查看: 14105|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 巨商版新活動主題:[懷念過去]

巨商新活動主題:[懷念過去]

友情歲月取名於光輝歲月,果陣我跟純萬一齊打理光輝歲月都有2-3年,果陣正常商團,收人不太拘謹,之後因為本人AC被封就由純萬開左友情歲月

雖然友情歲月團名由純萬而改,亦係佢2008年成立,當時我幫佢收龍旗,之後沒解隔左幾個月就退出了,就由本人接棒,同時亦比返龍旗錢純萬,因為佢離開了,開頭由收100萬戰以上人士慢慢變成收神凶獸 ,單係麒麟最高峰是收過68個人入團,而神凶獸人士過150人,因為當時企街收左好多沒上線版踢既神凶獸,再用心對待,之後就開始多人了
,如果話天下武功出少林,咁麒麟一定出於友情

唯一係我目標不能完成 達不到100隻麒麟,至於城方面/廠都過得去 不過不失
人生有幾多個十年,珍惜自己所擁有既野,唔好再沈迷ONLINE GAME,如果你已經過20歲或以上,應好好想想自己未來

回憶過去痛苦的相思忘不了,雖然港巨汁左,曾經都係我們生活既一份子!!!

依張相係2012年影 曾經的友情是多麼的難忘 雖然有幾個因為升LV而離開了
無論是比人撬走還是想升LV而離開,但曾經的相處用心去對待就一定係真,亦有搞過幾次團聚

只要懷念過去場面溫馨 歡迎講出感受 愈多字愈感動分數愈高

只回憶過去是美好的

參與者都有100分 最高1000分 由各個版主去比評鑑

分數多與少不要緊最緊要係講出你想講既野同分享既野 希望大家可以體諒巨商版主,權力愈大責任愈大,互相包容

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
ho572003 + 1 往事只能回味
HKGameCity + 1 同感

查看全部評分

回復

好多時都系舊港巨既人先有比較多既人情味,
依家都變哂喇- -
回復 支持 反對

珍惜眼前既事,過去既事始終回吾到去   天下無不散之筳席
回復 支持 反對

好多時都系舊港巨既人先有比較多既人情味,
依家都變哂喇- -
HKGameCity 發表於 1-4-2016 06:44

要展望將來
你有申請版主嗎?
回復 支持 反對

要展望將來
你有申請版主嗎?
foolruner 發表於 1-4-2016 09:48

我都覺得mrsiu做版主 應該唔錯
回復 支持 反對

你都唔算好資深姐
我由收費玩到依家
全陣149封頂
回復 支持 反對

有傷心的魚同特飲真係好懷念
回復 支持 反對

掛唔掛住仇無恨?
回復 支持 反對

回復 8# doggoddoggod

C小的大仇人 --
回復 支持 反對

絕密"密語"之戀曲的記憶

• HKFunGame 29-6-2014 17:08

你唔好同人講係小魚喎= =" 我唔係好想人地知港巨D野
    轉發
  • [url=][/url]

聶羅阿瑪特 29-6-2014 20:37

得個知字...留守港服中~
    轉發
  • 30-6-2014

聶羅阿瑪特 30-6-2014 14:31

傻西瓜  同埋  ~蜜瓜豆奶~  我覺得都封得書記,你覺得ok既話,搵日上黎搞搞佢,thx~
    轉發
  • HKFunGame 30-6-2014 14:37

我今晚返黎封@@
    轉發
  • 13-7-2014

聶羅阿瑪特 13-7-2014 00:05

幾時上黎封 傻西瓜  同  ~蜜瓜豆奶~  書記==?

