打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲下載] [轉貼]定點清除呂布傳--繁體版(1~53關,未完.)(連攻略)

第21關個場雪戰 係咪一個人都唔可以死(由1開始到最後)
攻略寫可以係呂布前死,但我死左武安國 去到第5回 我即刻game over 點解?

唔該99[[bao_48]]
回復 支持 反對

原帖由 hihijackie 於 15-11-2008 12:19 發表
第21關個場雪戰 係咪一個人都唔可以死(由1開始到最後)
攻略寫可以係呂布前死,但我死左武安國 去到第5回 我即刻game over 點解?

唔該99[]

以我記憶好似係.你o既game over情況我都出現過。

一開始先清整出面o既士兵.唔好入營.等待大約6~7個回合賈詡伏兵出黎之後.入營就可以。否則就會game over
回復 支持 反對

我之前有玩過 後來因重灌紀錄刪了

我想問一下2個問題
火珠/龍珠後面還可以取得嗎??
沒有龍珠還可以用禁技嗎??

另發現BUG(第四關)
等我打完19關在確認19關是否也有BUG

回復 支持 反對

原帖由 qwertyuiol77 於 16-11-2008 13:25 發表
我之前有玩過 後來因重灌紀錄刪了

我想問一下2個問題
火珠/龍珠後面還可以取得嗎??
沒有龍珠還可以用禁技嗎??

另發現BUG(第四關)
等我打完19關在確認19關是否也有BUG

火靈珠31關可獲得.至於你所講o既龍珠我真係唔知係乜。

閣下發現第4關有BUG.但本人尚沒有.本人問過有玩呂布傳o既朋友。

有BUG情況每個人也不同.除非某些補丁項目.本人係虎牢關之戰全部都係亂碼。
回復 支持 反對

原帖由 無名方士 於 16-11-2008 14:57 發表

火靈珠31關可獲得.至於你所講o既龍珠我真係唔知係乜。

閣下發現第4關有BUG.但本人尚沒有.本人問過有玩呂布傳o既朋友。

有BUG情況每個人也不同.除非某些補丁項目.本人係虎牢關之戰全部都係亂碼。

喔 我說的龍珠是龍玉璽
除了31關能選之外
還有沒有地方可以取得火珠/玉璽~兩個都想要阿...

另外我說的BUG(之前發現的)
我之前是裝備獵叉
打完之後就變成L3槍

於是這次開打前我把呂布脫武器脫裝備
第五回合龍王傳來方天 這時身上無故多了L3鐵鎧(方天+:3鐵鎧)
戰鬥結束身上變成L3槍+L3鎧(多出1套)

另外19關之前發現的BUG
開打前我給炮車裝備手套+命中
20回他出現 手套變成車輪(機車勒 手套無故消失)

現在重新玩 想試試看脫他裝備看會否出現整套裝
因為我剛重玩 還在打太史慈
所以 你有空幫嘗試看看

再來 我又有個問題
因為我之前只有玩到36關
我想問一下
陳宮.宋憲.魏續哪關會離隊
離隊之後會不會回歸
再考慮印綬要不要浪費在他們3人身上....

回復 支持 反對

原帖由 qwertyuiol77 於 16-11-2008 15:50 發表

喔 我說的龍珠是龍玉璽
除了31關能選之外
還有沒有地方可以取得火珠/玉璽~兩個都想要阿...

另外我說的BUG(之前發現的)
我之前是裝備獵叉
打完之後就變成L3槍

於是這次開打前我把呂布脫武器脫裝備
第五 ...

詳細我唔係太記得.但我2樣已經得到.妖魔果關我選左火珠.往後唔記得咩原因獲得龍神玉璽。

他們幾人離隊後現在尚未歸隊.往後50關左右我就唔知

回復 支持 反對

第1關呂布打人反擊就有問題會彈game
回復 支持 反對

原帖由 無•雙 於 17-11-2008 22:33 發表
第1關呂布打人反擊就有問題會彈game

可能你安裝時資料遺失.你試下重裝。
回復 支持 反對

剛打完第38關—再戰虎牢關
然後接著要進入第39關—潮起潮落.逍遙津之戰
bug左係度啦~係bug係38關同39關中間~
我下載左修正檔都係load唔到去39關~
請問各大大有冇39關既save檔呢~thx~
有的話send俾我呀~唔該晒~steveduncanwlc@yahoo.com.hk
回復 支持 反對

可唔可以俾多次48關個載點呀~~~ 48關個載點我上到去唔識下載= =
回復 支持 反對