打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 4隻天王同覺醒凶都出完啦..入泥講下意見..

唔講咁多 我已經準備吸緊4兇250覺醒

加油 支持你!  發表於 20-3-2018 07:38

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
henryns + 1 加油

查看全部評分

回復 支持 反對

ychych00 發表於 20-3-2018 00:18
賣點就是快...缺點就是範圍小.消魔大..有雷公3轉..補番佢範圍細的缺點..D怪集中D定住打..雷公3轉.對其他 ...

雷公配龜天可能孔燕都唔夠補= =
回復 支持 反對

玩玄天係要技巧既 一尾亂放當然唔夠魔清哂所有怪(我指最走)其實你放技打怪放係前少少 唔好放中間 一般唔會有怪打唔死
回復 支持 反對

有屬性珠寶支援  
加強屬性技能傷害

已再改
技能 扣5%打抗 變10%  
打天傷害70% >50%  

回復 支持 反對

kafu1234 發表於 20-3-2018 18:14
有屬性珠寶支援  
加強屬性技能傷害

打地更強./.打地弱1點點..減抗那已是增傷..只改天沒改地..算很好
回復 支持 反對

kafu1234 發表於 20-3-2018 18:14
有屬性珠寶支援  
加強屬性技能傷害

想知-10%抗50%傷
同-5%抗 70%傷邊個扣得多D姐..

唔識計
回復 支持 反對

henryns 發表於 20-3-2018 19:55
想知-10%抗50%傷

NERF左.
回復 支持 反對

ychych00 發表於 19-3-2018 20:15
龜天傷害最低,只係擊數少先覺得大-.-

你在講乜野?傷害即系講輸出,龜天輸出系巨商中最高,你理得佢每招幾多hit,佢系同一時間段內造成既傷害系最高,同埋乜野叫擊數少?你指hits?龜天就系憑hit數多,放技速度快加上傷害值不俗先成就佢既高輸出,何來乜野(擊數少)?
回復 支持 反對

1314 發表於 21-3-2018 01:12
你在講乜野?傷害即系講輸出,龜天輸出系巨商中最高,你理得佢每招幾多hit,佢系同一時間段內造成既傷害 ...

簡單咁講. DPS (Damage per second 每次傷害量)
不過龜天係咪巨商中最高可以再討論
回復 支持 反對

henryns 發表於 20-3-2018 19:55
想知-10%抗50%傷

輸出 = 技能傷害*[(43 - (有效抵抗%*0.16))/100]
改版前傷害=a
改版後傷害=b
a=0.7(技能傷害) * [(43 - (x-5)*0.16))/100]
  =0.7(技能傷害) * [(43.8 - 0.16x))/100]
b=0.5(技能傷害) * [(43 - (x-10)*0.16))/100]
  =0.5(技能傷害) * [(44.16 - 0.16x))/100]
a/b = [ 0.7 (43.8 - 0.16x ) ] / [ 0.5 ( 44.16 - 0.16x ) ]
       = (30.66 - 0.112x ) / (22.08 - 0.08x)

答案示乎隻怪既抗
for a/b < 1, 假設改版後高D,
(30.66 - 0.112x ) / (22.08 - 0.08x) < 1
x > 268
即係話, 如果隻怪抗大過268(未計陰念等因素), 新版攻擊力高d
而地唔洗計, 一定係勁左
但D天BOSS 就算念左, 通常都高過268抗,
所以結論係BUFF 左

回復 支持 1 反對 0