仲有,將團倉第3頁解禁,因為一頁禁左用黎放肉就夠了
    轉發
  • 16-7-2014

聶羅阿瑪特 16-7-2014 21:35

最新封書記建議列表 : (排名分先後)
    傻西瓜
    ~蜜瓜豆奶~
    柯林
    轉發
  • 18-7-2014

聶羅阿瑪特 18-7-2014 12:27

公會近況:雖然人數遠遠未及全盛時期,不過常上線人數已達到中衰時期的水平,去圖0w<*

轉發
  • 23-7-2014
  • HKFunGame 23-7-2014 03:39

你搞得真係好好呀- - 繼續加油努力.. 我最近唔係屋企呀, 出左去做exchange = =冇得開巨,等我返黎我去封- -''
    轉發

聶羅阿瑪特 23-7-2014 12:39

做交流生咁正0.0

最緊要記得解番第3頁團倉,因為唔駛禁咁多頁,等你~*
    轉發
  • 31-7-2014

聶羅阿瑪特 31-7-2014 20:22

如果你上黎封書記,封傻西瓜  ,  ~蜜瓜奶豆~  就OK

柯林都係唔好封了....
    轉發
  • 10-8-2014

聶羅阿瑪特 10-8-2014 22:07

公會日誌:
    .
    前陣子入團的新人都跑光了,今天幫了我很多的前輩兼老團員兼攻城將 南嶽神算 轉左去魔煞(原因:佢話唔想日日同柯林鬧交),全團士氣低落 , 米爺今早還想叫我拉大隊轉團 . . . 看來他也未必留得住,令人恩惠的是蜜瓜和西瓜也不希望有人再走,而且貌似對戀曲/裏面的人有一點的情意結,柯林應該也不會退團,合起來大概4人

另外,蜜瓜佢真係好想做書記...我幫佢崔下你先XD , 到時封埋西瓜+解埋團倉第3頁的禁
    轉發
  • 12-8-2014
  • HKFunGame 12-8-2014 13:56

呀。。我過兩日就返了。
    辛苦你啦
    轉發

聶羅阿瑪特 12-8-2014 14:17

我以為你9月先番...
    轉發
  • 14-8-2014
  • HKFunGame 14-8-2014 23:41

我讀埋下個禮拜就返啦
    轉發
  • 17-8-2014

聶羅阿瑪特 17-8-2014 22:25

估唔到仲有機會見第2次11人上線

封書記: 傻西瓜 , !蜜瓜豆奶~ , 狼之獠牙
    封攻城將/書記 : 縛靈  <<<<舊人黎

公會日誌:
    近日又收左一d新人,而且宙斯,亂武,縛靈等舊人又咁arm開始玩番,團頻時不時出現熱鬧景象,米爺今日上線見咁多人都好開心~*
    轉發
  • 18-8-2014

聶羅阿瑪特 18-8-2014 01:36

同埋有個問題我好感興趣~如果我地團升到17LV仲可唔可以有拉人技==?
    因為我記得我地團好似技滿了
    轉發
  • HKFunGame 18-8-2014 20:02

下?咁高啦?可以呀,都房可以升技
    轉發

聶羅阿瑪特 18-8-2014 20:54

我講如果je...你想太多了,而家14咋-,-
    仲有上黎記得解禁第3頁團倉
    轉發
  • 24-8-2014

聶羅阿瑪特 24-8-2014 00:49

公會日誌:
    今日係一個熱鬧既日子,晚黑12:30仲有12人在線XD  , 狼牙,柯林,西瓜,宙斯,蜜瓜等一眾水友

真係功不可沒,入左團冇耐既團友表現也很活躍; 狼牙,金權申和TIKAN等人很努力解任 ; 紙K,

唯愛乂傑,TIKAN有時也很健談 ; 閰v王(舊人)樂於助人,佢帶打雀罈又送左個比狼牙,而且仲好

勁抽,龍馬兼備 ; 另外,今日偉大既都房月無雲終於番黎,原來佢去左台灣一個月,今次番黎佢見

到十幾人在線,又係講哥個好罕既話:"好感動T^T " ,最重要係佢番到黎終於可以又有肉派~*

佢話三色存貨3M~正 ,我仲叫無雲順手封埋閰王做攻城將 ~ 而家有時有D人會自己走黎申請

入團(算是不請自來),莫非係因為多左人係地圖上走動間接增加左公會名氣@v@?

