查看: 17936|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 無理公會;

好耐無上E個論啦 ;
估唔到1上就要同大家分享D咁唔開心既事 `
我相信大家都有玩捉寵既活動
我E件事係發生係9點30 `
咁我本人就好鐘意捉野既 ` [不過係雷 唔頂得怪]
咁我就捉左1個SRE既寵 就換SRE 睇下其他SRE有冇得捉啦
點知 我1去到就比人打死左 叫我唔好搶
不過 重點係我有份幫手打隻怪 不過唔比我捉
咁係咩道理 ?! ` 咁都算啦 我就打返死佢地 [ 2個人 ]
咁佢地1劍 1 擋 2個都5X LV 我怕打唔過就CALL人啦 就2打2
點知果2個打唔過就走去CALL人 4打2 `
咁打書左都無野好講啦 ` 就死死下走左 `
到左今日 1點30果時 我見到琴日既4個其中1個 `
E個人係琴人既援兵啦 咁我同佢都無咩問題既
咁佢琴日打死過我 咁我打死返佢啦`
不過係佢琴日打我先既MA ` 咁我打返佢都好正常姐 `
咁我地就大家打下死下咁 大家都有死既 [PS 佢高LV過我的 !]
之後佢就話我打佢先呀 果D `
個重點係 琴日我同佢明明咩事都無 ` 無啦啦走去打死我
我琴日都無打過佢 你話係唔係好道理 !
我本人十分激動 XD 就用左小小粗D既話語問候佢 ;
錯都係錯E度小小姐 XD ` 不過佢無理地話我打佢先 `
咁佢就好有問題啦 +__+ 唔知大家有冇ED問題想分享下 ?!
回復

好耐無上E個論啦 ;
估唔到1上就要同大家分享D咁唔開心既事 `
我相信大家都有玩捉寵既活動
我E件事係發生係9點30 `
咁我本人就好鐘意捉野既 ` [不過係雷 唔頂得怪]
咁我就捉左1個SRE既寵 就換SRE 睇下其他SRE有冇得捉 ...
呆呆熊 發表於 18-4-2009 14:12

唔該你好似講錯野啵.[德雷.星] <佢game既名.
第一`唔係我話要打你啦. !咁你琴日既事就琴日記啦.咁唔通你拿番你十年前d野來同我講咩?!
如果你想講. 0kay !! 我同你講; 聽番人地講跟本你就係有心想打啦. 如果唔係你唔係應該第一時間問人點解打你. 而係叫人打番轉頭?! 點解都唔問. 你覺得自己好惡?!
第2. 你話比人打死. 但係人地只係打你幾下. 你未死叫你唔好捉寵. 人地捱得好辛苦.頂得好辛苦! 你又知唔知? 做野諗自己唔諗人地感受?! 不如當下你食佐好多紅水但隻寵比人捉佐.你會唔會唔甘心呀?!
第3!` 咁你岩岩都講佐.4打2! 打輸佐冇野講; 咁你今日就打我?! 姐係你覺得一打一打嬴輸都好啦就可以係到講. 係樂古POST.!
第4` 唔該你係要講. 就講番哂出來. 講埋你係GAME到點串?! 我打打下都唔打啦. 仲要問我唔打啦?! 垃圾? 老細呀. 好似係你死佐我唔打. 咁都有錯?! 係都要比你打死咁先得? 你冇野呀?! 我都要打怪升LV架. 個陣有野捉你打我先. 咁我先打姐; 不如; 你唔好講琴日既事. 講今日係入面邊個打邊個先啦?! 不過算啦. 打唔打出來話比人知都好. 你都係覺得自己岩. 打出來既野就係話自己小小爆粗錯佐 =]
咁既野你都諗得出. 我真係要比個G00d你! .
清者自清; 唔洗話D咩. 正所謂錯要認打要企定. 我係錯既我企係到比你打有咩所謂.; 但唔該你唔好屈我  =]
回復 支持 反對

我都唔想成件事講曬出黎(唔想打咁多字)

你仲係度惡人先告狀??

同埋我想問,點解你講既野,同件事完全唔同既??
回復 支持 反對

第一`唔係我話要打你啦. !咁你琴日既事就琴日記啦.咁唔通你拿番你十年前d野來同我講咩?!
[請問今日你真人打死左人 咁聽日D警察可唔可以捉你 ? 唔係過左去就唔追究 !]
如果唔係你唔係應該第一時間問人點解打你. 而係叫人打番轉頭?! 點解都唔問. 你覺得自己好惡?!
[哈哈 !我講你就會聽咩 ? 加上琴日係你打我先 !]
你話比人打死. 但係人地只係打你幾下. 你未死叫你唔好捉寵. 人地捱得好辛苦.頂得好辛苦! 你又知唔知? 做野諗自己唔諗人地感受?! 不如當下你食佐好多紅水但隻寵比人捉佐.你會唔會唔甘心呀?!
[喂 你有冇諗我呀 我都有打既 我有飲藍水 我都有比錢 咁個個人都有唔同既野做既啦 !`]
[我個雷無HK咁唔通自己頂啦WOR ` 要分工既MA 你唔想頂 唔想比人捉你可以走先 ` 咁就唔洗唔甘心!]
咁你岩岩都講佐.4打2! 打輸佐冇野講; 咁你今日就打我?!
[因為我認為咁唔公平 ; 我明明琴日2打2贏 你地要吹雞 ` 你同你仲要無關係都係 仲唔公平]
回復 支持 反對

