打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 三天王傷害公式分享

~如果~ 發表於 17-3-2017 15:21
龜天加祖2/3 黎個反殺  天王出一下技應該都反死

龜天,埋伏用
回復 支持 反對

45661231 發表於 16-3-2017 16:01
虎天特性錯左,我岩岩合左虎天

不是減打抗

應該只係佢個字錯.. 擊暈係第一期既虎天出ONLY 之後加強左傷 第二特性就變左扣抗

不過如果真係暈 遲早都會變番扣抗
回復 支持 反對

henryns 發表於 16-3-2017 16:59
雀天好明顯錯啦 有咩可能低攻過龍天

MEYBE 計單HIT數 龍天 係比雀天高? 雀天禁得快轉得快 龍天技慢
回復 支持 反對

DeSA 發表於 16-3-2017 21:37
4天王PK 邊隻最勁

龜 > 虎 > 龍 /雀  

龜可以里埋放隻寵物玩死你  虎天撞到你 你秒佢唔到佢車你兩下實死

之後就2隻趣皮自己畫圈圈
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 17-3-2017 15:21

如果可以帶祖  只要唔比你反 虎天應該可以無視你隻龜龜
直接去吹龜天
回復 支持 反對

雀天公式傷害比龍天低好合理 公式傷害不嬲計每hit
回復 支持 反對

E~W~R 發表於 17-3-2017 14:18
我覺得係龜天....地BOSS殺手 單挑應該係最強

問題係你pk 個時你要搵對手 人地明凶同火龍個種超遠距離攻擊
係屋企就開技
你未搵到佢可能比佢開技車死晒 就算比你搵到 你都要行一小段距離 個時你對手都開技車你啦
回復 支持 反對

beasilter 發表於 17-3-2017 17:26
問題係你pk 個時你要搵對手 人地明凶同火龍個種超遠距離攻擊
係屋企就開技
你未搵到佢可能比佢開技車死晒  ...

有回血生死 夠抗 其實車技秒唔到 仲好易暴露位置
反之比人龜天被動反一反 花3/日男/昌3 個類就死一堆
不過天王個D超大同遠既範圍 知你咩位  亂出一下都夠清你全隊
而家PK場係鬥快搵到大家就天王出技完場
雖然係以下紙上談兵 但照道理一開波生死龜天放龜係隊中間 只要龜天唔死就一定係PK場霸主
原因:唔洗燕都夠多MP 主力帥出技都忌佢3分 龜天本身範圍雖少 但勝在夠遠
        而且龜天隻龜貼住龜天行 祖2/3哩埋一邊 跟本冇人敢出技打佢
        嬴龜天既方法除左單殺秒技(要搵兵做視野)/大範持續技/運氣/虎天生死夠血頂之外
以守為攻方法PK真心勁 就同解封無敵權2一樣咁屈機
我敢講論PK龜天/解封權2 其1 都已經玩曬 解封權2可以嬴龜天 只不過權2會輸比象2/台柱
可惜既係而家已經冇人會玩武道館
回復 支持 反對

太耐冇玩pk場 唔記得左有生死決
(本人用開天使打怪)如果有生死決龜天唔死 咁就令一回事 亂開技真係可以死晒都唔知咩事
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 17-3-2017 20:32
有回血生死 夠抗 其實車技秒唔到 仲好易暴露位置
反之比人龜天被動反一反 花3/日男/昌3 個類就死一堆
不 ...

同埋龜天隻龜有視野全場沖,唔知沒視野會唔會自動去搵人我記得會
PK場D野講下野仲有你用火龍車/明凶個D車人呢其實可以比個錯位佢..
恰當時候用戰鳳丸召反來就得
不過都係講下,PK場依D沒人會去打,打贏沒獎,輸左又唔會代表咩野
回復 支持 反對