好~係時候又去圖~今次有12人所以我個名唔出鏡了XD ,可惜閰王去左訓教影唔到佢~認住佢

地啦,分分鐘第日可能會成為戀曲世代交替中不可或缺的人物~* 講笑je XD

轉發
  • 27-8-2014

聶羅阿瑪特 27-8-2014 21:37

尋日,無雲得閒,試過佢d都房功能,佢除左有行首功能、封攻城將,仲可以改團倉權限,第3頁已經改

番,不過你所講哥個關於改團技既功能,無雲試搵曬都搵唔到...最似樣哥個大房權限佢按唔到-,-

不過昵個後話啦~

如果你online,有兩件事做,一係封書記,一係問柯林拎哥個大房印章,佢話送~在遙遠的將來會有用
    封書記確定名單:傻西瓜,~蜜瓜豆奶~,狼之獠牙,柯林
    轉發
  • 30-8-2014

聶羅阿瑪特 30-8-2014 13:35

最後決定都係唔好封柯林了...
    轉發

聶羅阿瑪特 30-8-2014 15:06

柯林成日都掛住高科技,講佢兩句,就直頭退埋團,分分鐘真係番左去玩cso...
    我一時話封佢書記,一時話唔封,都係基於昵個原因...
    唉~
    轉發
  • 4-9-2014

聶羅阿瑪特 4-9-2014 00:22

封書記:傻西瓜,~蜜瓜豆奶~,狼之獠牙,*紙K
    轉發

聶羅阿瑪特 4-9-2014 21:57

加多個  光仔123
    轉發
  • 7-9-2014

聶羅阿瑪特 7-9-2014 21:40

南嶽神算如前所述曾經對昵個團頁獻良多,後來過了魔煞

今日佢拎左人地團倉唔少野然後退左團,魔煞d人話佢昆9倉賊,聽講佢解釋係朋友哥時代玩緊,宜家我唔知佢算唔算比天魔煞封殺啦...問題來了

佢宜家正身想回巢,先唔好講信唔信佢住先,人情上我想收的,但收左又驚比天魔煞認為係我地派人去搞破壞or有心作對,驚比佢地投城報復

方案有4:
    1.宜家就收佢
    2.等件事凋淡左再收
    3.叫佢開分身入黎
    4.直接拒絕,叫佢用分身去其它團玩
    轉發

聶羅阿瑪特 7-9-2014 22:19

我收左佢了><

佢fd拎左82隻50戒走...宜家仲要唔係佢度還唔番比人
    仲有如果係爆倉都唔係偷昵d啦

而且50戒應該好小事je...天魔煞唔會趕盡殺絕掛
    轉發

聶羅阿瑪特 7-9-2014 22:28

我諗唔駛煩你了

神算佢自己退了團,佢最後一句係:NO LA THX

都仲係為我地團著想
    轉發
  • 14-9-2014

聶羅阿瑪特 14-9-2014 03:39

公會日誌:

