打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 美室一問

美室的魅惑能取消或者轉換目標嗎?打算轉,但猶疑技能實用性。
回復

據52所說 可操縱9級以下怪物一定時間, 每次戰鬥只能操縱1個單位(包括組隊員)
所以應該唔得
不過如果你冇虎天而又主打冰城 /甚至係新手既話 美室是值得一轉的
回復 支持 反對

1.魅惑無得取消或者轉換目標,

控既怪抵抗性都唔差,頂到一陣下
(某些有高出輸技既 怪就頂唔到好耐, 如食雲,火EC)
天怪可以免去所以地面技能攻擊,所以好好頂`
但天怪好易比地怪無視掉...好以明女招黑龍
(有D怪仲可以出技,但我只知得天狗可以出天雷技....)

技能實用性-
解冰封等等有用,
控BOSS過武場有用 (打剩隻小鈴控左佢,會當WIN)
控怪坦傷`解任`有用 (限打BOSS時)
因為控左隻小一隻經 (升LV時覺得左住哂,,,)

評價:新手恩物,控坦解任,控BOSS過十段,去冰城R組吸經~

美室:當你被冰住時,就會發現我的重要性
主:哪我不會被冰時,你可以被抄了
(設計對白)
回復 支持 反對

sam8214088 發表於 14-4-2017 22:05

蒙古有美窒好打好多
回復 支持 反對

sam8214088 發表於 14-4-2017 22:05

比人控個隻有經既,唔會小一隻,係唔知計左落邊到 總經一樣
回復 支持 反對

打冰城...怪D技持續咁冰...使唔使係咁放佢招技?定係佢照技有時間?
如果解完又冰番..解黎無意思...
回復 支持 反對