打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 話時話...點品既野

我更係確定啦....我印巨新手起家就係自己打先石
wc030201 發表於 29-1-2016 00:05

那帕1都應該可以打先石吧
回復 支持 反對

那帕1都應該可以打先石吧
foolruner 發表於 28-1-2016 16:22

帕1 要打朝先石,應該 都得呀..但打台先石我就唔知啦....佢D 槍冰..一下可秒你 花2都一下秒

朝先石 完部都只係普攻的怪 回血冰企後 保不死
回復 支持 反對

帕1 要打朝先石,應該 都得呀..但打台先石我就唔知啦....佢D 槍冰..一下可秒你

朝先石 完部都只係普攻的 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 00:24

台灣有優勢吧,有雷公
回復 支持 反對

台灣有優勢吧,有雷公
foolruner 發表於 28-1-2016 16:25

你點上2轉 都無咩優勢啦..  加上我台起手...唔會轉雷公

但新板...全部都送2轉.... 果個起家 都差唔多
除中國隻垃圾寧2 起唔到家
回復 支持 反對

你點上2轉 都無咩優勢啦..  加上我台起手...唔會轉雷公

但新板...全部都送2轉.... 果個起家 都差唔多
除 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 00:26

所以通常都要有過渡才能打先石
明用東方不敗
朝用龜車轉金2
台用雷公+棍仔/花2(除非神課金,否則應該難有花3)

而「通常」自有例外,日本直接賽賽就是了
回復 支持 反對

所以通常都要有過渡才能打先石
明用東方不敗
朝用龜車轉金2
台用雷公+棍仔/花2(除非神課金,否則應 ...
foolruner 發表於 28-1-2016 16:36

明送寜3  要自己上 武天 都起家慢左
其他3國都2轉 可以直接 打先石 都易打
台灣 花2 係夠打...只係有機會死下..
回復 支持 反對

明送寜3  要自己上 武天 都起家慢左
其他3國都2轉 可以直接 打先石 都易打
台灣 花2 係夠打...只係有機會 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 00:42

明送寧2吧

一開始都是拿斧/娃娃打冥海帶升吧,升上二轉不是難事

你不會真的慢慢等二轉才升吧@@?
回復 支持 反對

明送寧2吧

一開始都是拿斧/娃娃打冥海帶升吧,升上二轉不是難事

你不會真的慢慢等二轉才升吧@@? ...
foolruner 發表於 29-1-2016 01:09

首先你要用拿斧/娃娃打冥海帶升 就己經無效率, 起家比人慢啦

如果用中國.我會用主直接打怪.吸到隻MP女2轉
李寧 用組合技 主角去打冥蛇 一下秒怪
打蛇打到150LV 就抄投石車轉返1轉.同轉孔2...再入去打食云
基本上我係唔會轉項...太垃圾
結論 中國起家最慢...
回復 支持 反對

首先你要用拿斧/娃娃打冥海帶升 就己經無效率, 起家比人慢啦

如果用中國.我會用主直接打怪.吸到隻MP女2 ...
wc030201 發表於 29-1-2016 16:01

初期斧帶升都起家慢?
項加封冰可打大量地怪,加孔理論上可以打全部地怪,都垃圾?
主要升1.2E經,反倒用一轉帶升?

明的瓶頸只有先祖石,要靠封冰+主/武天打
否則港服明朝應該完爆

如果以上說服不了你,加上最後一條應該無話可說了
120後用暴雷/地震打食魂,課金者可以吃大力丸
沒有180符/200符年代,其他三國,沒有可能完成
回復 支持 反對

初期斧帶升都起家慢?
項加封冰可打大量地怪,加孔理論上可以打全部地怪,都垃圾?
主要升1.2E經,反倒 ...
foolruner 發表於 29-1-2016 08:54

明的瓶頸 明顯先石+果100LV要吸一隻100LV 你知唔知要給多小經?? 當你主角做主力接近150LV 佢先岩岩好吸完100LV
等你吸完 轉完項... 我都有主角一轉.... 仲要項來做什麼?

點解話項垃圾? 因為明男勁過項 我會用佢做主力都唔用項...當然明主在200LV前都只可打食云
但項後期等抄   前期又不如明男

其他三國的瓶頸 只有先石
因為1轉夠打冥海沖100LV 先石怪又難1轉夠打
你硬要用中國的用先石1轉 沖100LV 我無得講...2隻都接近單打技來
其他3國的主 都唔見得主角 比 2轉更勁... 何需急沖150LV?
金2巨2德2
都比主角好用

Q:初期斧帶升都起家慢?
A:你確定用斧起家是快??
何以見得話用1轉做主力給主角??

120後用暴雷/地震打食魂 同 用組合技打蛇
邊個更快... 我都不太知道, 我無用過前者

回復 支持 反對