早排有個話識你既vw入左團(貌似分身黎),佢投左好多城...宜家我地團都成廿幾個城

團入面好多人都比佢封左書記,有d就比無雲封攻城將,所以封職方面既野暫時唔駛麻煩你了

雖然宜家d學生都已經開曬學,加上港巨遲遲未改版,生源貌似少了

但好在前陣子聚集了一眾堅實的團員,希望可以以這個人數渡過這一年,直到下一次招生旺季

現在活沃的人包活:遊風煙雨(狼之獠牙),西瓜,蜜瓜,*紙k,閰v王,TIKAN,暗傷,宙斯,大檸諾

米爺,無雲,大波女優,七月初七,vw,諾貝爾再世等人也不時會上線(其它人就是印象不深而已)
    轉發
  • 23-11-2014

聶羅阿瑪特 23-11-2014 23:24

個團16LV了,期間有各種各樣的變化

你也沒回覆了很久....你那邊沒問題吧?
    轉發
  • 23-12-2014

聶羅阿瑪特 23-12-2014 17:37  

公會日誌:
    其實昵幾個月最大既變化係狼走左另立門戶搶曬d生源,另一方面神k又走左過隨緣哥邊
    成個團好似又再失去重心

蜜瓜因病已好少on,秋白被騙可能退巨了,無雲很久沒on了,黑暗又唔知係放左ac定點,總之離左團,tik好似都心淡了

淨低既人成日比其它會既人搔擾,叫佢地轉團,狼仲特別係添啦,知道你唔知幾時番就成日都話你冇心又乜又物咁,我聽到就話唔care咋,其它人真係好難講

狼成日企拍賣/大田狂招人,我就成日唔得閒,有時行過路過都唔覺眼有新人,見親一係就有團,一係就係小號/賣兵掛佬,收到哥d人正正常常既就過走曬佬,唔正常既就比我搵到兩個...唉,尋日先用人肉搜尋功能發現被證實左椰汁撞奶係掛佬係石窟度自掛,出黎哥陣隻米米地米咁arm又行入黎,問埋西瓜口供,結論係踢曬兩個

宜家仲有咩人? 好易答遮,好耐先上一次線既米爺and蜜瓜 , 我同絕對適合做高層既西瓜,仲有黎自台灣過完檔又番番黎兼且可能又會過檔既鈴刀回修楚(我們叫他小鈴),成日叫人帶升尋日終於識自打食云,隻主差枝120杖既樂夏雷 , 仲有d唔乜出聲既人例如柯,桐桐,單國不點
    我諗應該係咁多了

再一次不得不承認,團員才是商團的最寶貴資產

另外,尋日聽講日巨有改版消息,港巨應該都唔駛執了,可以等得到你番黎
    我諗最差既情況係你讀曬四年大學先上到港巨吧
    轉發
  • 11-1-2015

聶羅阿瑪特 11-1-2015 02:04  

公會日誌:保寧陷落
    尋日我整番部腦,西瓜話有大事,原來保寧已被人投左,今日保寧城再不掛著卍旗

另外,狼(遊風)投城事件後,計埋黑暗追番哥d城,已知屬於戀曲既有18個城,今日睇番戀曲只係得番7個城,我查過除左零聲幾個城係0係某幾個商團既村莊清單之內,其實大部分丟失既城都係冇團,睇黎一係就係掛佬想搶城賣錢,一係就係有商團想暗地搞x我地 ; 不過你又係既,人地天魔殺有唔少城都6~700e,我地個主城竟然得250e,簡直係垂手可得

西瓜仍繼續悲觀,但佢貌似要一直跟隨我,確實難能可貴,佢話你如果上線會鬧你唔理我地,累我地比人蝦,但我希望你唔好怪佢,佢唔知你有苦衷,我深信如果你有機會一定會黎探我地,只係時機未到,我知道黑仔有同你聯絡,佢入番團了,maybe你都知昵件事,叫佢搶番保寧

目前淨低哥7個城全部係中原偏遠地區(地圖上黎講),仲唔知仲有幾多個比人投緊,投資額一般都係百幾e,係重奪保寧之前暫定太安為主城(收人,團員入倉等),昵個太安其實只係南京飛2個捷徑就到,都算近,最重要既係太安係我地團投資額最高既城,達到700e,暫時未比人搞,除非人地有心要我地滅團,否則應該唔會700e買個咁既山卡啦城

