打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 單國明女,3將~~求大神指點

samcolui 發表於 1-3-2017 23:44
用250mp女+200符代替燕ok? 帶多d mp女

燕就必須架喇...MP女低抗性.打勁野好易死
燕.組.天使
印刀係無主力先要出.孔明有愛可練
回復 支持 反對

做咩一定要印象....好跟風
明女都可以做主力吧,又唔洗解封權能
將個明女升到210上司令套,食大智用220杖已經夠哂做
低LV都可以用150主角裝 180大將軍果D加法 又有杖升
3帥:祖 燕(唔會被定住) 天使 ,全部輔助主角打怪

好處:
1.主角高LV又好睇(印象係勁但人地唔易睇到)
2.暴走怪:放天使技->念->祖左隻主->放回血技
後期法有萬幾(見過主角250差不多萬八法),加埋燕狂放技咩都死
3.完場神仙丹藥會自動回滿MP
4.帶吸手,組滿人都得,印象我諗基本要出多 印象同MP女兩隻
像食魂果D,冇可能萬幾法都搞唔掂,所以唔洗出MP女(其實好多怪都唔洗)
5.慳帥位,唔洗食孫子兵法,可以轉多隻帥

除非你放棄升主,或者你印象升到250吸升主角
終有一日會升主,不如一開頭主力升主
一開頭,帶升,也不一定印象,低成本馬車都得,法裝之後又可以除比隻主
回復 支持 反對

無奈試試 發表於 2-3-2017 18:28
將個明女升到210上司令套,食大智用220杖已 ...

正常唔會帶多個兩個人..因為唔會再有經驗加成咁多..依家3個人最多經,組多D人反而小經D
回復 支持 反對

無奈試試 發表於 2-3-2017 18:28
將個明女升到210上司令套,食大智用220杖已 ...

主角用杖升 認真答你
唔係唔得 但係好曬時間 又吃力 打食魂都仲可以 但一入到冰城就見真章
低LV主角呢個年代用神裝帥吸升會快過自己打
明女做主力打緊食魂個陣 印象已經可以飛去打冰城  時間上真係會差好遠
主角LV冇得入倉 所以都冇乜必要轉做主力升  (當然重生/想快D封頂就另計)
另外用馬車其實OK 但基於食法同神裝原因既話用印象會好好多 係印象多解封同用句刀貴少少 但整體上加體冇咁易死又谷到戰
不過唔同人都有唔同既玩法 鍾意明朝用項羽既話都已經好好玩好開心
打機姐自己開心就得 自己想點玩就點玩
D文字睇過就算
GAME玩人定人玩GMAE
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 2-3-2017 19:48
主角用杖升 認真答你
唔係唔得 但係好曬時間 又吃力 打食魂都仲可以 但一入到冰城就見真章
低LV主角呢個 ...

有組合技呢樣野

神裝印刀1LV1轉>>200再高D轉印象  那段時間廢到咩咁
我不如升隻主角拎7刀 無論前期定後期都勁過印象

回復 支持 反對

是但收隻馬弓/鐵炮用完放返都得啦啲龍咁廢-.-
回復 支持 反對

ychych00 發表於 2-3-2017 18:22
燕就必須架喇...MP女低抗性.打勁野好易死
燕.組.天使
印刀係無主力先要出.孔明有愛可練 ...

單國冇金巨係唔係都打唔到勁野-.- MP女一樣
回復 支持 反對

htse 發表於 3-3-2017 00:31
是但收隻馬弓/鐵炮用完放返都得啦啲龍咁廢-.-

$
回復 支持 反對

htse 發表於 3-3-2017 00:32
單國冇金巨係唔係都打唔到勁野-.- MP女一樣

封冰
回復 支持 反對

我個人只會推介你必轉印刀+燕
印刀做主力 遠攻高傷  燕回魔冰牆
你個陣我諗都頂唔到咩勁怪 唯有用冰牆擋
所以明女回血 祖生死都未必成日用到
第3隻將帥睇你自己之後既方向啦 (祖同孔都ok)
回復 支持 反對