[請問今日你真人打死左人 咁聽日D警察可唔可以捉你 ? 唔係過左去就唔追究 !]
如果唔係你唔係應該第一時間問人點解打你. 而 ...
呆呆熊 發表於 18-4-2009 17:05

唐老鴨樓主;
宜家系玩GAMES!!你系咪打機打上腦傻左呢小朋友?_?;
什么警察道理.笑大人地個口炸!!
一尾正系識話自己岩人地錯;有冇諗過你自己先撩者賤先啊?
寵就得一隻.人地捉更你仲死埋去!
好聽D就叫幫拖;唔好聽就借D意捉埋人地隻野囉^_^;
如果你真系一個甘好唔會計較幫拖捉野既人你就唔會上泥開P0ST囉小家佬!!
仲有捉更寵既範圍內大家都系行兇;
唔小心打錯你有問題?_?;打親你?
你唔走埋去人地打唔到你嫁囉.你埋去做架兩?[]?;
人地打到隻野半死你走埋去打兩下要晒你幾多藥啊?
唔好扮可憐啦;尋日我都在場我系格泥嫁囉!
甘岩我掛緊機返黎就見到呢個情況!!
仲有你講D唔講D;
點解唔講埋你今日無啦啦行過走去打人啊?!
件事都完左你仲撩人打;
人地都話唔打你仲追返轉頭同人講;[垃圾唔敢打?]
好喇.到人地打死你;你又話人地恰人!!
先撩者賤播;你仲好意思調返轉頭話人地高LV恰你駁同情分啊?!

人地高你1LV炸.6場你輸4場仲要重傷好意思上泥唱?!死傻仔!!^_^;
回復 支持 反對

樓上 警察果個叫比喻 你中文水平真係唔多好 我可以幫你補 =] ` [P.S. 收錢]
第1 如果我真係想捉既話 我就會打死曬D人啦 重點係我無 我無好似琴日個劍咁打死人咁賤
第2 撩人果個係琴人果個劍 你就係幫手 咁我就想問啦 我琴日到底有冇打到你 1係有 1係無
        唔信你可以搵你琴日果3個問下 我同你咩都無 點會無啦啦打你 ? 係你"地"打先 `
      咁我就想問打人先果個係唔係叫撩人呀 ? 原來你1直講緊自己撩我 你好賤
        我好多謝你認同我先 ^___^ ` 我都好明白你 `
[如果你真系一個甘好唔會計較幫拖捉野既人你就唔會上泥開P0ST囉小家佬!!]
你講得好好 ` 如果你唔係小家點會打死D人想獨食隻野 ?
我開POST係因為好唔公平 你地好有問題 ` 唔係因為我好小家好想要 ` 我要都捉左2隻係其他SER
哈哈 好好笑 `[[唔小心打錯你有問題?_?;打親你?]]
請問你媽媽有無教你做錯左唔小心唔緊要 ` 只要講SORRY就行嗎 ?
你就講你係打錯啦 咁你打錯有冇同我講唔小心 SORRY呀 ? 你無呀媽教 ? 你讀屎片 ?
[你唔走埋去人地打唔到你嫁囉] `
我去打隻怪 我有份既WOR 你勁既大可以叫GM開多個SRE比你捉等其他人唔捉得
我有份打咁請問係唔係有打都唔捉得 ? 係唔係得擋果個先捉得 ? 咁其他人唔洗去捉啦 `?
[[人地打到隻野半死你走埋去打兩下要晒你幾多藥啊?]
咁係唔係有用藥先 ? 係唔係你比返D錢我先 ? 我都有用呀 ` 其實無個擋我自己都可以慢慢打啦 `
我不知幾想佢走 不過佢擋先 我想擋都唔得 咁我就幫手打之後有份捉好正常呀 ?
[[[寵就得一隻.人地捉更你仲死埋去!]]]
你講得好好 真係得1隻 所以個活動叫[[團捉]] = 大家1齊捉 = 邊個都捉得 `
你唔鐘意既大可以叫GM換活動 `
[[點解唔講埋你今日無啦啦行過走去打人啊?!]]
請你留心D睇啦 我上而講左啦 ` 唔係件事過左就等同完呀 ` 唔係過左去就唔追究呀
仲要佢琴日係無啦啦打人 好笑 明明2打2 佢就無啦啦打我 變左4打2 我係有絕對既理由先打佢
就算佢話打錯都好啦 係唔係就要同我講SORRY呀 `
[[[6場你輸4場仲要重傷好意思上泥唱?!]]
哈哈 ` 我都唔係重傷 你眼有問題 ? 果個叫皮外傷呀死低D `補下D中文啦 `
[[[[你仲好意思調返轉頭話人地高LV恰你駁同情分啊?!]]]
你講 ! 佢係唔係高LV過我先 係就係 唔係就唔係 無話同你咩同情
加上我唔係想你個咩水平既人駁同情
我係想大家評理 點解打人果個可以話人先撩者賤 ?! `
回復 支持 反對