對團員入團倉黎講唔算大問題,係收人麻煩d,不過遊風(狼牙)個團同隨緣等昵排都好落力收人,其實保寧係唔係度都一樣難收

另外,宜家戀曲16LV了,差7M團經就滿級,雖然宜家基本上都冇人解任咁滯
    最後希望你番黎哥時戀曲仲係度啦XD
    轉發
  • 15-2-2015

聶羅阿瑪特 15-2-2015 10:08  

公會日誌:戀曲解散
    其實事因係收到消息淨低哥4座城有2座都比人投緊,最後就淨低米爺既贛州同太安,為免米爺座百幾e既城成為目標,所以我叫佢退團

所以其實最後只剩700e哥座太安,如果計純搶城掠地既角度黎講,700e投座山卡啦城確實唔底,但難保有朝一日人地真係要滅團/搶團旗,咁就好難講了

言歸正傳,咁所以之後米爺就去左狼哥個團度玩下,之後我好快就決定走埋過去,原因係封信度已經講左了,事實上留低既人某程度上係因為我仲留係度,其實佢地大概都對戀曲前途徹底絕望.

西瓜其實都想走左好耐了,但貌似佢較想去小妍個隨緣哥邊,話因為紙k係哥度,但紙k其實係哥邊係有苦衷,佢都曾經退過隨緣,我總覺得小妍並不值得托付,所以決定去風雨同路,而費雷好似係跟米爺,我同西瓜米爺走左,佢走都好正常;最後淨番柯,其實我問佢走唔走原意係如果佢唔走想sd信比無雲比佢做下任行首

之後我整理好團倉,sd曬信比你同無雲之後就退了
    無雲好似去左working holiday 同埋其實佢極少上,但佢一定會快過你上線
    所以我交低最後觀察得既公會狀況,同埋行首可能合適既繼任人

之後同費雷,西瓜一齊係太安出面影番張相留念,柯就冇黎了,佢最尾有冇退我唔肯定,但佢講過話都會跟埋我地過去   好,最後贈上一張戀曲遺照

轉發
  • 1-8-2015

聶羅阿瑪特 1-8-2015 13:45  

港巨正式於2015-7-31關服了
    轉發

聶羅阿瑪特 1-8-2015 14:14  

順帶一提
    後黎我,西瓜,費雷,柯,米爺最終全部入左風雨同路

費雷過左冇幾耐退巨了,其它人係風雨呆到6月尾收到港服汁粒消息後都先後離開港服

西瓜係風雨昵段日子同哥度d人混熟左,後尾做埋行首,關服消息出左之後同埋一d風雨舊部轉戰台服重組風雨團,柯同米爺就唔係咁清楚了,而我就轉戰國服,但後黎又冇乜心機/時間玩

而朱神lweefwwe到最尾都因入團太卡既問題冇入番團,一直衝LV大概直到關服
    神算都唔多見佢,可能用左其它分號;蜜瓜最後應該都係係戀曲但基本形同退巨;TIKAN一開始話想幫戀曲升17先走,後尾都等唔到哥日就退左,去向不明;紙K佢後黎離開左隨緣開左個新團(用雙惠州-前戀曲城),但由於冇人撐,佢又有事冇上,最後連城都比人投埋,滅團,之後都唔見佢ON

狼之獠牙(遊風煙雨)佢開左風雨團後風光到最後都算係咁,小魚你走左,D城唔係比昵個投就哥個投,狼只係其中一個,都唔怪得佢既,反正到宜家講都冇意思

而戀曲最後一個活人團員應該係顏洋洋,我退團後開始見佢活沃於冥界,食云場,應該都係D打料為生既人黎

月無雲之前話年尾先番到黎合馬.......我諗佢真係估唔到日巨汁完港巨汁

去到昵度大概就係戀曲及各團員/前團員既結局
    轉發

聶羅阿瑪特 1-8-2015 14:19  

到到關服為止,戀曲都冇被滅團哦^^

最後一個城係太安

評分

參與人數 1樂點 +600 收起 理由
C小旋風 + 600 圖片加文字解說

查看全部評分

回復 支持 反對