打印 上一主題 下一主題
收起左側

[傭兵資料] 多聞天王點評

咁而家大家多數打咩升?
我而家打緊人馬/冰肥, 你地有冇好推介
回復 支持 反對

咁而家大家多數打咩升?
我而家打緊人馬/冰肥, 你地有冇好推介
keung0258 發表於 15-3-2016 23:54

一直於冰樹升,但都試過打鳥人、守護兵、侍從長、印度蛇(多擊怪,幫助輸出)
鳥人/守護兵不夠頂
侍從長太慢(經少,風慢,怪散)
印蛇要多隊才有效果

未測試裝備有否影響鞋仔抗性,如有,臭腳天王仍有進步空間
回復 支持 反對

龜天王我會打太陽寺d天使 同大法師升
回復 支持 反對

回復 24# keung0258

冰肥/密特拉 暫時覺得最好升
回復 支持 反對

一直於冰樹升,但都試過打鳥人、守護兵、侍從長、印度蛇(多擊怪,幫助輸出)
鳥人/守護兵不夠頂
侍從 ...
foolruner 發表於 16-3-2016 10:29

有,隻龜仔個抗係有關多聞個抗, 大約=多聞-40%
回復 支持 反對

回復 24# keung0258

我58x點195lv上左180將套,11800MP主打冰肥升等,10點雪崩傷害有22000左右,4下技ko冰肥
放好臭鞋龜個位,再慢慢出技,最多打到5批(清哂)
不過要快靚正既話,我195lv覺得最好2批2批打
一邊臭鞋,一邊倒水,1條mp完場唔駛回魔,15秒內

有去試打騎士,應該暫時係單批最多經同易打既怪??(有其他高經岩打既怪麻煩高手介紹)
開左日藥同七福打單批既經(騎士310-340m/冰肥240-270m)
不過195lv去打單批騎士都算ok,2批就有少少吃力
打騎士約16000-17000傷,加上騎士行得快,容易散,而家既lv同裝去打唔太好打

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
foolruner + 20 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

有,隻龜仔個抗係有關多聞個抗, 大約=多聞-40%
keung0258 發表於 17-3-2016 02:40

真詳細……
我只測出空裝冰樹扣834,上海套634
回復 支持 反對

回復  keung0258

我58x點195lv上左180將套,11800MP主打冰肥升等,10點雪崩傷害有22000左右,4下技ko冰肥
放 ...
k.cheukman 發表於 17-3-2016 11:08

散在多聞天王眼中不是問題
放技冰住最前,後怪衝上前,又冰住,最後怪衝上前,又冰……
只要臭鞋無腳,定住的話,就較易
回復 支持 反對

回復 31# foolruner

我都明怪散唔係問題,因為天王咁大力又冰到只係怪散秏魔量大姐
回復 支持 反對

回復  foolruner

我都明怪散唔係問題,因為天王咁大力又冰到只係怪散秏魔量大姐 ...
k.cheukman 發表於 17-3-2016 13:23

所以有時會減慢攻擊速度,用5-7招技能將怪集中才殺
配合冰牆和臭鞋,集中未必真難
回復 支持 反對