打印 上一主題 下一主題
收起左側

版主喎,咁岩呀

回復 52# foolruner

其實用外掛不嬲都犯法 只係得韓巨會執法 而且明顯地韓巨少好多掛 至於有冇法律光環根本唔重要 成效先最重要 坦白講 封ac作用大嗎? 當年港巨都有封過唔少ac 最後係 只要代理開始懶理巨商就會立即比外掛橫行 依家台巨即使有封掛 外掛依然係多而且非常普及  至於你提及既係巨商本身存在既問題/bug 係原廠製作問題 同外掛冇直接關係 最重要既係 依種問題係所有地區巨商都有 因為佢地都係睇韓巨頭 而且就刷罈問題上 港巨就明顯極為嚴重 歸根究底都係外掛帶黎既問題  比我選擇 我會要一個少外掛 即時有限制(禁買巨錢) 都值得 因為一個好代理帶黎既公平遊戲環境 絕對值得支持
回復 支持 反對

回復  foolruner

其實用外掛不嬲都犯法 只係得韓巨會執法 而且明顯地韓巨少好多掛 至於有冇法律光環根本 ...
紫龍EX 發表於 14-10-2015 23:34

台巨起碼佢地會人手檢查封AC,有少少阻嚇作用,港巨真係..而且港巨都撐都咁耐,希望台巨都撐到一段時間@.@
封左佢地D AC,外掛兵少左, 但變相外掛兵既價亦升左。
回復 支持 反對

如過無記錯台巨早期就見你開PO話人用外掛,算啦,睇開D
台巨玩得越耐,睇住外掛越猖狂,都明白無外掛根本無可能,
諗深一層都係隻GAME姐,主要消磨下時間,比你戰力高,城主,現實又咪Nobody,
除非你真係無買過200兵 / 巨錢 / 開外掛等等,但戰力最TOP果D,如果唔係影響唔大,
雖然話外掛加快左巨商執粒,但無外掛今時今日巨商又撐到幾耐,
E家物價低,老玩家可以快速咁達到當年做唔到既野,回味下都係一重樂趣
巨商真係經典,玩過好小online,主要無興趣玩左陣就放棄,得巨商同楓谷都算玩得耐。

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
小妍~ + 1 我很贊同

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 支持 反對

回復  foolruner

其實用外掛不嬲都犯法 只係得韓巨會執法 而且明顯地韓巨少好多掛 至於有冇法律光環根本 ...
紫龍EX 發表於 14-10-2015 23:34

恕我律例知識十分弱,真的不知外掛犯何法,不計傻仔外掛商用GAME本身的商標版權做封面設計

勞煩解釋;P
回復 支持 反對

韓國D法律..唔..ER..
回復 支持 反對

玩港巨講到自己無做外掛既副產品....

玩廠自己打料 有外掛收 人地轉賣無想連裝你咪又係外掛副產品...

同我講呢D!用下個腦思考下,

得閒睇多D書 思考致富聖經/富爸爸窮爸爸/僕人1同2,

增加一下自己思考既空間,

係到扮哂野... 玩廠收料唔會收到外掛料既?轉賣無賣過比外掛佬既?

易道/痕信...等等呢啲幣商ga彈唔係外掛錢黎既??你連入點數買本孫子,買果個人係使用外掛,你都係外掛既副產品!!

你要怪唔係怪我地同外掛有接觸,因為係無可奈何,而係怪GM無大力打擊外掛,

令到成隻GAME幾乎所有既任料/廠料/神裝,都係外掛刷出黎

不是偷,不是搶,更加沒有傷害人,我諗唔通有何理由要去傷害同去怪責別人

如果因為咁樣就去傷害我地玩家,你咁樣係好自私,學識尊重人地,

本是同根生,大家都有大家既生存方式,何必去強人所難?

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
小妍~ + 1 內容精彩
水火不容 + 1 心聲

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 57# foolruner

其實依家用掛到底係咪犯法係唔同地區都有唔同詮釋  但一開始你接受玩依隻遊戲都一定有個同意條款說明左你會遵守佢定下既條款 而入面一定會有禁止使用外掛既條款 而且就你咁講 韓巨係用法律去禁止外掛 咁就姐係用外掛係犯法 如果韓巨用掛唔犯法 又點靠法律光環?
回復 支持 反對

回復 54# 小妍~

橘子垃圾就不嬲既 但港巨初期橘子都有近似既封外掛既方式 早年港巨都同依家既台巨一樣  不過台灣代理普雷威當年岩岩拎到代理權就係用左句 '人地做唔到既我地做得到' 表示台巨會杜絕外掛  結果好明顯 我都知要零外掛難 但依種人手封掛一係唔做一係就要Keep住一直做 只要到唔知日個代理好似港巨咁 就會索性放棄隻game  不過依家台巨比我感覺仍然係有心去搞既
回復 支持 反對

回復 61# 紫龍EX

希望台巨唔好放棄唔好懶
回復 支持 反對