查看: 9128|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 單國明女,3將~~求大神指點

新手剛入坑,買左100E左右,打算玩明女~~~

請問以下邊3將長用最好?

1. 印刀+祖+治療兵 (用250MP女+200符)

2. 印刀+祖+燕

3. 印刀+祖+孔 (用250MP女+200符)

感謝大神指點~~

回復

明女有補血..印組燕..印係前期無神用.組後期未係必切下下要用,可以搞隻天使又得.孔就見人見智.過渡打段用完可入倉..
回復 支持 反對

用250mp女+200符代替燕ok? 帶多d mp女
回復 支持 反對

路過===============

歡迎入坑
回復 支持 反對

ychych00 發表於 1-3-2017 23:13
明女有補血..印組燕..印係前期無神用.組後期未係必切下下要用,可以搞隻天使又得.孔就見人見智.過渡打段用完 ...

打10段孔唔知有咩用, 根本唔會唔夠魔
回復 支持 反對

如此問三帥者,想必沒打算放太多錢

祖暫時等若廢(無論有錢與否),捨棄吧
選明女代表用召喚物頂怪,既是召喚物,死後再召就OK

天使…無錢無用,全陣上裝作用才大
燕必備,抗較高,可以加較少血,補魔量又高
孔,見仁見智,作用很少

其實玩明朝,都是為了燕,你反而捨棄……
我建議是燕+印刀+天使
(反正無其他帥可用,就用天使吧)
回復 支持 反對

垃圾印刀 點解3個陣都必出印刀同祖
10段轉主 1把鬼弓就夠啦
個個都叫人轉印刀
回復 支持 反對

htse 發表於 2-3-2017 06:44
打10段孔唔知有咩用, 根本唔會唔夠魔

打天
回復 支持 反對

以3帥而唔合神/天王/怪既原則
主力應該離唔開主角(明女)/印象既

明女既話: 祖,天使,燕
(祖可以補主角不死, 天使補其他兵/帥, 燕可要可不要(不過有抗性冇咁易死))

印象既話: 印象,天使,燕
原因同上

中國單國的話天使/祖都有需要 因為冇金巨
除非打算永遠靠組隊/打廢怪
回復 支持 反對

1.明女唔玩神唔轉國
就祖,燕,印象啦  
生死主角好重要 由其是早期明女
祖燕印象係神裝既話有明女補血
最終有一日可暴走冰蟹 但冇金就應該會死兵
至於天使係暴走場瘋狂補膜都有用 可以考慮同祖掉位
不過我習慣用生死主/將+召物出去頂既打法 所以會揀用祖而唔用天使
2.或者可以用祖,天使,印象(但呢個組合要視乎MP用量而定)
用得3帥一定會帶幾隻MP女,用生死去1隻 MP女+明女補天使黎保不死
呢3帥可能會麻煩D 要經常開生死俾MP女
但就可以做到3帥唔洗燕而多MP女陣既優勢
而亦都可以用天使黎輔助冇咁易死兵

個人意見:單國明朝3帥,補MP係可以用MP女代替 但生死不能代替 所以係單國冇金巨情況下 祖係必備 燕可以先轉入倉再考慮使唔使用
3帥多既係兵位 冇必要咁早轉燕
回復 支持 反對