靠裝撐 非主力加血就夠   裝勁/天王 唔洗點加點都已經好勁
回復 支持 反對

上左裝出到5吓技..其他咪點影響技能威力既點
血戈d靠裝撐
回復 支持 反對

除左主力,全部加血吧!!!
回復 支持 反對

主力:確保夠出5招技以上的MP量,其他全部點技能威力(自己研究每一招技能的威力如何計算)
燕:視乎你要多少MP才夠用,點到夠後,其他全點血量
其他:確保夠出5招技以上的MP量(如要出技),然後全血以防死
天使:全智

但有以下問題需要注意:
1有例外,非每隻都適用以上點法
2主角如非主力,都有其他點法,自己思考(因為你無問,懶)
3主力未必只有一隻
4有孔補魔可以不用太在意5招限制
5有裝通常不加智力都夠5招技
6天使全智是個人點法,因為有天使通常都會開,一開就會保護天使,同樣會血厚,但只是一家之言,可博採所長
回復 支持 反對

主力全體多  睇你用咩野 就加力
回復 支持 反對

其實多數睇技能...同埋出技能次數
MP值=你想出既技能次數<你覺得一條魔出幾多下技先夠,只要夠,就OK>
之後加力/敏 就睇你招技能 主要玩咩屬性 EG:火龍車 計力~加力 雞2:戰風:計敏~加敏
體:就一般黎講 唔會用黎吸或谷戰既 就會+體, 除左用句刀<句刀招技計體能>
1轉明男1200-1500魔全力 台男:幾多血隨你,之後全智
其他我唔太記得
一般回血兵其實幾多魔又因人而異~覺我夠魔可加血
回復 支持 反對

foolruner 發表於 28-7-2016 15:18
主力:確保夠出5招技以上的MP量,其他全部點技能威力(自己研究每一招技能的威力如何計算)
燕:視乎你要多少 ...

天使係全智,因為招技=愈多魔保護值愈多,變相=多左血
如果天使單方面加體,剩係對天使有用,對`整TEAM黎講反而弱左
MP女 <兵>多數都全智>
燕既MP量就因人而異,有D人3千有D人4千 就加血,有D人全智
回復 支持 反對

waq 發表於 29-7-2016 11:27
天使係全智,因為招技=愈多魔保護值愈多,變相=多左血
如果天使單方面加體,剩係對天使有用,對`整TEAM黎講反 ...

天使有人點法10000MP全血,我就選擇全智

燕,我5000血全智
因為我龜天
回復 支持 反對