打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第三回:白虎與朱雀

關閉 [複製鏈接]
回復 20# 御如意

我果時 20x 念... 虎 21x 近220

3300mp
回復

雀:我覺得升lv方面 比虎優勝d 因為佢可以遠攻
     打怪方面 有燕/權 相信打到好多地怪了
    跟住佢雀武技 真係全陣既好幫手黎  用埋雀技武 應該高攻過虎了
    不過我自己覺得 雀最衰係加力 個人鐘意谷到攻既兵
      合左雀既話  想封石拎去賣都係蝕錢 當750蚊3本封書 同埋你3幻石

虎:雖然虎過攻過雀 (我兩隻都未用過,但睇過虎短片好似虎扣血快過雀)
    打怪方面呢 就差d 因為佢近攻 我覺得巨商近攻 係冇咩作為
    跟住佢虎武技呢  睇人用 就覺得好勁下 跳去怪果到好似幾型0,0
    不過睇落去好似得個型咁--  一用哂d法呢就煩了 佢都係依樣最衰
    不過佢好似係加體@@ 幾岩我 谷攻方面一流
   虎石賺錢一流 180虎石都有1800蚊了 當750蚊3本封書 同埋你3幻石

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
Rebellion.KLC + 25

查看全部評分

回復

以下單純為個人認知理解而作出既提問:
其實虎石既價格咁貴好似唔算好處來- - 邏輯上當出巨商一出果時 雀龍根源比虎玄更貴(其他材料1樣價)既情況下  個個都係去晒合龍雀 冇咩人合玄虎
到之後D人開始合馬啦 先發現虎玄石既供應不足 只好高收 所以雀龍 同 虎玄石D價仙差咁多= =
追根究底都係因為白虎少人合(因) 所以先會令價格上升(果) 即係話佢價格上升既原因好似唔多算係好處來...
當然搵錢呢個point係得既 只係係呢個point上面冇追溯源頭就當係好處 好似有D片面
P.S. 4神唔計馬 合神既成本基本上差唔多係1樣價錢  合完封石既價格有分別 只係單純既demand and supply問題...
如果話虎石價格貴係白虎既好處(果) ; 咁點解咁多人合雀都唔合虎 應該算係事實層既壞處(因)

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Rebellion.KLC + 20

查看全部評分

回復

離一離題...

如果你剩係夠錢合一隻神,咁最好合龍(如果有好多錢,咁直接合馬)
其他晒氣,冇乜優勢

原因,龍可以打到天怪boss,呢一點係冇其他野可以取代到
即使d神手有馬有兇獸都會keep住條龍

朱雀白虎都係洗怪既神獸,但係又唔夠打新怪(難d)
打黎打去咪又係神獸區,神獸區,我用日男,西山都夠打啦

雀虎<<有大把野可以取代到
龍<<天下無雙

另外,回一回樓上,虎武技跳完可以跳返隻燕到回mp,再跳返前線,過程唔洗2秒
回復