查看: 48101|回復: 93
打印 上一主題 下一主題
收起左側

吾知點算好???

小弟前幾年..買左部廠機Acer Aspire x3990(細機箱)過了保養了幾日後display卡抄埋 想換靚d既display卡

想換張靚d既卡,但要換埋牛,換埋牛既話一定要換大機箱架啦
吾知大家有咩好介紹俾小弟
回復

你預算幾多...如果唔係我相信有人會同你講買張TITAN,火牛買隻1000W樓上金牛,機箱買聯力箱....或者LEVEL10....((其實咪係我A_A
回復 支持 反對

回復 2# s15ooooo

我應該成部機換定系換機箱 display card 火牛?
回復 支持 反對

回復  s15ooooo

我應該成部機換定系換機箱 display card 火牛?
davids32 發表於 15-6-2013 17:00

要睇你偏向慳錢定係想玩新野喇...同埋預算都很重要...
預算方面就因為砌機自由度高好多,所以一般睇用途砌機

文書機一兩千可以,打機4千左右ONLINE冇問題,PC唔全高就OK,想玩好少少既五六千又得

而只係換部份件既話睇返你預算可能個效果出到黎比你成部換好
回復 支持 反對

回復 4# s15ooooo

依排有乜新野?我玩PC多現成部機
WIN7
16GB RAM DDR3
Intel Core i5-2300
AMD Radeon HD6450 1024(抄左)

如果換新機.有乜好介紹?
預5-6k
回復 支持 反對

依排有乜新野?我玩PC多現成部機
WIN7
16GB RAM DDR3
Intel Core i5-2300
AMD Radeon HD64 ...
davids32 發表於 15-6-2013 19:26

E排忙到唔得閒打機,冇留意...
真的要全部換嗎Orz???

RAM,HDD,DVD起碼E 3樣可以留...唔介意既話粒I5同塊MB都仲用得
回復 支持 反對

回復 6# s15ooooo

介吾介意整2張List,1張系換牛 display card 同機箱,另一張全部換哂thz
回復 支持 反對

介吾介意整2張List,1張系換牛 display card 同機箱,另一張全部換哂thz ...
davids32 發表於 15-6-2013 19:32

假設兩張都5~6千預算既話...
VGA:Galaxy影馳 GTX770 GC 2GB GDDR5 (256bit) DVI*2+DP+HDMI PCI-E 顯示卡 HK$ 3250
POWER:RaidMax RX-1000AE 1000W 80+ Gold HK$ 1099
CASE:COOLER MASTER RC-692P-KWN5 CM 690 II Plus (USB3.0) (透明側板) (全黑) 中直立式機殼 HK$ 790
TOTAL:5139

成部換:
CPU:Intel Core i5-4430 Haswell (3GHz, 6M Cache, LGA 1150, 22nm) CPU BOX 盒裝
HK$ 1497

MB:ASUS 華碩 B85-PLUS B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B
HK$ 920

DVD: LG GH24NS95 24X DVD Writer /SATA/黑色
HK$ 132

RAM:TEAM Elite DDR3 1333MHz 8GB (1x8GB) Ram TED38G1333HC901 連散熱片
HK$ 392

VGA:Sapphire藍寶石 HD7870 OC 2GB GDDR5 HDMI/DVIx2/DP 顯示卡
HK$ 1790

HDD:WD Blue WD5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD
HK$ 382

POWER:ANTEC HCG520 High Current Gamer 520W 80Plus Bronze 火牛
HK$ 549

CASE:COOLER MASTER RC-372-KWN3 Elite 372 USB3.0 (黑色) 透明側窗中直立式機殼
HK$ 310

TOTAL:5972
回復 支持 反對

回復 8# s15ooooo

性能上邊張好D?
回復 支持 反對

性能上邊張好D?
davids32 發表於 15-6-2013 22:29

770好D0,0價錢已經話左你知Orz
同埋果張LIST隻火牛有點兒難買..唔係到到有...
回復 支持 反對