樓上 警察果個叫比喻 你中文水平真係唔多好 我可以幫你補 =] ` [P.S. 收錢]
第1 如果我真係想捉既話 我就會打死曬D人啦 重點係我無 我無好似琴日個劍咁打死人咁賤
第2 撩人果個係琴人果個劍 你就係幫手 咁我就想問啦 ...
呆呆熊 發表於 18-4-2009 21:56

唔好意思`我琴日係掛係個場外係冇入到個場入面捉野架囉;!  我講明我掛機;
你會唔會咁冇腦.?! 係個場入面行兇,掛機等比人打呀?!
哈哈; 琴日人地捉緊野個到. 有幾個都係自己人; 你話如果你真係想捉寵既話; 點解唔打死佢地先?!
你講緊笑話? 人地成班自己人.你夠人打咩?! 人地幾下就秒你啦^_^; 傻仔; 你都話你自己捉佐一隻寵啦;
咁你又做乜要轉ser做埋人地個d呢?! `你估3個ser個場等你一個捉咩?! 唔係話唔比你捉, 但係見好就收啦.!
咁你媽媽又有冇教你呢個道理呢;?! 呢個世界上.就係有你呢d[架兩]; 你驚人地成班人唔夠打咩?! 好地地沖埋去幫拖?! 自己做[架兩]沖埋哂幾枝藥係到怨人.?
你呢d咪正一多舊魚囉!!!!我讀得書小就唔關我媽媽事既.但係我媽媽教過我一樣野;  就係做人千其唔好多舊魚.同埋都唔好去做[架兩]最後提多你一樣. 唔夠人講就唔好拎埋人地媽媽出來講. ! `好似你呢d不肖子咁下下唔夠人講.拎埋個媽媽出來講.!你媽媽真係前世欠佐你囉; [架兩唐老鴨]
回復 支持 反對

[[[唔係話唔比你捉, 但係見好就收啦.!]]]
E個係你既意見姐 我去捉關你咩事 ?
[[[[你驚人地成班人唔夠打咩?! 好地地沖埋去幫拖?!]]]
你講得好好 我就係驚 多謝你幫我搵到E個咁好既原因 加上我都講左啦 有份打自然係有份捉 有何問題 ?
[[[唔夠人講就唔好拎埋人地媽媽出來講]]]
我無拎你媽媽WOR XDDD ?
我好有禮貌咁"請問"你呀媽有冇教你姐 ? 你係唔係自己諗多左呀 ?
[[[[好似你呢d不肖子咁下下唔夠人講.拎埋個媽媽出來講]]]
我對我呀媽不知幾好 ; ) 起碼我呀媽有教我要講SORRY 有禮貌咁請問人 `
我都唔會無啦啦掛機唔關事咁做"架兩" !!!!!!!!
[[[你估3個ser個場等你一個捉咩?! ]]]
@___@ 我都想呀 不過無可能 我捉到可能係好運 你捉唔到就唔好運L0 `
你唔係要怪其他人 要怪就怪GM 怪隻野 點解唔比你捉

我重申1次 請問用左幾枝水就有用水先 ?
              請問係唔係吹得水多等等同會捉到先 ?
               請問係唔係個個都可以有機會去捉先 ?
              請問如果係打錯人係唔係要講SORRY呢 ?
              請求你下次回我時先回復以上問題 謝* `
回復 支持 反對

當兩個人有爭執的時候,想當和事老的人擋架在兩人中間,希望隔開兩個發生爭執的人,所以稱為「架兩」。

請問你係和事佬咩 -,- ?! 我都唔係和事佬WOR `
我更加唔係無啦啦捉 我係有打的。
P.S. 你中文真係唔多好 我真係可以幫補 XDDD `
回復 支持 反對

所謂的「架樑」原本是建築物結構的一部分,但是現在的香港人,就將之視為一個人物的身份,假如某甲要找某乙的晦氣,而某丙插身中間,替乙擋架,這就是「做架樑」,「做架樑」由為主樑卸去部份的壓力,轉而變成由一個人為另一個人擋架;由對死物而言,變成對人類而言,這就是廣東話「做架樑」的特色了。不過「做架樑」這句俗語,是比較粗俗的,一般都是社會下層人仕才說的

比個網你都仲得 XD !!!!
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007043000325
回復 支持 反對