打印 上一主題 下一主題
收起左側

小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~

穩重正直,開朗樂天,溫和熱情,有求必應~
具責任感,明辨事非,充滿自信,自尊心強~
做事認真,但係有時相當頑固 ...
~蛇仔~ 發表於 9-6-2013 07:14 AM

唔該晒蛇仔!都中左八九成。。可唔可以講埋事業同感情
回復 支持 反對

唔該晒蛇仔!都中左八九成。。可唔可以講埋事業同感情
∼香B∼ 發表於 9-6-2013 09:10

事業應該唔錯,搵到錢,可能辛苦D,不過佢又唔怕辛苦...
不過相反感情方面冇咁好,要好好把握珍惜...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

事業應該唔錯,搵到錢,可能辛苦D,不過佢又唔怕辛苦...
不過相反感情方面冇咁好,要好好把握珍惜...
~唔準勿 ...
~蛇仔~ 發表於 9-6-2013 02:07 PM

蛇仔麻煩你..想問埋你 有邊D工作岩佢,,,同埋感情路會辛苦..有無得仔細少少
回復 支持 反對

蛇仔麻煩你..想問埋你 有邊D工作岩佢,,,同埋感情路會辛苦..有無得仔細少少 ...
∼香B∼ 發表於 9-6-2013 19:13

電子,電腦,眼鏡,化妝等等都應該幾岩佢做
感情路辛苦,最仔細都只可以話你知佢異性緣少...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

留名既用以下格式~
出生日期: (西曆)
出生時間: (如果唔清楚既請寫埋係朝早定夜晚)
~蛇仔~ 發表於 5-2-2011 00:06

出生日期: 15/9/1997
出生時間: 11:07

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
chipmunk123 + 20 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

**** 本內容被作者隱藏 ****
chiuandy123 發表於 27-7-2013 22:39

我乜都睇唔到
回復 支持 反對

出生日期:1998年6月11日

[hr]

出生日期:1998年9月11日

[hr]

出生日期:1997年8月25日

[hr]
出生日期:1998年5月16日

all no 出生時間~
辛苦了~ 送你1 bravo!

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
chipmunk123 + 20 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

出生日期:1998年6月11日

出生日期:1998年9月11日

出生日期:1997年8月25日
...
毒男善 發表於 31-7-2013 13:30

1998年6月11日 男:
頭腦靈活,機智善言,多才多藝,開朗樂觀,獨立積極,精力旺盛~
溫良隱藏,理解力同埋吸收力都好強,但係唔太識表現,有時候更加會好似失去活力...
天性豪邁,知進退,容易得人器重,容易適應環境,有D虛榮感,亦都有D神秘既吸引力...
社交手腕了得,人緣唔錯,鍾意自由自在,唔怕獨來獨往,而且會力求完美~
但係會喜惡形於色,係咪真正既朋友會分得好清楚,情感上既問題比較大,會有不成功便成仁既心態...
缺點係容易自我迷惑,難以集中精神,容易消極咁妥協,甘於被人利用...

1998年9月11日 男:
思想細密,頭腦靈活,聰敏機智,回應迅速,吸收力強,獨特敏感~
洞察力強,富同情心,活潑而又可以適應環境,肯為左人而付出努力,有個人既魅力,可以得到人地注目...
人緣唔錯,同人相處融洽,可以話係八面玲瓏,具有出色創意~
但係自尊心強,喜惡明顯,決斷快速,有D任性同埋虛榮心,十分注重外表...
為人有自信,算係有勇有謀,但係有時候決定會欠缺穩妥,甚至會為左方便或者自尊心而變得急功近利,反而招至損失...
缺點係有D揮霍,多心,太過緊張自己既自尊心同埋面子而令自己蝕底,毅力脆弱,魄力不足...

1997年8月25日 男:
多才多藝,聰敏機智,回應迅速,理解力強,吸收力強,但係有時候會唔識表達自己...
溫良,隱藏,為人活潑而又能適應環境,有D神秘既吸引力,知進退,容易得人器重,容易適應環境...
洞察力強,做事會力求完美,具有出色既創意,人緣亦都幾好~
決斷快速,有自信,但係有時會比較急功近利,會為左方便或者為左自尊心而令到當初既決定久缺穩妥,反而招至損失...
缺點係多心,容易自我迷惑,難以集中精神,容易消極地妥協...

1998年5月16日 男:
穩重正直,開朗樂天,精力強旺,意志堅定,一般都會表現出溫和熱情,有求必應~
充滿自信,自視名譽,小心穩重,疑心較重,對周圍既事物都好注意...
自尊心強,有時會相當頑固,好難改變,剩係識得貫徹始終...
行動敏捷,處事慎密,令人感到神秘而又高深莫測...
社交力強,好奇心強,識得隨機應變,容易得到人地尊重...
因為對事物既好奇心,所以對宗教或者玄學會比較有興趣,自己亦都會努力參與...
缺點係易受媚惑,缺乏融通,枯燥,有時會唔講情趣...

~唔準勿插~

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
chipmunk123 + 50 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

1998年6月11日 男:
頭腦靈活,機智善言,多才多藝,開朗樂觀,獨立積極,精力旺盛~
溫良隱藏,理解力同埋吸收力 ...
~蛇仔~ 發表於 4-8-2013 18:08

時間會影響八字的準度嗎=.=
回復 支持 反對

時間會影響八字的準度嗎=.=

(有時間)

1998年2月1日 男 , 我想知道無時間占出來既八字係點 ...
毒男善 發表於 4-8-2013 18:29

時間會影響,但係多數唔會影響,不過一影響就會有好大影響
回復 支持 反對