查看: 9296|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 三天王傷害公式分享

前日是最後一隻天王降臨既大日子
52巨商好有心釋出3位天王既傷害公式
分別係雀天(持國天王),龍天(增長天王),虎天(廣目天王)
下列:虎天(廣目天王)風龍扇的傷害公式
功能 : 風向前快速推進, 分成3股進行攻擊。
特性 : 冲突- 每升1點减少敵人打抗1%(总15%), 狂風- 每升1点增加10%攻擊力(总100%)
公式 : [(體質x28 + 攻擊力x15 + LVx15)x狂風]x3次打擊 (第二次打擊開始適用冲突特性)

龍天(增長天王)雷龍擊的傷害公式
功能 : 从地面升级雷龙,进行三次攻擊. (存在4秒的眩晕效果)
特性 : 感電-升1點攻擊增加10%.(总150%) 冲擊-升1點增加4%的3倍傷害 (总70%).
公式 : [(敏捷×12) + (攻擊力×7) + (LV×10)] × 感電 × 冲擊 × 3次打擊

雀天(持國天王)炎龍殺陣的傷害公式
特性 : 劫火- 1个点增加10%攻击力(总150%). 灼伤- 1个点增加 灼伤敌人受到的持续伤害增加20%(总200%),法术抵抗减少1%(总15%)
公式 : (力量 + 攻击力 + LV) x 8
龜天(多聞天王) 未有公布
(來源52巨商網)
上面的內容我地會睇到龍天的主技能電龍擊的傷害真是比令外2位天王低(力量會加攻擊力)加上特性 可能是因為龍天可以打天地所以令佢傷害做得比較低來平衡4天王

回復

虎天特性錯左,我岩岩合左虎天

不是減打抗

我見到係寫住招特性叫撞擊:被風龍扇推開的敵人會以1%的機率暈厥。
由於我加哂狂風特性,冇點過撞擊呢個特性,所以佢顯示1%,升上去唔知會幾多%
回復 支持 反對

謝大大指正錯誤
回復 支持 反對

雀天好明顯錯啦 有咩可能低攻過龍天
回復 支持 反對

雀天好明顯錯啦 有咩可能低攻過24龍天

依個唔知啦 因為我都係引用52既資料作為參加之後用作討論
我個人覺得可能用特性有關係 因為雀天加燒會高傷過劫火加上可以疊加可能依個關係令雀天比較高傷
回復 支持 反對

henryns 發表於 16-3-2017 16:59
雀天好明顯錯啦 有咩可能低攻過龍天

可能未計幾下同埋雀天加力會加攻龍天加敏唔會加攻,我覺得佢個到雀天係一下計法唔係咁多下總傷
52通常好小提幾下特別雀天依D
不過都係個句公式依D望下好啦
真係問人先知邊隻高傷
回復 支持 反對

4天王PK 邊隻最勁
回復 支持 反對

DeSA 發表於 16-3-2017 21:37
4天王PK 邊隻最勁

我明凶同日男/火龍車最勁,天王都係收下皮算啦
回復 支持 反對

DeSA 發表於 16-3-2017 21:37
4天王PK 邊隻最勁