查看: 1472|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 巨商版重整第二階段

關閉 [複製鏈接]

舊版:
分類:綜合討論、版務公告、影圖分享、商團討論(以港日伺服器名稱命名

新版:
分類:綜合討論、版務公告、官方情報、影圖分享、兵陣將帥、商團討論(以台韓國印分類,將會進行觀察)
設價格討論版務帖(以台韓國印分類、並以台韓國印伺服器名稱細分)
-交易區:
按照台韓國印伺服器名稱分類
延長自動關帖時間
重新修訂重打及重練等版規

歡迎會員提出意見,並將會按照有關內容進行加分。
其他回覆一律刪除。
回復

其實自從開始展開新版塊/版主既討論後
以小弟每日均上線1次既情況所觀察
現時呢個巨商版(將來成為舊版)根本非常靜
基本上可以肯定除左超版/版主既高亮post外
由普通會員所開既post都係每日1個起2個止
惡化情況愈來愈嚴重 未來狀況可能更慘不隱睹
呢半個月黎仲話稍為有部份因港巨執笠而轉戰台巨既分享post作支撐
當遲下真係分左新舊兩區後 想像得出班老手仲有冇意欲討論
有心開post既人又怕冇其他人上黎欣賞
冇人開post冇人追post已經係惡性循環黎
講咁多都係想問一句老實說話
倘若區分左新舊兩版塊後真係咁不幸跌到平均每日都冇1個新post
請問超版你仲會唔會重新考慮將佢地整合番
其實諗番層 唔少老手雖然係因港巨執笠而正式退出任何巨
但假如有一班仲堅持緊玩台巨既曾經昔日好友願意開關於台巨既post
相信一眾老手都不乏滋味咁作交流討論
反正都係果句 唔通會因為港台服/版本進度不同就有代溝咩
有眼睇影圖分享向來最受歡迎 難道一眾老手系舊區分享遠古時代既圖
仲可以吸引到好多人黎欣賞?(回憶post另計)

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
Hellkite + 50 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 2# 星空傳說

舊版會變子版

這是初步構思
回復 支持 反對

有人提出:
直接合併為一個版塊

大家應該可行?
回復 支持 反對

有人提出:
直接合併為一個版塊

大家應該可行?
Hellkite 發表於 21-8-2015 18:46

有利有弊

利:加強人流
弊:比較混亂,分類亦會比較多

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
Hellkite + 30 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 5# 小妍~

但舊版比較多老手一定會吸引到新手睇新版老手唔一定睇

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得合併呢個方案都可以,老手可以係舊版post回憶相,新手係舊版提問問題,都有不少好心既老手出聲幫忙,因為大家都知道港巨已經結束了,不會再有討論的空間,最多只是回憶,相反依加都有新玩家係舊版發問問題,因為佢地都知道新版人流少,就算發問都無人回應,我個人認為新舊合併係比較合適

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
Hellkite + 100 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 5# 小妍~

需要精簡分類及各類主題
回復 支持 反對

回復 8# Hellkite

分類不用太多我覺得現有架分類夠全面了

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得合併呢個方案都可以,老手可以係舊版post回憶相,新手係舊版提問問題,都有不少好心既老手出聲幫忙, ...
希嵐XD 發表於 25-8-2015 10:41

同意新舊版合併+1,但分類是另一要解決之問題

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Hellkite + 20 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對