打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第三回:白虎與朱雀

關閉 [複製鏈接]
絕對支持白虎

首先吧 睇成本 都係3幻石3封書 差別在於雀根定虎根
其實而家呢版 升lv都打差唔多既怪 (就虎同雀兩者黎講
成本都差唔多 咁點解唔要個利益多d呢
虎封石幾錢雀封石幾錢
大家有目共睹 根本係差天共地
甚至...雀石係回唔到本
既然係咁當然要虎
合多幾次虎 分分鐘可以合兩隻

而雀...合幾多冇幾多
不過當然...如果有錢合隻雀黎玩雀武都不為過
不過為左雀武技合雀就無謂喇

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
Rebellion.KLC + 15

查看全部評分

回復

我個人認為是朱雀更勝一籌
首先攻擊距離
白虎:攻擊距離只有冰牆的一格距離
朱雀:則是多於一格
天生技
朱雀:技能大范圍攻擊  
白虎:技能范圍就比較細
神獸武技:
朱雀:可以作為輔助 減低他人的降低对方物理和法术抵抗,最低到15%
武技本身都帶有攻擊   
白虎:能暈怪 但boss就無任何用途 對輔助兵陣不大
戰鬥:
現時大量的怪都是遠攻 白虎如沒有神裝及祖2的幫忙下 可以說連血都扣唔到
但朱雀由於攻擊范圍大 可以用其他兵用作肉盾 但依然能夠打到怪
升級:
戰鬥方面上有講明 對於升lv,,朱雀自然比白虎快

評分

查看全部評分

回復

我以日巨黎做例子
朱雀 白虎
攻擊方法 遠攻(有濺射傷害) 近攻
以攻擊方法 朱雀明顯地較為安全 因為雀係遠攻 難會受到怪物既攻擊 而且附有濺射可以更快速地清怪
相反白虎係近攻 要跑過去打怪(需時)即使多血可以頂住d怪 但亦都有機會會死 e.g現時的新地圖 印度 連200s奇能都死而且雀可以同一時間打多堆怪物 而虎更要冒著俾怪打死既風險 而且因為係近攻 更需要跑來跑去

戰力 全力 全血
雀係以力做配點 而虎係全血 所謂雀的戰力不比虎高
武器 雀武(附帶攻擊 可扣15%抗) 虎武(高速打怪 附有高機率暈怪)

雀武可以扣15%抗而且可配合陰/念使用 可以更快地清怪
反觀虎武 雖然可以跳去打怪 而且高機率暈怪 但係如果無mp又要跑番去補 造成時間上的妨礙(而且雀都有機率可以暈怪 更不需要武器)
範圍
雀的範圍相對大 在清怪方面比虎快

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
Rebellion.KLC + 25

查看全部評分

回復

我當然支持白虎~因為佢有得遠跳~暈到怪~全血可以頂怪~同埋係最短時間做到最大輸出~佢唔會好似雀咁要加力先勁~加血都做到咁大輸出率~先係神~雀最多只係輔助減下抗~講好頂一定係虎勁~仲有既係虎既飛毛腿將會改勁~意味住虎會更強~而且封石既話虎石都會比雀石更加值錢~

評分

查看全部評分

回復

白虎:
1. 攻擊力比朱高(同lv同裝有上武,正點)
2. 可頂天怪
3. 谷戰
4. 賣到好價錢

朱雀:
1. 遠攻,無咁易死
2. 全力當挑用
3. 雀武技可輔助其他兵
4. 武技可同陰念技疊加
5. 技能範圍大
6. 同大多數兵一樣用陰,慳個兵位
回復

支持白虎!
攻擊力較朱雀強
雖然白虎系近攻.但多數+體 配合祖,台男,金仔,王巨好頂得
但我認為合神就會有/將有以上既兵陣
谷戰
升LV方便
最緊要系有得賺錢
合白虎就算升升下5想玩
180LV都足以回本同有薄利
而朱雀就算升到200都系蝕錢

評分

查看全部評分

回復

虎:200後清怪快,唔計馬最快係佢,可頂天,可當主力,合石值錢
雀:得武器有用,清怪速度慢,合來清怪不如合馬仲好.

評分

查看全部評分

回復

我就支持白虎啦
首先睇成本,成本差距主要都係因為根源價錢的差距
之後再睇威力,白虎1級的威力已經比朱雀的威力高
雖然朱雀係遠攻,但係唔代表一定比白虎勁
白虎招技係計體力而提升攻擊力,體力同時亦都可以去頂怪,而且白虎武器技能可以跳到敵方怪物的位置
假如你出神係為左打寶物,白虎的速度唔一定比朱雀差
係頂怪上,2隻都係200SET太介全血,頂怪方面一定係白虎優勝,白虎天生體力點已經比朱雀多
所以我支持白虎

評分

查看全部評分

回復

朱雀有武器的話
可以扣怪
第2 清怪比白虎優勝/快

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Rebellion.KLC + 10

查看全部評分

回復

個人認為白虎係好用d既=]

1. 白虎打怪如無意外係比朱雀快...攻擊又在朱雀上...

2.可以用作打同頂...如果 ...
sasukechoi 發表於 1-8-2012 13:06

想請教一下白虎加點方法 同你隻念要有幾LV先做到1條MP秒怪既效果
回復