打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 求各大大比D意見比小弟既兵陣

sam8214088 發表於 6-4-2017 12:54
手機板bug 哂d回覆....
美室係錦上添花,但好方便下平民玩家岩用
馬三250輕鬆多批打雙蛇,但幾lv夠打真係唔 ...

250= =有排都未250, 升200小弟都覺得有D困難-0-
回復 支持 反對

www.nakuz.com/forum.php?mod=view ... ge%3D1&mobile=2

佢講百幾LV 申三夠打``雙`蛇
回復 支持 反對

金2加左全力 建議升到180轉全血 就可以暴走打冰城冰蟹
不過樓主個陣冇回血 淨係靠天使補膜打怪 有少少煩
所以最好都要有印狐/台男/明女個陣就勁好多
另外低LV虎就算有冇祖 但低MP既情況下 都係得食魂/火CE ONLY 所以建議用印象帶到換左鬼海S先再升
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 6-4-2017 14:57
金2加左全力 建議升到180轉全血 就可以暴走打冰城冰蟹
不過樓主個陣冇回血 淨係靠天使補膜打怪 有少少煩
...

唔該你既意見
其實我有印象2,白虎係咪作用唔大???會唔會封左佢用黎買印狐個D比較好???
另外,如果我轉左台男/明女,主角咪好難升???
最後,我仲15,16緊轉唔轉馬弓好,始終有隻花3,但聽人講馬弓好似威力強好多
回復 支持 反對

戇龍 發表於 6-4-2017 15:52
唔該你既意見
其實我有印象2,白虎係咪作用唔大???會唔會封左佢用黎買印狐個D比較好???
另外,如果我轉左台 ...

印象升LV仲勁過白虎 所以其實白虎唔用黎合天王就冇咩用
至於轉台男明女最主要都係要佢回HP能力 主角升LV大部分都係吸 除非主角要衝上225(前提有七刀/夠220LV用句刀) 唔係既話都唔洗點用黎打怪
隻白虎190/200LV先封石會好D 唔係既話就等於白合..
印狐方面主角最終轉台男/明女就唔洗再用  印狐回血唔夠台男/明女咁好 最多都只係過渡/台女用 所以收唔收就睇自己
花3方面就睇你將來會唔會合天王定繼續用印象  因為印象同申3 都係用念  轉申3既原因大多數都係因為申3做天怪任會比較快 範圍比較大 易用 但打天boss係花3好d
基本上花3打天怪任都冇乜問題 好夠用 同申3比只係慢同快既分別而已
而且樓主個陣要升隻申3未必一時3刻就升到 所以我本人就唔建議轉
倉有位既話 轉埋美室/權2 入倉等3轉仲好
回復 支持 反對

戇龍 發表於 6-4-2017 12:33
想請問馬弓3真係咁勁???同花3差好遠???sosad....
同埋明男有冇機會可以暴走到-_-???有天使,使唔使要多隻 ...

馬弓清天怪快過花3,但打王應該花3勁D,如果企定定持續輸出臣3又勁過花3,
兩睇既姐,申3又可以升LV,後期能力又唔錯,我覺得真係抵玩
回復 支持 反對

arhoronald 發表於 6-4-2017 16:29
馬弓清天怪快過花3,但打王應該花3勁D,如果企定定持續輸出臣3又勁過花3,
兩睇既姐,申3又可以升LV,後期能力 ...

申3係平民打天神將
但以樓主而家個陣要放棄200LV花3未免太殘忍
況且全力花3之後裝左解封既話 可以做埋念慳多個兵位
有解封花3既話 申3同花3係可以共存  
回復 支持 反對

我舉幾點好蛋疼既情況
1.燕1 朝男  唔上唔落 晒帥位 轉燕3又要番明朝 封冰不如MP女
2.花3 如果你打算最後用念係技打怪就當我無講過
3.你地唔好指望佢夠打冰肥/雙蛇
1來唔夠魔抗 金巨太低LV 2泥無台男回血
最重要既第3點 雙蛇長期比外掛霸住你1隻怪都點唔到
回復 支持 反對

henryns 發表於 6-4-2017 17:02
我舉幾點好蛋疼既情況
1.燕1 朝男  唔上唔落 晒帥位 轉燕3又要番明朝 封冰不如MP女
2.花3 如果你打算最後用 ...

HK 巨 外掛 雙蛇 好似無咁多既
回復 支持 反對

sam8214088 發表於 6-4-2017 17:44
HK 巨 外掛 雙蛇 好似無咁多既

你咁講仲衰A_A 成個陣重整去港巨外掛SER玩
如果係轉SER我會去韓巨
回復 支持 反對